2024m. April 16d. 20:43:36

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 3

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
 Spausdinti temą
Vaivorykštinis krabas
dushmans1991
labai prasau parasykit info siek tiek apie siuos krabus pvz kiek laiko gyvena
del ko blunka spalvos ir kaip jas priziureti Smile :aciu:
Redagavo Ravenous 2008-06-16 14:11
 
Deleted_User
Lotyniškai Cardisoma armatum

Kilęs iš vakarinių afrikos pakrančių
Gyvena 5-6 metus
Agresyvus, laikomas su kitais gyvūnais gali juos užpulti.

Pats vieną laikau, tik kažkaip neaišku del šėrimo.Rašo, akd galima šerti darživėmis, žalia žuvimi. Dar nupirkau specialaus amisto. Iš paradžių ėdė, bet dabar jau geras mėnesis nebe. Galbūt aks nros išmano, kodėl?

P.S. Spalvos manau gali blukti dėl kalcio trūkumo, nes jis šarvui reikalingas.
Redagavo 2007-08-19 20:14
 
http://basti2web.de
Deleted_User
Dėkui už patarimus. O galbūt žinot, kiek tas jo nėrimasis trunka t.y. kiek jis dar neės?
 
http://basti2web.de
Kshiste
Nuo vakar turiu pona Kraba (Cardisoma armatum). Didokas galvijas jau, uztaj labaj mielas ir aktyvus tik bajdoka, kad nenumirtu.

Klausimai:

1. Vakar irengiau akvariuma su sausuma ir sleptuve (pagal krabu laikymo instrukcijas). Vanduo is krano ir kazkodel balzganas jau para, nenuseda baltos daleles. Gruntas plautas, bet filtro nera. Po paros atsirado nemalonus kvapas ir dar labiau vanduo "patamsejo". Ka daryti? Keisti vandeni ar deti filtra? Ar dalinai keisti vandeni ir deti filtra? Augalai plastikiniai, puti negali. Dar yra ideta didele juru zvaigzde dziovinta(dekoracija), ji negalejio sukelti blogo kvapo ir vandens nekokybes-rugimo?

2. Ar siai rusiai reikalingas surus vanduo, ar reikalinga deti juros druskos i vandeni? Nes kazkur skaiciau, kad gelam vandeny krabai isgyvena tik 3 menesius, butu labai apgailetina jojo netekti, del neismanymo. Juros druskos KIKOSE nera Sad

3. Laikau jiji ant palanges, skaiciau, kad sviesos jie nemegsta, bet apsvietimo nezhadu deti. Neiskeps nedorelis ir ar nepraras kiauto spalvu, jei gaus saules spinduliu?

4. Sildymo dar nedejau, nors jiems reikalinga maziausiai +25 laipsniu temperatura, zhadu ideti tik rudeni, nes manau, kad dabar pakankamai silta. Ar tai ne klaida?

Aciu, uz atsakymus, laukiu tik kompetentingu pasisakymu.
 
steu
nelabaisuprantu ko klausi jei žinai lotynišką pavadinimą.. juk yra googlas.. visų pirma gerai skamba "įrengiau akvariumą pagal laikymo instrukcijas" nu sorry bet ar skaitei tas laikymo instrukcijas? jei butum pasidomėjusi žinotum jog šie krabai gyvena sausumoje išsikasę urvelius, urvai gana gilūs ir jų dugne koncesuojasi vanduo.. taigi pagal visas instrukcijas turėjai įsirengti kašką panašaus ;]]]]]]]] "vanduo iš krano KAŠKODĖL balzganas" ten tikrai ne baltos dalelės.. na nepradėsiu apie medžagų šviesos absorbcijas ir poliarizacijas nes tikrai niekam nebus įdomu skaityti.. vandens jam nereikia daug.. pastarieji krabai geba nešiotis vandens atsargas po kiautu.. tik neriantis jie mėgsta sedėti vandenyje..
2. gyvena pas mane jau metus beveik visiškai gėlame vandenyje, šiap rekomanduojama mažas procentas druskų, tačiau tai nebūtinai NaCl.. visi cloridai bei sulfidai jiems reikalingi kiautui, kitokios fiziologinės reikšmės nesudaro.. Jūros druskos kikose nėra? kokia bėda ;] dirbau nevienerius metus kikoje.. beje ar Lietuvoje nėra jokios kitos parduotuvės apart kikos?
3. taip iškeps ir valgysi krabų sriubą, trauk nuo palangės!!!
4. gal būsiu pasmerktas bet gyvena pas mane be jokių šildymų be nieko.. temp žiema būna apie 15.. gana gajūs krabukai, jei sudarant tinkamas sąlygas ;]

-
 
Silmaren
Ir jūrų žvaigždę trauk lauk... Ji gi kažkada gyva buvo, tik sudžiuvo, o kai įmetei ją į vandenį, atmirko ir ėmė pūt... Ne veltui jas džiovina...
 
Kshiste
jau zvaigzde ismesta raus!Grinead:

bet smarve nedingo, net pakeitus vandeni. supyliau dabar vandeni "Zalia giria" :svilp: rekomendavo man ji, bet vanduo vistiek balzganas nors jau ir filtra nupirkau ir idejau. O deguonies padavima jungt ar krabui nerejkia? Smarve niekur nedingo.Frown Dabar baidausi, kad krabas neussilenktu nuo kasdieninio vandenu keitimo soko ir smardves. Dar skaiciau internete, kad tai sausumos krabas, o pas mane jam sala padaryta is akmenu, kur jis kartais islipa kveptelt oro. Smelis tik po vandeniu. Teks ateityje daryti akvaterariuma.
beje, is krabo elgesio, tai galiu pasakyti, kad jam labiausiai patinka pluduriuoti iskisus akis is vandens, nei trypcioti po sausuma. Sausumoje jis buna nakti, kai atejna pasimaitinti, o beveik visada arba po vandeniu arba pusiau pluduriuodamas.:nezin:
Redagavo Kshiste 2008-06-16 19:05
 
Silmaren
Vanduo balzganas tikriausiai dėl to, kad gruntą blogai perplovei. Jį labai kruopščiai, po saujelę, išskalaut reik, prieš dedant į akvą. Be to, praeina kažkiek laiko, kol naujam vandenį biopusiausvyra nusistovi. Iki tol reik dažniau dalinį keitimą daryt. Dar balzganas vanduo gali būt nuo maisto... Gal Tu jį peršeri ir likučiai pūna? Čia tiek apskritai apie vandenį.. Konkrečiai apie krabus daug nežinau.
 
Kshiste
kai idejau filtra vakar ir palaikiau per nakti - vanduo tapo nuostabiai skaidrus ir smarves beveik nebeliko. Filtro isvis nezadu isjungti. O deguoni jungti ar ne?
Pas kaimynus nugaiso trys zuveles, tai atnese krabui suest, bet ar galima jam duoti dekoratyvines zuvytes vakarienei?
 
Shagis
nugaisusiu gal neduokSmilegyvas gali duotiSmiledeguonis nera butinas nes jie gali ikvepti iskile...vanduo nedaug bet turi buti surusSmilespalvos isblunka pries nerimasi,o kai issineria buna labai riskus taip kad nesijaudinkSmile
P.S.su jais reikia zaistiSmile)))
(ce taip skaiciau internete)bet kai vakar pazaidziau iznybe i pirsta Smileir gan skaudziaiGrinDDD
Atleiskite savo priešams, bet niekada nepamirškite jų vardų. (John F. Kennedy)
 
Kshiste
e, kas daros? krabukas jau penkta diena nevalgo Sad
maista keiciu, bet buvo iskrites is akvariumo, gal ka susitrenke? bet vizualiai atrodo gerai ir yra aktyvus, slaistosi ir burbuliuona, lipa toleu is akvariumo. Kai iskrito, patanpe akite su zniplem ir vel viskas gerai :yes:
mazumele nerimauju, kad numirs Sad pries taj valge kaip zveris, negalejeu patiket kur jem telpa, o dabar uzgipsaves visishkai. :nezin:
kas daryt? gal jis zhada jau sharvus keist?:conf:
papasakokite apie xitino keitimo precesa:read:

p.s. ash irgi kai bandzeu draugaut, tai kai znibo, taj kraujas is pirsto pasipyle :clap:
Redagavo Kshiste 2008-06-27 23:40
 
Pao
Pasitaisykit pranešimus į lietuvių kalbą. Ir rašykit lietuviškai!
TRINSIU!

Draugų draugai man nedraugai, nes jie man nedraugai...
 
www.egzotika.info
Kshiste
gal žinote kas veterinarą, kuriam būtų galima parodyti krabą? kažkas jam negerai su akite, gal susitrenkė? Nes truputi pakrypus ir bega tirštos gleivės Sad
 
Mantas
tinka į šio krabo dubenėlį pilt, ir naudot virinta vandenį? beje jis minta žuvim, tai supratau taip, nusiperku šaldytos jūrų lydekos (heko) arba bengasijos, ir naudoju atlaidinta? dėl daržovių, ar pas ką nors ėda jas, nes kai kur intike skaičiau, kad atsisako daržžovių, Frown duodami jiems kokie papildomi vitaminaiar mineralai? kiek sužinojau tai negalima laikyt krabus drauge, esą kai jie lytiškai subresta prasideda kovos, ir dažnai tai pasibaigia kurio nors krabuko mirtimi, vienam krabukui koks teras reikalingas, nes nevienodai visur rašo, tai gal kok patyręs augintojas atsakys? Smile
Gamta - vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas. (J.V.Gėtė)
 
Kshiste
ash tai augintojas profanas, bet mano vaivorykstinis krabas tai eda ne tik veziagyviusirgi lervas, bet ir vaisius beigi darzoves. Auginu viena 50 litru akvariume, tai neturi su kuo mustis.:evil:
o kam i jo dubeneli pilti virinta vandeni???:nezin:
Redagavo Kshiste 2008-07-08 23:49
 
Mantas
iš čiaupo, ten kalkių visokių ir t.t... čia virintas, kaip ir sterilesnis
Gamta - vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas. (J.V.Gėtė)
 
tunex
Vaivorykštinis krabas, kitaip Mėnulio krabas, krabas patriotas ar muilinės krabas (nes iš pradžių buvo iš Afrikos gabenami muilinėse), lotyniškai Cardisoma armatum.

Gyvenimo trukmė: apie 5 metus.
Akvariumas: mažiausiai 40l, su didėjančiu gyliu.
Gruntas: neturi didelės reikšmės, bet geriausiai šviesus tada jie geriausi matomi, nes natūralios spalvos grunte jų tiesiog galite nepastebėti.
Maistas: negyva ir gyva žuvis, taip pat vandens augalai.
Vandens temperatūra: 23-29 pagal Celsijų.
Vanduo: tinka tiek gėlavandenis, tiek sūrokas.
Elgsena: agresyvūs, todėl reikia daugiau erdvės, kad nesipeštų vienas su kitu.
Nėrimasis: kai krabas numeta savo senus šarvus pradeda slapstytis, nes tada jaučiasi pažeidžiamas ir tai daro tol kol vėl nesukietėja nauji šarvai, o senus šarvus suvalgo, nes juose yra kalcio.
Kita: ėda net iš rankų, labai mėgsta negyvus auksinius karosus. Kovodami vienas su kitu bandu savo priešininkams nuplėšti koją ar žnyplę, bet jai taip ir atsitiktų nebijokite, per kita nerimasį ji ataugs.

Nu kaip ir viskas Smile
 
Kshiste
o po nerimosi suzhalota akis atsistato?
 
tunex
Kshiste parašė:
o po nerimosi suzhalota akis atsistato?

nu apie akis nieko neradau Smile
B. Albopilosum L6
B. Smithi L4
 
Rita
o kas kieki laiko krabai neriasi?
Kada nors bandei. Kada nors „susimovei“. Nesvarbu. Bandyk dar kartą. „Susimauk“ dar kartą. „SUSIMAUK GERIAU“.
- Samuel Beckett
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8282
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36242580 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma