2024m. April 20d. 00:33:27

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Vorai » Vorų paukštėdų ėmimo ant rankų būdai 
 
Vorų paukštėdų ėmimo ant rankų būdai
 

Vorų paukštėdų laikymo metodai

Tai yra keli paukštėdų laikymo metodai kuriuos naudoju aš ir tikriausiai daugelis kitų. Tai yra tik mano nuomonė ir patarimai kaip juos laikyti, žinoma tai jūsų teisė rinktis ar imti į rankas vorus ar ne. Aš tik noriu parodyti kokie yra paukštėdų laikymo ant rankų metodai.

Efektyvus ir saugus paukštėdų laikymas ant rankų, reikalauja patirties, patyrimo ir atitinkamų žinių kaip tai daryti. Aš neliepiu jums imti į rankas paukštėdas, bet tik patariu, jai nusprendėte juos imti, kaip tai teisingai atlikti. Jūs turite būti susikaupęs ir susikoncentravęs. Jei jūs pastebėsite jog jūsų rankos ima drebėti, kai voras užlipa jums ant rankos, tokiu atvėju tikrai nereiktų jums imti voro į rankas. Nes jei jums įgels voras, kas tikrai niekada nėra prognozuojama, jūs tokiu atvėju išsigandę tikriausiai išmesite jį ant žemės ir tikriausiai jį nužudysite. Priežastis kodėl paukštėdas aš imu į rankas yra kelios: tvarkant terariumą, perkeliant vorus, ar kai noriu parodyti visą voro grožį kitiems žmonėms. Arba kai norite įsigyti vorą ir jį reikia apžiūrėti, poravimo metu juos perkeldinėjant, patikrinti nuo ektoparazitų.

Nėra gera mintis paukštėdas imti į rankas, kai norite padaryti įspūdį savo draugams ar šeimos nariams. Nes visada išlieka rizika būti įgeltam voro, arba jį sužaloti, ar būti „apšaudytam“ alergizuojančiais plaukais. Aš negaliu jums uždrausti laikyti vorus ant rankų, bet jei jūs nusprendėte tai daryti, tuomet nebandykite gąsdinti su jais kitų! Mes kaip šio hobio atstovai, turėtume parodyti visas teigiamas vorų paukštėdų savybes, ir visas gerąsias šio nuostabaus hobio puses. Juk jie nėra, kaip daugelis mano, šiurpūs padarai su didėlėmis heliceromis mirtini ir pavojingi padarai. Mes juk nenorime išsaugoti šio mito kuo ilgiau. Todėl prašau negąsdinti žmonių su paukštėdomis.

Visada laikykitės atsargumo ir būkite pasiruošę blogiausiam.

Tai yra keli laikymo būdai kuriuos aš dažniausiai naudoju:

Pirmas būdas: Apgaubimo metodas

Kas tai yra?

Pagal The Tarantula Keeper’s Guide, tai yra vienas iš saugiausių (jums ir jūsų vorui) būdų laikyti paukštėdą. Kaip bebūtų tai gali būtų sunku su didėlėmis rūšimis ar su agresyviais vorais. Dažniausiai šiuo būdu naudotis leis tik taikios paukštėdų rūšys. Ir aš rekomenduočiau šį būda kaip tik jiems. Daugelis iš vorų pabandys pabėgti nuo jūsų rankos, kad išvengtų paėmimo. Jie taip pat gali nesunkiai apsisukti ir jus įgelti ar „apšaudyti “ alergizuojančiais plaukais. Šis metodas ypač sudėtingas su medžiuose gyvenančiomis rūšimis, nes šie vorai yra ypač greiti ir pikti. Iš visos savo kolekcijos šiuo metodu sėkmingai pasinaudoti pavyko su 8 vorais. Tai buvo Brachypelma genties vorai, A. geniculata, E. Campistratus, bet geriausiai šį metodą toleruoja dvi suaugę Brachypelma albopilosum patelės. Jos yra ypač taikios, todėl jos neprieštarauja šiam metodui. Kiti vorai paukštėdos net negalvoja leistis į jokias kalbas apie tokio būdo naudojimą. Tai yra: suaugusi L. parahybana (ją sunku paimti į rankas dėl labai didelio jos dydžio ir jėgos, ji sunkiai telpa delne), beveik suaugusi T. blondi (labai agresyvi), suaugęs patinas P. ornata (agresyvus ir labai greitas).
Šis metodas labai naudingas norint patikrinti vorą nuo parazitų aplink heliceras, burnos sritį, apžiūrėti pilvelį. Šį metodą naudoja didelė dalis žmonių esančių šiame hobyje. Šį kartą aš kaip pavyzdį naudoju G. rosea patelę.

Įvertinimas
Tai yra gan pavojingas laikymo būdas ne vorui, bet nepatyrusiam žmogui. Nes bandant panaudoti ši metodą gali būti sunku jį užbaigti. Daugelis vorų nebus ramūs ilga laiką taip laikomi. Yra nemaža tikimybė jog voras gali jums įgelti. Bet tai dažniausiai labai patogus būdas ramiomis rūšims.

Procesas
Šis metodas yra labai paprastas paukštėdai. Jis bus ramus pakankamai ilgai, kol jūs pabaigsite savo darbą, ir jūs visada kontroliuosite vorą. Šis metodas naudingas atliekant patikrinimus, pvz. tikrinant burnos sritį nuo parazitų, ventralinės pusės pažeidimų, ar ieškant kitų kūno sužalojimų ar sveikatos sutrikimų.

Įspėjimai
Jai jūs nesate patyręs, paukštėda gali lengvai ištrūkti ir apsiversti. Jis gali pabėgti, įgelti, ar tiesiog išsilaisvinęs sėdėti jums ant rankos ir taip jus erzinti. Šio būdo nerekomenduočiau agresyviems vorams ir daugeliui Naujo pasaulio paukštėdoms. Laikydami Naujojo pasaulio vorą jūs tikriausiai gausite nemažą dozę alergizuojančių plaukų, ir jei jūs esate jiems alergiškas, tai tikrai neišeis į gerą ir tikrai šitas laikymo metodas netiks jums.

Apibūdinimas žingsneliais kaip taisyklingai laikyti vorą „apgaubimo“ metodu:

apgaubimas
„Apgaubimo“ metodas

1) Pasistenkite kad voras būtų kuo erdvesnėje aplinkoje, ant terariumo dugno, stiklo, ar netgi galite jį išsiimti iš terariumo ir pasidėti patogesnėje vietoje ant žemės ar stalo. Geriausia pasidėti ant žemės, kad sumažinti paukštėdos išmetimo, nukritimo riziką.

2) Jai voras juda, sustabdykite paukštėdos judėjimą, švelniai prispausdami galvakrūtinę rodomuoju pirštu. Laikykite visus kitus pirštus suglaustus ir sulenktus. Arba atsargiai patrauktus nuo rodomojo piršto. Saugokitės voro, nes jo elgesys gali būti nenuspėjamas. Jis gali pasisukti ir jums įgelti ar „iššauti“ porciją alergizuojančių plaukelių. Jei voras bando atsistoti į gynybos pozą, geriau viską nutraukti. Tai reiškia kad šis metodas ne šiam vorui. Aš pats nenaudoju šio žingsnelio šiame laikymo metode, bet jis yra naudingas, jei jūs tik mokotės.

3) Kai voras yra ramus ir nebejuda, apgaubkite jį ranka. Taip kad pirštai būtų atsirėmę į žemę. Bet jei jis vis tiek priešinasi ir bando ištrūkti, ar stojasi į gynybinę pozą, tokiu atveju geriau jį tuoj pat padėti atgal į terariumą ir palikti ramybėje.

4) Greitai, bet ne staigiai, kad neišgąsdintumėt voro, pasukite ranką ir jį suimkite iš šonų. Taip kad nykštys būtų iš vienos pusės, o likusieji pirštai iš kitos paukštėdos pusės. Nykštys turi apimti vorą ne pačiu piršto galu, bet visu pirštu. Ir paukštėda turi atsidurti pas jus saujoje.

5) Prieš pakeldami švelniai suspauskite vorą tarp pirštų delne, bet nespauskite per stipriai. Jei jūsų voras ant kilimo, tokiu atveju jo nekelkite staigiai, nes jo nagučiai bus įsikabinę į jį. Nes galite padaryti savo vorui rimtų sužalojimų. Švelniai kita ranka atkabinkite voro kabliukus nuo kilimo. Jei jūs vorą imate iš terariumo patikrinkite ar jis nėra niekur įsikabinęs

6) Sveikinu, jūs jau paskutiniame žingsnelyje. Jei jūs jį pasiekėte tai sėkmingai užbaigėte „apgaubimo“ metodą. O padėti vora atgal yra žymiai paprasčiau, tiesiog jį padėkite ir greitai atitraukite ranką. Geriausia paukštėdą padėti prie jo slėptuvės. Bet būkite atsargūs patraukdami ranką, nes voras gali būti suirzęs ir gali bandyti jums įgelti, todėl ranką patraukite kuo greičiau padėję vorą.

TĘSINYS--->

 
 
Komentarai
#21 | Denar · 2007 September 26 21:09:52
o kaip wora ishkelt ish terariumo? Frown
#22 | INTRUDER · 2008 February 26 23:05:06
straipsnis labai :geras: :aciu: zinosim ko negalima daryt, bet manau vis kol kas nejamsiu savo parahybanos... saltiniai teigia kad kol dar mazas gali but agresivesnis... Grin bet cia tik mano saltiniai Grin
#23 | 99zxc99 · 2008 March 31 21:37:42
Jo, o kaip iš terariumo išimti vorą??? :nezin:
#24 | gyvaciu karalius · 2008 May 15 10:10:56
aš vora imu paprastai ir man geria jis manes bijo :jeee::jeee:
#25 | green · 2008 October 08 21:21:30
labai šaunus straipsnis!
#26 | Laura_Whiskey · 2008 November 09 08:09:37
na nezinau nezinau.. Mano vagans atrodo bailys, na bet tikriausiai ant ranku parodytu savo galia :trenk: Straipsnis taj :geras: ..
#27 | ostinn · 2009 April 28 11:28:56
Gerai ,, o kaip imti mazus voriukus ????????????????? ,, kad ju nesuzeisti :help:
#28 | AndriusN · 2009 April 28 11:35:28
o kaip imti mazus voriukus


O kam juos imti?
#29 | Vobleris · 2009 April 28 12:24:39
Yra tokia daina Wink Pajamk mane mama už rankos.Ta ir siūlau padaryt :yes: NĖRA REIKALO JŲ IMLIOTI.!
#30 | paulina · 2009 June 08 12:27:31
o paskutiniam laisvajam metode tai ten lasiodora parahybana ar as klystu?:conf:
 
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungtiarba užsiregistruoti, jeigu norite balsuoti.

Nuostabu! Nuostabu! 91% [31 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 9% [3 Balsų]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8290
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36247310 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma