Taigi pagaliau as su mergaite isigijom Iguana. Vakar uzsukom ir nusipirkom is Rerez fauna atrodo taip vadinasi ta aprduotuve. Abu ja labai dziaugemes sendien net buvom per pietu tarp darbu grize i namus apziuret kaip ji laikos. Na o laikos ji irgi puikiai.
Vat tik kyla vienas klausimas. Rerez parduotuvei net sia tema kalbejom ir neprijom vienos isvados. Daug kur forume skaiciau, kad reik tu kaitinamuju akmenu taciau taip pat beskaitaliodamas uzsienio saitus ir literatura radau daug blogu atsiliepimu apie juos. Gal kas nori patart ka ?
Iguanai akmuo nera pats geriausias dalykas, nes iguana kaip zinia gyvena ne tokioje aplinkoje, kur naturaliai sildytusi ant akmenu. Akmuo labiau tiktu kitokiems roopliams (kai kuriems varanams (is driezu), kai kurioms gyvatems). Tiesiog paprasciausiai reiketu atsizvelgti i naturalia augintinio gyvenamaja vieta ir gyvenimo salygas.
Draugų draugai man nedraugai, nes jie man nedraugai...
Sildomas akmuo reikalingas ropliams, kurie pasimaitine, guli ant akmenu, kad greiciau butu virskinamas maistas. Galima rasi jam alternatyvu. Kaip jau minejau taip elgiasi kai kurie varanai.
Draugų draugai man nedraugai, nes jie man nedraugai...
Kaip as jau kazkur rasiau del tu akmenu: yra galimybe, kad laikui begant ant akmens atsiras taip vadinami "hot spots" (karsti taskai), del kuriu roplys gali nudegti. Nezinau kiek tame tiesos, pats tokio prietaiso niekada neturejau. Gal cia priklauso nuo gamintojo. Kas nors tegu patvirtina arba paneigia si teigini.
Tiesiog nepatariu rizikuot, juolab, kad toks sildymas nera pats tinkamiausias iguanoms
Smagu girdeti, kad neklydau. Seip dar vienas klausimas. Sildimui naudoju IR lempas. Ir pastoviai laikau terariuma neuzdengta kad circuliuotu oras labiau nes kambari tikrai silta. Kaip manot ar ir nedegt ar kartais geriau uzdenginet ?
del akmenu galiu pasakyti (gerai kad ne ish asmenines patirties), juose netik, kad gali atsirasti "hot spot" bet ir visas akmuo uzsitrumpines pradeti kaisti nezmonishkai. siuo poziuri termokabelis praktishkiau, beto augant iguanai reiks ir didesnio akmens, onusipirkus kabeli jo uzteks jau visam laikui. o kas del ju sedejimo ir shildymosi tai jos labai megsta miegoti shiltos vietose. pas mane dazniausia gryzta pacios i terariuma miegoti arba bent jau ant radijatoriaus lipa.