2024m. May 20d. 21:08:35

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Egzotika.Info » Egzotika.Info
 Spausdinti temą
Rašykime lietuviškai
Pao
Dėl valstybinės aš parašiau, nes kažkas pradėjo jau net apie diskriminaciją kalbėti.
Taip, ir su tavimi Vladai sutinku, iki tvarkingo rašymo pats žmogus turi priaugti, per prievartą neįkals niekas, nors to ir nesiruošia daryti. Mes to tik prašome.
Draugų draugai man nedraugai, nes jie man nedraugai...
 
www.egzotika.info
Damon
Damon parašė:
Nosinės ir t.t. atima daugiau laiko. O ir išsilavinimo, tai neparodo, jei taip manot, tai net nezinau ka ir besakyti...
P.S. aisku kur visai kazkoks chaosas w vietoj v, sakiniai is mazosios raides prasideda ir t.t. tai jau tikrai blogai.


Visai pritariu :thumb: Mnau riekia džauigtis kad žomėns ivšis mkoa ršatyi, OK? Grin
 
mildaster

Oficialus pranešimas:
Nuo šios dienos iki 2008 metų sausio 1 dienos visi shweplaj ir sveplai parašyti tekstai bus REDAGUOJAMI. Netinkamas raides pradedu keisti į lietuviškas. Nuo 2008m pradžios nedrausmingų narių žinutės bus TRINAMOS.

Neoficialus komentaras:
Gana pliurpti apie demokratiją, žodžio laisvę ir t.t. Laisvė žodžiui yra suteikta, bet žodis turi būti rašomas be klaidų. Visų žmoniškai prašome padėti įvesti tvarką šiame forume. Vadinkite tai kaip norite: represijomis, totalitarizmu ar dar kaip nors, bet bus taip, kaip nusprendėme: „gezų kalba“ (ačiū Garsui už terminą) parašytų žinučių čia daugiau nebus. Pavienes klaidas toleruosime, nes kiekvienam pasitaiko sumaišyti raides ar pamiršti nosinę, tačiau pranešimus be lietuvybės traktuosime kaip piktybišką taisyklių pažeidimą, už kurį tokie pasisakymai bus trinami be įspėjimo ir paaiškinimo. Tokia yra administratorių ir moderatorių nuomonė. Ją teks arba priimti ir gerbti, arba pasiieškoti kitos vietos teršti temas ir gėdintis dėl savo nemokšiškumo ar tingėjimo.

Jeigu kažkas gyvena Kinijoje, kur nemoka klaviatūroje susirasti lietuviškų raidžių – galite drąsiai naudotis virtualia klaviatūra.
Visus piktumus, priekaištus, keiksmus ir prakeiksmus geriau pasilaikykit sau: į juos nereaguosime. Stebėkite ne tik tai, ką rašote, kiek rašote, bet ir kaip rašote. Linkime malonaus bendravimo, tikimės supratimo ir geranoriškumo.

Su pagarba,
mildaster

P.S. kas primiršote mūsų svetainės taisykles pasiskaitykite jas iš naujo, nes šiandien jos buvo papildytos.

Redagavo mildaster 2007-11-22 23:04
master of disaster
 
http://mildaster.wordpress.com
giriniss
ne pirmas ir ne paskutinis forumas, kuriame galiausiai daroma taip, kaip moderatoriui labiau prie dūšios,
kad paieškos sistemos klaidinamos nerašant š ū ą ir tt yra nesąmonė, Google (o reikia kitų dar?) pilnai ir pakankamai susidoroja su užduotimi, ir suvedus "sesios zasys" suras visus linkus su Šešiomis žąsimis ir žąsyčiais.
patikrinkit patys, jei netikit: suveskite jūsų mėgiamą "kukuruzinis zaltys" ir pažiurėkit, kur pirmi linkai nuveda.

Redaguota: lietuvybė
Redagavo mildaster 2007-11-23 09:41
 
garsas
giriniss parašė:
ne pirmas ir ne paskutinis forumas, kuriame galiausiai daroma taip, kaip skelbia forumo taisyklės kad paieškos sistemos klaidinamos nerašant š ū ą ir tt yra nesąmonė, Google (o reikia kitų dar? taip pvz vidinė forumo paieška bei reitingai lankomumo ir kitokie pvz pagerankas čia yra 3/10 tai gerai bet galėtų būti ir 7/10 ) pilnai ir pakankamai susidoroja su užduotimi, ir suvedus "sesios zasys" suras visus linkus su Šešiomis žąsimis ir žąsyčiais.
patikrinkit patys, jei netikit: suveskite jūsų mėgiamą "kukuruzinis zaltys" ir pažiurėkit, kur pirmi linkai nuveda.

Redaguota: lietuvybė


Nosinių ir paukščiukų nerašymas - tai tik gramatikos laidos, bet viena kita raidė, o ne ištisi pranešimai. parodyk man nors vieną forumą kuriame galima rašyti kaip kam patinka ,bet kuris vartotojų turi daugiau nei 1000 ir bendras jo reitingas ne mažesnis nei 2/10 bei per mėneį jame narių skaičius paauga nors 10-15 narių. apie kitus rodiklius nekalbėsiu. pakaks ir šitų pratestuosiu. aš galvoju jog kas nesutinka gali išsiregistruoti ir nedalyvauti diskusijose.
P.S. gezų kalba manau jog galima ką nors parašyti tarkim išskirtinė frazė ar pan, bet tarkim ji turėtų būti bent kabutėse ar skliaustuose...
Redagavo mildaster 2007-11-23 14:16
 
giriniss
forumas. fantastika.lt jei per pastaruosius mėnesius nepasikeitė, apsilankyk ten ir pasidairyk [moderatoriai ten nesnaudžia ir bendrą tvarką prižiūri labai akylai]. manau, dar keletas prie reikalo atsirastų stambių forumu su žodžio/rašymo laisve.

as pasisakau už teisę rašyti vien lotyniškomis raidėmis, nevartojant priverstinai ą č ę ė į š ų ū ž; be didelės graužaties pereisiu prie "read-only" Nuo 2008m pradžios ir nemanau, kad kiti dėl to pasiges kelių papildomų komentarų forumuose, taip kad galit pasilaikyt gero kelio palinkėjimus ar kitas kandžias replikas.

post scriptum: "gezų" kalba, kaip ją apibūdino garsas, man yra nepriimtina.

post scriptum scriptum: garsas - pakoreguok savo žinutę, jei nesunku, bb kodus sutvarkyk, nes dabar yra neperskaitomas kratinys, kur mano citata pasibaigia, kur tavo komentarai prasideda, kur vieno teiginio pabaiga ir kur kito pradžia.

Moderuota: lietuvybė
Redagavo giriniss 2007-11-23 19:27
 
DumBazz
Oba. Neblogi pasikeitimai ivyko. Manau, kad kiek per griežti :geek: Nemanau, kad rašant be ąčęįė raidžių, tekstas yra neperskaitomas. Nemanau, kad turėtų viskas būti taip griežta. Smile Pritariu, kad gezų kalba būtų trinama, kai galūnės nukandamos, pakeičiamos kitomis raidėmis, ar panašiai. Bet čia juk tik paprasčiausi ženkliukai virš raidės.. Smulkmeniškumų ir principų viršūnė Smile However, saitas jūsų, jūsų ir taisyklės, darote tą ką norite, bet man kiek užkliuvo toks perlenktas griežtumas... :nezin:
 
http://www.flickr.com/photos/8661267@N07/
evalduxx
Na aš išsireikšiu biški kitaip: "Lietuva lietuviams, tad ir rašykime lietuviškai.". Iš šito pasakymo akyvaizdžiai, aš už šią taisyklę. Puiku, seniai to reikėjo. :clap:
 
Vladas
:laugh: na neturi daugiau ką žmonės veikti, tai tegu visas dabar forumo žinutes redaguoja, nes kaip čia bus jei kelios žinutės lotyniškom raidėm parašytos :trenk: man šeip dabartinė mūsų administracija pradeda priminti lietuvibiškiausią seimą, nes, kad vietoj naudingų darbų (straipsnių rašymo, įvairių narių pasiūlymų įgyvendinimo, kurių naudingų bėja buvo netaip jau ir mažai, tačiau jie liko kažkodėl užmiršti...) užsiema kažkokiu Š.... :naiv:
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas
 
Neonaz
Šveplai rašydami kenkiate sau. "Pašveplavę" ilgesnį laika jum sunku bus atsikratyt šio įpročio. O dar kaip mokyklose pradėsit velt klaidas...
mildaster parašė:

Oficialus pranešimas:
Nuo šios dienos iki 2008 metų sausio 1 dienos visi shweplaj ir sveplai parašyti tekstai bus REDAGUOJAMI. Netinkamas raides pradedu keisti į lietuviškas. Nuo 2008m pradžios nedrausmingų narių žinutės bus TRINAMOS.

Man tai atrodo labai nervinantis ir bereikalingas darbas moderatoriams. Nebent kelios klaidelės būtų, o jeigu visas tekstas... Mano manymu geriausiai būtų tas žinutes iš karto trint arba įspėti, o naujokus tiesiog įspėti.

Dar kažkas sakė kad rašymo kultūra neparodo išsilavinimo. Išsivaizduokit koks nors daktaras, profesorius ar šiaip mokslininkas rašo "švepluodamas"?
Brachypelma albopilosum
Brachypelma smithi
Elaphe taeniura friesei
www.streetracing.by/forum/images/smiles/spider.gif
 
giriniss
Neonaz parašė:
Dar kažkas sakė kad rašymo kultūra neparodo išsilavinimo. Išsivaizduokit koks nors daktaras, profesorius ar šiaip mokslininkas rašo "švepluodamas"?


man įsivaizduot nereikia

teisingai Vladas sako, nebeturi liaudis kuo naudingesniu užsiimti, tai mala š.

Moderuota: lietuvybė
Redagavo mildaster 2007-11-24 00:00
 
Vladas
o šeip dar turiu idėjų, taisant gramatines klaidas taisykite ir rašybos stiliu, juk reik kalbėti taisiklingai, taigi braukite priešdelius "da" ir kitus ne lietuviškus priešdelius, braukite žodelius "taip sakant", "jo", "ta prasme" ir kt. stiliaus klaidas. Taip pat galima po ištaisymo parašyti pažymį.

p.s. Neonai, mano aklėtoja, kaikurios mokytojos internete rašo "švėplai", tačiau tai nieko apie jų kompetenciją nepasako.

Kad skatinama rašyti lietuviškai aš tikrai už, tačiau jokios prievartos nepripažįstų, todėl esu prieš šią diktatūrinę "reformą". Kai vertinama ne žmogaus patirtis ir galėjimas pasidalinti ja, o kažkokios varnelės ir kaverzos.
Redagavo Vladas 2007-11-23 21:07
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas
 
Neonaz
nu bet argi sunku uždėti varneles? Smile tai laiko tikrai ne ka daugiau užima...Wink
Brachypelma albopilosum
Brachypelma smithi
Elaphe taeniura friesei
www.streetracing.by/forum/images/smiles/spider.gif
 
DaRkAsZz
Kol nepripranti tikrai laiko sudelse galvoji kurioi vietoi bet kai įpranti tada jau taspats.
 
Vladas
betkuriuo atveju kažkada čia buvo mineta, kad šis saitas kūriamas atsižvelgiant į forumo narių nuomonę, tačiau net nebuvo padaryta apklausa, kad išsiaiškinti daugelio narių nuomonę.
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas
 
garsas
giriniss parašė:
forumas. fantastika.lt
patikrinsiu ačiū. bet pirmas įsūdis nekoks iš 4000 narių net 3000 neparašė nei vieno pranešimo ir dar 500 vos nuo 1 iki 5. nors užsiregtravę jau po kelis metus. per dieną parašoma vidutiniškai 0,02 pranešimo, o forumas neįmanoma suprasti kokia tematika. vienas apie mašinas kitas apie knygas trečias apie tai ką sapnavo. tokiam forume net negali būti tvarkos nes net pats (kaip jie vadina moderatorius (redagavimo grupė)) grupės "vadas" Lietuvos sostinės nesugeba parašyti be klaidų. žodyje Vilnius 4 klaidos.


papildyta:


na kagi išbandėme tavo fantastiką. parašiau 1 praešimą į tam tikrą skiltį,kur jam ir vieta. nedidelį apie 50-80 žodžių. pasistengiau jog dauguma žodžių turėtų turėti lietuviskus atributus, bet parašiau jų nenaudodamas ir visam pranešime tyča praleidau 4 raides ir keturiose vietose jas parašiau netokias (pvz vietoje i parasšiau y ) skaičių 4 pasirinkau todėl kad kažkas žodyje Vilnius tiek padarė klaidų. specialiai nepadėjau nei vieno skyrybos ženklo. rašiau vakar apie 22val. šiandien ryte jis jau ištrintas. ir kaip tau atrodo kodėl? matai užteko vieno spec rašybos ženklais suprojektuoto pranešimo, o aš buvau min. mėnesį pasiryžęs bandymų tikslais pratestuoti fantastiką. beje ten taisyklės niekuo net neužsimena apie rašymo kokybę vadinasi tu rašydamas be ąčęšūų nenusižengi taisyklėms. čia nusižengi. fantastikoje buvo paskelbta apklausa " Ar esate patenkintas(-a) dabartiniu Fantastika.lt forumo moderavimu? 43% atsakymų pareiškė jog nepatenkinti ir tik 31% laimingi. išvada - fantastikai iki egzotikos kaip pėsčiam iki kinijos. duok kitą.
Redagavo garsas 2007-11-24 12:19
 
Damon
giriniss parašė:
forumas. fantastika.lt jei per pastaruosius mėnesius nepasikeitė, apsilankyk ten ir pasidairyk [moderatoriai ten nesnaudžia ir bendrą tvarką prižiūri labai akylai]. manau, dar keletas prie reikalo atsirastų stambių forumu su žodžio/rašymo laisve.

as pasisakau už teisę rašyti vien lotyniškomis raidėmis, nevartojant priverstinai ą č ę ė į š ų ū ž; be didelės graužaties pereisiu prie "read-only" Nuo 2008m pradžios ir nemanau, kad kiti dėl to pasiges kelių papildomų komentarų forumuose, taip kad galit pasilaikyt gero kelio palinkėjimus ar kitas kandžias replikas.

post scriptum: "gezų" kalba, kaip ją apibūdino garsas, man yra nepriimtina.

post scriptum scriptum: garsas - pakoreguok savo žinutę, jei nesunku, bb kodus sutvarkyk, nes dabar yra neperskaitomas kratinys, kur mano citata pasibaigia, kur tavo komentarai prasideda, kur vieno teiginio pabaiga ir kur kito pradžia.

Moderuota: lietuvybė


Aha jiems jokių problemų nekyla ir viskas, ok.
Smagu, kad dar vienas žmogus ten užsuka, kuris mėgsta ir egzotiką, Girini Wink
 
shrnz
:laugh: :laugh: :laugh: čia tai fantastiškas sprendimas :laugh: :laugh: :laugh: man kažkodėl kyla įtarimas, kad jis buvo priimtas ar bent paskatintas personų, kurios nėra suinteresuotos šio puslapio augimu; nors šiaip šis sprendimas toks rusiškai, komunistiškai smirdantis, kad bent kiek blaiviau mąstančiam piliečiui turėtų būti gėda tokį sprendimą sugalvot, ką jau apie priėmimą kalbėt; aišku lengviausia yra DRAUSTI ir jei tai būtų politika, tai tiesiog visi juokiasi iš tokių impotentiškų sprendimų ir juos priiminėjančių asmenų; kažkaip net nepadoru aiškinti atrodo suaugusiems asmenims apie šio absurdiško draudimo nesąmoningumą; nors jau kažkur penkis metus rašau tik lietuviškai ir pradėjau dar tada, kai nebuvo tos visuotinės mados, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu prievartos
0.0.1 Acanthoscurria Geniculata
0.0.1 Avicularia Avicularia
0.0.3 Avicularia Versicolor
1.0.4 Brachypelma Albopilosum
0.0.1 Brachypelma Boehmei
0.0.1 Brachypelma Epicureanum
0.1.0 Brachypelma Smithi
0.0.2 Brachypelma Vagans
0.0.2 Chilobrachys Discolus
1.0.2 Grammostola Rosea
0.0.1 Haplopelma Lividum
0.0.1 Lasiodora Parahybana
0.0.1 Poecilotheria Regalis
0.0.1 Psalmopoeus Cambridgei
0.0.1 Psalmopoeus Irminia
0.1.0 Pterinochilus Murinus
1.0.0 Theraphosa Blondi
 
http://forumas.tik.lt
karlas
o mano linuxai be LT raidžių Grin

Moderuota: lietuvybė
Redagavo mildaster 2007-11-24 15:24
 
ratas
evalduxx parašė:
Na aš išsireikšiu biški kitaip: "Lietuva lietuviams, tad ir rašykime lietuviškai.". Iš šito pasakymo akyvaizdžiai, aš už šią taisyklę. Puiku, seniai to reikėjo. :clap:


"biski" ir "akyvaizdziai" tu esi pats lietuviŠkiausias lietuvis iŠ visŲ lietuviŲ Lietuvoje! triskart vallio! ir vieną ilgą valioooo!

P.S. įdomu kiek "egzotiškų" kovotojų už lietuvybę žino LR himno žodžius?
manau, tokių vienetai...Grinisap: taip kad siūlau pradėti "lietuvintis" nuo savęs, o kai virš jūsų galvų nušvis aureoles (ir jūs pagaliau suaugsite) tada galėsite visa gerkle šaukti "Lietuva lietuviams"

pagarbiai, lietuvis (neturintis galimybių rašyti nosinių ir varnelių)

P.P.S. o dabar, vaikai vanagai, galite mane apkaltinti Lietuvos išdavimu :jeee:

Moderuota: lietuvybė
Redagavo mildaster 2007-11-24 17:33
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8355
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39616
 
 
  
  36306118 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma