2024m. March 28d. 20:45:50

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Pirmasis driežas
NRobertas
Sveiki,
Taigi, apsižiūrėjęs įvairių egzotinių gyvūnėlių nutariau, kad įdomiausi driežai. Nors konsultavausi KIKA parduotuvėje, ten ne per daugiausiai informacijos suteikė, galvoju kreipsiuos čia.
Norėčiau, turbūt kaip daugelis, mažai priežiūros reikalaujančio driežo, bei nedidelėmis investicijomis. Būtinai turi būt mėgstantis pabūti ant rankų. Neblogai būtų jei terariumas nebūtų kosminio dydžio kaip kai kuriems reikia (turiu omeny, kad nereiktų dvimetrinio)
Taigi, kiek pasiskaitinėjus, variantas būtų barzdotoji agama, kaip manot?
 
mentisw
Kikų ir panašių parduotuvių pardavėjos niekada nebūna tie žmonės, kurie galėtų pakonsultuot dėl egzotinių gyvūnų. Gal viena iš 20 jų ir yra mačius kokį roplį kartą gyvenime, neskaitant tų puslavonių, kuriuos laiko parduotuvėse, bet abejotinaSmile
Jei nori auginti barzdotają agamą, jai reikia nemažo terariumo. Na, ne dvimetrinio, bet 10l akvariumukas irgi nesueis. Reikalinga UVB lempa, kaitrinė lempa, jei namuose žema temperatūra, bendrai terariumo temperatūrai pakelti gali reikėti ir šildančio kabelio ar kilimėlio, ir visa tai jau kainuoja ~bent 40eu, žiūrint iš kur ką pirktum, plius terariumas, substratas, šakos ir pan., tai vien įsikurt viską gali atsieiti ~100eu. Agamoms reikalinga įvairi mityba, kuo įvairesnė, tuo geriau: tarakonai, milčiai, skėriai, zoofobusai, svirpliai, žalumynai. Paprasčiausia veistis savo maistą, arba bent turėti kažką, iš ko nuolat gali nusipirkti, kadangi mažiukus reikėtų maitinti kasdien, ir visai mažus po kelis kartus, paūgėjusius kasdien-kas antrą dieną, suaugėlius bent porą kartų per savaitę (nors, žinoma, ne visi individai valgo tuo pačiu dažnumu). Taigi, jei negaila pradinėms investicijoms ir yra noro pasidaryti būtent taip, kaip turi viskas būt, o ne "ai, bus gerai", tada tolimesnės investicijos nėra didelės, nes visi tarakonai ir vabalai nėra brangus dalykas.
Pigesnis variantas-eublefaras (leopardinis gekonas). Reikalauja kur kas mažesnio terariumo, nereikia nei visokių šūstrų lempų, nei maitinti taip dažnai, šilumai palaikyti užtektų nestipraus šildymo kabelio/kilimėlio. Tačiau vėlgi-gyvas maistas ir būtinybė jo visad gauti.
 
NRobertas
Na, pažiūrėjau eublefarą tai man nelabai patiko pati išvaizda, dydis ( agama gerokai didesnė užauga), ir kas svarbiausia - tai, kad nelabai "rankinis". Apskritai, ar nėra agama bene vienintelė mėgstanti kontaktą su žmonėmis?
Dėl terariumo - ar 100x40x45 yra pakankamai didelis agamai?
O dėl pradinių investicijų, tai apytiksliai skaičiuojant, galima tilpti į 200 eur sumą (perkant minėto dydžio terariumą), tai manau vistiek vienas pigesnių egzotinių gyvūnų?
Dėl maisto - nelabai būčiau linkęs pats veisti vabalus, ar problema jų nusipirkt, gal nebūna niekur?
 
mentisw
Eublefarai tiek pat rankiniai, kiek agamosSmile o kuo didesnis gyvūnas, tuo didesnio tero jam reikia...beeeet nurodytų išmatavimų užtenka ir į 200eu pradžiai galima tilpt, ir susisukt pigiau. Ir tai tikrai nepadaro vienu pigesnių egzotinių gyvūnų, nes įsirengt viską smulkesnei gyvatei, eublefarui, nariuotakojams ir pan.daug daug pigiau. Vabalų būna skelbimuose, žmonės linkę siųst ir bene kiekvienam mieste yra tų, kurie juos veisia, bet mažai kas užsiima pardavinėt/siuntinėt po 20-30vnt., o nusipirkus šimtą ar kelis šimtus, vis tiek tektų ir vabalus šert, galiausiai jų ir prastimpa, ir pasiveisia, tai anksčiau ar vėliau vis tiek patogiau turėt nors vienos rūšies mini kolonijąSmile
 
NRobertas
Na, bet kokiu atveju eublefaras atkrenta dėl dydžio ir išvaizdos.
Jei nurodyto terariumo užtenka, tai liuks, nes jis 82eur kainuoja toks, manau pigu, taip?
O dėl susisukimo dar pigiau - tai gal turit rekomendacijų kur viską susipirkti?
Dėl pigumo apskritai, tai nenoriu visiškai nusipiginti ir laikyti tai kas man nepatiks, todėl kol kas lieku prie agamos varianto, geresnio nematau.
O tuos vabalus veist nesudėtinga? Jie nesmirdina/nepriteršia baisiai? Kaip apskritai atrodo tas jų auginimas - į kokią dežutę įmetus kelis ir veisiasi ar kokios spec. priežiūros irgi reikia?
 
mentisw
Viską galima susipirkt AkvaZoo, Terariumai.lt ir pan.,tik, kaip ir minėjau, nerekomenduotina per daug klausyt konsultančių, nes kitaip įsiūlys belekokių nesąmonių ir teks perpardavinėt arba pirkt kitą gyvį, kuriam tai tiktų...Smile
Daugumą vabalų veist nesunku, tik tam reikia ir vietos, ir juos maitint, ir valyt, nes kvapą skleidžia nevalomi, maistas pūna, kai kurie vabalai savaime skleidžia ne kokią smarvelę. Bet, kai jų skirtingų tiek daug, o bet kuriam gyvūnui reikia kuo didesnės maisto įvairovės, tai apie kiekvienos rūšies auginimą/veisimą pasakoti gautųsi kaip pavaišinau cigarete, pats pridegiau, pats ir surūkiau...Wink siūlyčiau pasiskaityti apie dubijas arba tartaras/lateralius, pasidomėti, kuo dar galima būtų paįvairinti mitybą ir sekti fb grupes, skelbiu.lt ir kad ir tą pačią egzotiką, nes straipsnių, kaip ką laikyt ir ko kam reikia yra n+1, pardavėjų taip pat nestingaSmile
 
NRobertas
Na, bent pradžioje bandysiu apsiriboti tik perkant vabalus, gal vėliau sugalvosiu augint. Tik ar nebus taip, kad nerasiu nusipirkt jų? Ar yra pakankamai pardavinėjančių juos?
Šiaip konsultantais bučiau linkęs pasitikėt labiau nei random žmogumi už laido (neįsižeiskit, nieko asmeniško...), tiesiog lyginu informaciją gaunamą tiek iš vienų, tiek iš kitų. Be to, tie patys straipsniai būna vieni paneigiantys kitus, tai irgi reikia pakankamai žinių atskirti kur tiesa, kur ne.
Tai kol kas tada ačiū už pagalbą :-)
 
AndriusN
NRobertas parašė:
Šiaip konsultantais bučiau linkęs pasitikėt labiau nei random žmogumi už laido (neįsižeiskit, nieko asmeniško...)


Labas vakaras,

Aš Kikos konsultantais, tavo vietoje, iš viso nepasitikėčiau.

Reikėjo man labai ant greito šaldytų peliukų. Pasigooglinau. Žiūriu, Kika prekiauja. Galvoju, vat tai tau kaip pasisekė. :hap: Susikroviau lagaminą ir iškeliavau į Kiką kitoj gatvės pusėj nuo mano namų. Nueinu.
Sakau:
- Laba diena, mačiau internete, kad prekiaujate šaldytais peliukais, tai norėčiau nusipirkt.

Ir tada stojo mirtina tyla, pardavėjos žvilgsnis sustingo, lyg būtų ištikta lengvo epilepsijos priepuolio...

Po kelių akimirkų tylos, vos ne mykčiodama sako:
- Koooo tokio?
Sakau:
- Peliukų... Pinkių... (pradėjau vaidint pelę, cypaut ir pan., kad žmogus po priepuolio galėtų lengviau įsivaizduot, ko aš noriu).
Tada, matyt, supratusi, kad čia atėjo tas blogąsis žmogus žudikas, kuris nemyli gyvūnų, nes tuos menkus padarėlius nori sumaitint kažkam, ėmė bėgiot po visą parduotuvę ir ieškot kolegės, kuri nors kažką žinotų... Nei viena net girdėjusi apie tai nebuvo.

Aš buvau pasiryžęs jų vistiek gaut, todėl nusprendžiau nuvažiuot į kitą Kiką. Ir vėl situacija kartojosi... tik šį kart dar įdomiau.
Pardavėja išbėgo su kolegėmis pakalbėt, o grįžusi pasakė:
- Ne, graužikų mėsos mes neturime.

Sugedęs telefonas, ne kitaip. :laugh:

Bet peliukų gavau, tokių pat apie kokius klausinėjau Kikose. Ir pigiau. Ir ne Vilniuj, bet gavau. Grin

Ir dar BONUSAS!!!

Aš žinau paslaptį, kodėl žmonės yra linkę tikėt Kikos darbuotojų žodžiais.
Norit sužinot?
Paslaptis paprasta, tiesiog jos sako, tai, ką nori girdėt žmogus. "Neeee, nesunku augint tą aksolotlį" ir pasiūlo prie jo nusipirkt akvariumą, smėlio arba smulkaus grunto (kuris velniškai gerai atrodo negalvojančioms savo galva būtybėms), filtrą ir t.t.
Vat todėl žmonės ir linkę tikėt tais, kurie žino ką pasakyt, kad jais tikėtų, nors iš esmės, ten juk dirba paprasti žmonės "iš gatvės", kurie vargu ar yra matę daugiau nei geltonausį vėžlį trilitriake. Smile

Todėl, labai "teisinga" yra nepasitikėt tais, kurie gali be jokių dvejonių išvardint belekiek roplių lotyniškų pavadinimų ir papasakot kaip, kas ir kiek, bet nesako to, ką norėtum girdėt. Grin

Aš truputį išsiplėčiau, bet čia tik dėl to, kad pajutau egzotikos alkį, senokai berašiau čia. :shy:
"Šalta!" (P. Coelho)
 
mentisw
Aplodismentai, taiklu :clap:
 
NRobertas
Visų pirma, tai tikrai nesakiau, kad nepasitikiu čia rašančiais žmonėmis, antra - nesakiau kad ir už "gryną pinigą" priimu Kikos konsultantės žodžius.
Kita medalio pusė - tarp tų "puikiai mokančių lotyniškus pavadinimus" lygiai taip pat yra pasisakančių abejotinų teiginių, kuriuos paskui patikrini ir matai, kad visgi šiuo klaisimu "neišmanėlė" Kikos konsultantė buvo teisesnė. Todėl bet kokios nuomonės klausiant reikėtų laikytis bendros taisyklės - naudotis sava galva ant pečių ir pačiam atsirinkti kieno patarimu galima vadovautis, kieno - ne.
 
mentisw
Atsiprašau, kad aš taip, bet Jūs pats esat pradedantysis, tai įdomu, pagal ką jūs atsirenkat, kurie yra abejotini teiginiai? Ar tikrinate pagal internetinius Vikipedijos straipsnius? Čia netinkamas tas variantas, kad reikia atsirinkti, kieno patarimų klausyti, kai pats neišmanote srities. Tokiu atveju rekomenduojama kreiptis į išmanančius, auginančius, veisiančius, gydančius, žinančius, kas su kuo valgoma. Kai susergu, kreipiuosi į medikus, o ne į kaimyną, kuris matęs visus Hauso sezonus. Čia jums žmonės už dyką, nebandydami parduoti, įsiūlyti pateikia absoliučiai visą reikalingą informaciją, ir jūs pasakote, kad geriau jau pasikliautumėt Kikos konsultantais....Smile su mielu noru į svečius priimčiau Kikos konsultantę ir paprašyčiau, kad įvardintų bent dešimtadalį mano auginamų gyvūnų. Tiek to, ne lotyniškai, bet bent atskirtų agamą nuo varano ar žaltį nuo smauglio. O išvis, tai pavaišinčiau pietumis ir gėrimais, jei dar sugebėtų nors to dešimtadalio gyvūnų reikalingas laikymo sąlygas išvardint ar bent jau minimalią rūšies charakteristiką apibrėžt...ką jau dešimtadalio, tebūnie penkis pasirinktinai...Smile bet jūs renkatės pirmąjį driežą, jums geriau spręst, kuo tikėtWink
https://www.instagram.com/klaudijawolf/
 
AndriusN
Badumtsss...
Manau, kad tuo galima ir baigt diskusiją. :conf:
"Šalta!" (P. Coelho)
 
NRobertas
O būtinai neauginantis driežo turi nieko nežinoti apie juos? Yra toks puikus daiktas internetas, kuriame galima susirasti bet kokios informacijos (vėl gi, reikia ne aklai skaityti, kas turbūt pačiam neišeina, šnekant apie naują sritį), taigi aš asmeniškai prieš augindamas driežą norėčiau susirinkti tiek informacijos, kad paskui nebūtų problemų, ir žinoti daugiau nei žino "pradedantysis".
O jeigu pats nebūdamas kažkurios srities specialistas, nesugebat patikrinti fakto/teiginio teisingumo tai jau pats kaltas...
Svarbu yra noras, toliau atsiranda kitkas...
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148896 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma