2024m. March 29d. 01:46:36

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Varliagyviai » Raudonakė medvarlė 
 
Raudonakė medvarlė
 

Raudonakė medvarlė - Agalychnis callidryas

Tai puiki varlė pradedančiajam, bet ir patyręs varlių augintojas neliks joms abejingas. Šias varles labai įdomu stebėti, turi ypatingai gražias spalvas, be to kartais jas ir keičia.

Agalychnis callidryas

Paplitimas

Raudonakė medvarlė natūraliai paplitusi nuo Centrinės Amerikos iki Meksikos. Jos gyvena tropiniuose miškuose, dienas dažniausiai praleidžia medžiuose ir tik naktimis nusileidžia ant žemės - medžioti. Dažnai šios varlės randamos netoli vandens telkinių.

Išvaizda

Šios varlės turi ryškiai raudonas akis, o kūno spalva dažniausiai būna šviesiai žalia, kartais ruda. Pilvas baltas, o jo šonai mėlynai balti, kojos paprastai geltonos. Kartais turi baltą dėmę ant nugaros. Patelės dažniausiai būna didesnės už patinus. Suaugusi patelė – 7,6 cm, patinas – 5,7 cm.

Agalychnis callidryas

Priežiūra ir maitinimas

Šių varlių racionas turi būti kuo labiau įvairus, tačiau svirpliai ir naminės musės yra vienas iš geriausio maisto variantų. Svirpliai ypač gerai virškinami, turi daug vitaminų, mineralų ir kalcio. Raudonakės medvarlės labai jautrios kalcio ir vitamino D3 stokai, taigi svirplius ir muses jiems reikia kas trečią kartą duoti prieš tai apvoliojus specialiuose varliagyviams skirtuose kalcio milteliuose.
Terariume turi būti indas su švariu, ne chloruotu vandeniu. Vanduo keičiamas kasdien, nes varlės jame dažnai tuštinasi, todėl jis greitai genda. Pats terariumas valomas 2 kartus per savaitę.

Terariumas ir jo įrengimas

Mažiausias terariumo tūris suaugusiai varlei turi būti 75 litrai. Tai medžiuose gyvenančios varlės, todėl terariumas turi būti vertikalaus tipo. Gruntui geriausiai tinka orchidėjinis substartas ar kokosų drožlės. Terariume turi būti gera ventiliacija. Šioms varlėms reikalinga gan didelė drėgmė, todėl terariumas turi būti gan tankiai užsodintas augalais, taip pat turi būti įvairių šakų laipiojimams. Labiausiai tinkami šioms varlėms augalai yra filodendrai (Philodendron), vėzdūnai (Spathiphyllum), scindapsusai (Epipremnum), marantai (Marantaceae) ir aišku bromelijiniai (Bromeliaceae). Augalai pasodinami tiesiai į terariumą ar užkasami su vazonėliais. Vijokliniams augalams turi būti pastatytos atramos, kuriomis jie galės vyniotis. Sėkmingam augalų augimui, paros skaidymui į dieną ir naktį, bei varlių vystimuisi terariume turi kabėti dienos ir UV spindulių lempos. Nors iki šiol vyksta ginčai ar UV spindulių lempa būtina šioms varlėms, tačiau bet kuriuo atveju blogiau nuo jos nebus.

Laikymo sąlygos

Substratas visą laiką turi būti drėgnas ir terariumą 3 kartus per savaitę reikia apipurkšti šiltu vandeniu. Oro drėgnumas turi būti nemažiau kaip 70%. Jeigu jus bandysite veisti varles, tai oro drėgnumą reikėtų pakelti iki 90-100%, bet ilgalaikis toks oro drėgnumas gali sukelti įvairias infekcines ir grybelines ligas.
Laikymo temperatūrą dieną reikia palaikyti 25-28C, naktį 21-23C.
Šios varlės normaliai jaučiasi vienos, tačiau geriausiai auginti keletą. Auginant keletą varlių savaime suprantama, kad terariumas turi būti didesnis, kad ateityje išvengti varlių tarpusavio konfliktų. Daugiau nei dviems varlėms terariumo talpa turi būti 200 litrų.
Nelaisvėje raudonakės medvarlės išgyvena 4-5 metus.

Agalychnis callidryas

Elgsena

Šios medvarlės dažniausiai būna aktyvios naktį, todėl dieną slepiasi tarp augalų. Jos tik vakarais nulipa ant žemės pamedžioti ar paplūduriuot vandens telkiny. Kartais varlės pakeičia spalvą į tamsiai rudą, kad labiau susiderintų su substratu ir būtų nepastebimos medžiojant. Raudonakės medvarlės retai šokinėja, dažniausiai karstosi šakomis, tačiau išsigandusi varlė gali šokti dideliu atstumu. Todėl šias varles reikia atsargiai imti į rankas, kad neišgąsdinti. Šių varlių oda išskiria nuodingas išskyras, todėl kiekvieną kartą po varlės ėmimo būtina nusiplauti rankas.

Veisimas

Veisimui geriausiai tinka viena šių varlių pora. Pas raudonakes medvarles kurkia tiktai patinai, todėl pagal giesmę laisvai galima spręsti apie varlės lytį.
Veisimo stimuliacijai reikia dviems mėnesiams sumažinti terariume drėgnumą, temperatūrą ir rečiau maitinti. Po dviejų mėnesių vėl pakeliama temperatūra, pradedama sočiai maitinti ir būtinai pakeliamas oro drėgnumas iki 90 – 100%, taip pat terariumas kelis kartus per dieną apipurškinėjamas šiltu vandeniu.
Šalia vandens indo reikia pastatyti augalą su keliais dideliais lapais, kabančiais tiesiai virš vandens. Patelė žėlės pavidalu sudeda kiaušinius po lapu, esančiu virš vandens kur patinas juos ir apvaisina.

Agalychnis callidryas

Kiaušinių paprastai būna nuo 20 – 75 priklausomai nuo patelės dydžio bei amžiaus. Inkubacija prie 25 – 29C laipsnių temperatūros vyksta 5 – 11 dienų. Susiformavę buožgalviai pradeda raitytis želatinos pavidalo drebučiuose ir nuslysta tiesiai į vandens indą, kur toliau tęsia savo metamorfozę. Vanduo turi būti švarus ir aeruojamas, labai gerai jei akvariumo sienelės apaugusios dumbliais ir samanomis, vandens temperatūra turi būti apie 25C. Buožgalvius maitinti galima akvariuminėms žuvytėms skirtu maistu. Buožgalvių metamorfozė vyksta 40 – 60 dienų. Mažos varlytes maitinamos besparnėmis drozofilomis ir mažais svirpliais prieš tai juos apvoliojus varliagyviams skirtuose kalcio milteliuose.

Ligos

Dažniausiai šios varlės suserga kalcio nepakankamumo liga. Tačiau šios ligos galima išvengti maitinat kuo įvairesniu maistu ir duodant kalcio ir vitaminų papildų.


Šaltinis: Animal-world

Nuotraukos: Kristina G., Zooclub, RyanPhotographic.



Visos teisės saugomos

 
 
Komentarai
#11 | paulina · 2009 August 11 20:52:36
tikrai labai grazios:thumb::shy::geras:
#12 | rimga321 · 2009 November 30 13:51:34
kiek kainuoja ir kur galma nusipirkt tokiu varlyciuuu?Frown
#13 | kammi · 2011 February 03 13:45:29
Vienos iš gražiausiu varlyčiu :thumb::yes:
#14 | varlegyvis · 2011 April 10 13:09:44
grazi:hap:
 
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungtiarba užsiregistruoti, jeigu norite balsuoti.

Nuostabu! Nuostabu! 100% [10 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 0% [Nėra balsų]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36150022 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma