2024m. April 24d. 01:15:24

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Vėžliai
 Spausdinti temą
Geltonausio vėžlio problemos.
shtulas
Visų pirma, tai tokio dydžio akvariumas jau vienam vėžliui yra per mažas, nebekalbu apie antrą... Kitas dalykas, kad akvariumo plotis, beabejo, svarbus, bet ne mažiau svarbus ir jo aukštis. Nebent nori, kad vėžliai išlipt sugebėtų ir kabint lempas neleistinu atstumu. Dar vienas dalykas, neaišku kaip tokio amžiaus vėžlys reaguos į "naujoką". Žodžiu nepatariu pirkt antro vėžlio, ypač, kai garantuojamos tokios sąlygos...
Aš saviems padariau akvariumą 1400x600x600 ir tai gailiuosi, kad nedariau didesnio (nedariau dėl to, kad neturiu vietos daugiau, pats akvariume nemiegosiu). Jei reiks kokios pagalbos dėl įrangos ar dekoracijų, gali ieškot Vilniuj, padėčiau nusipirkt ir atsiųst į Alytų.
P.S. Kai pirkau salą mokėjau apie 90 Lt., tiksliai nepamenu.
Redagavo shtulas 2012-02-02 20:40
 
lemonas
sala jeigu rasi pirkti tai tik labai mazyte, reik jas pasidaryti paciam.
 
shtulas
Salų pirkt yra įvairiausių matmenų ir formų, čia jau priklauso nuo piniginės storio labiau nei nuo pasiūlos.
 
bigghostcool
shtulas, dėkui, už patarimą. Matyt teks daryt didesnį akvariumą. Bet negi vėžlio patinas nepriimtų patelės? Gal yra video/straipsnis apie vėžlio salą DIY? :aciu:
 
shtulas
Straipsnių yra nemažai. Aš pats dabar darysiu savadarbę salą, nes mano dviems vėžliams didelė sala gan brangiai išeina, tai man pigiau pasidaryt išeis. Kas liečia akvariumo dydį, tai geriau gerokai didesnį daryt/pirkt, nei tu galvoji. Siūlyčiau minimum 200 litrų akvą vienam vėžliui. Jei galvoji augint 2, tai minimum 500 L. akvą, nors kažin ar ir tokiam jie gerai jausis... O kam tau ta patelė? Tikiesi vėžliukų susilaukt? Smile
 
paurok89
Jei laikai nori antro vėžlio tai tiktai, kad nebūtų porelė... Nes patirties neturi, o kaip patelė pradės kiaušinius dėt tai nei jų neišgelbėsi ir patelei viskas gerai tikrai nebus Smile (daug patelių nusilpusios tiesiog miršta... Buvo daug kartų kalbėta, kad be patirties jų tikrai neišveisite tuo labiau ir su patirtimi nieko gero dažniausiai nesulauki... Įkurk pirmiausiai gera akvariumą vienam tada... Bet to neseniai parsinešei savo vėžliuką ligotą gal leisk jam kokį pusmetį apsiprast ?
 
bigghostcool
Gerai, tuomet patelės neimsiu. Dabar ieškosimės kas pigiau ir kokybiškiau Alytuje padarytų akvariumą. Dabar galvoju, kad jam gal reiktų padaryti 150x50x40 (300l) Ar svarbus jam vandens stulpas? Vandens faktiškai bus ~30cm, salą bandysiu pasidaryti, bus uždėtas toje pusėje stiklas (gal per pusę akvariumo ar mažiau), kad neišliptų, virš stiklo UV lempa ir tuomet dar kaitrinę dėsiu (gal jau po stiklu?).:aciu:
 
shtulas
Vandens stulpas vėžliui turi būti toks, kad apsivertęs jis galėtų atsikelt lengvai. 40 cm. aukščio akvariumą daryt galima, tik tada jau teks sugalvot kaip pakabint lempas tinkamu atstumu. Nes jei tavo sala bus 20 cm. + vėžlys ant jos, tai beliks kokie 15 cm. iki akvos viršaus, o lempos turėtų kabėt minimum 25 cm. nuo vėžlio. Bent jau UVB lempa. Tad spręsk pats/i ar užteks tokio aukščio tinkamai sudėjus visą įrangą.
Įdomumo labui, už savo akvos stiklus mokėjau 250 Lt. su visom poliruotom kraštinėm. Stiklas 10/12 mm. Orientacijai dadėk kokius 50-100 Lt., nes aš pigiai gavau.
 
bigghostcool
Aš galvojau apie vamzdines UVB lempas, kurių veikimo laukas ne toks didelis kaip tų spiralinių. Tos vamzdinės tipo veikia 10-30cm. Tik ar jų būtų įmanoma gauti? Jei Lt nerasčiau, bandyčiau ieškoti ebay'ui (tarkim tokio tipo http://www.ebay.com/itm/Zoo-Med-Reptisun-UVB-10-0-HO-Light-48in-/200691281586?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eba21eeb2 ). Akvariumas tikrai ne problema, kita idėja, kaip padaryt tą "balą" t.y. panaudoti tuos plastikinius juodus baseinukus, kur soduose būna. Mačiau kažkur tokį, bandysiu surasti ir įmesiu čia Smile
 
bigghostcool
Radau video. http://www.youtube.com/watch?v=QqUr9zh0Lyg&feature=related . Mano idėja panaši: nusipikti iš senukų dekoratyvinį baseiną 454l, padaryti karkasą ir ten auginti.
 
shtulas
Niekaip nesuprantu kam tiek vargt ir vistiek neturėt normalaus vaizdo... As asmeniškai negalėčiau gyvent prie tokio vaizdo namuose. Nei vėžlių normaliai nematai, turi eit ir žiūrėt iš viršaus, nei bendro estetinio vaizdo tame nematau. Vienintelis +, kurį įžvelgiu šitam vaizdelyje, tai saugumas. Bet saugiai galima naudot ir akvariumus, tad + kaip ir nebelieka Smile O ir į kainą atsižvelgiant kažin ar čia labai jau pigesnis variantas.
Lempų vamzdinių tikrai yra pirkt Lietuvoje, nežinau kaip Alytuje, bet Vilniuj tikrai yra. Kainuoja nuo 45 Lt. Ir jų kabint tikrai nerekomenduočiau 10 cm. atstumu. Berods Loona raše, kad bet kokią UVB lempą reikia kabinti minimum 25 cm. virš salos.
 
bigghostcool
Na man ne estetinis vaizdas pirmoje vietoje, bet gyvūno savijauta tam tikroje terpėje Smile Nesinori jo auginti per daug ankštai, norisi kaip tik suteikti daugiau erdvės, laisvės, noriu kad jis gyventų bent jau patenkinamai, nes ankstesnės sąlygos, kuriose gyveno, man visai nepatiko. Man jie įdomūs ir džiaugiuosi, kad turiu galimybę jį stebėti, jo elgseną, norisi geriau pažinti jo gyvenimo būdą. Aišku, kaip ir kiekvienas gyvūnas, jis yra savaip įdomus, bet šiais laikais daug kas atsisuka į pinigus, norisi ir pigiau ir geriau padaryt Smile Buvo dar kita idėja, padaryti medinį rėmą, plokštėm išloti ir įkloti juodą plėvelę (http://www.youtube.com/watch?v=8ciDMF7o0HE) bet namuose toks variantas man pasirodė nesaugus. Dėl UVB lempų reiks ieškoti jų, jei kas, bandysim per pažįstamus siųstis- ne problema.
Redagavo bigghostcool 2012-02-04 22:43
 
shtulas
O kas trukdo pasidaryt akvariumą didelį? Bus ir vaizdas ir vietos vėžliui pakaks. Man akvariumas kainavo su visom smulkmenom apie 400 Lt. Nemanau, kad rasi pigiau normalų baseiną tokio dydžio ar didesnį. Nu pigesnį gal ir rasi, tik kažin iš kokio plastiko jis bus padarytas ir ar nekenks vandens kokybei bei vėžlio gyvenimui tame vandenyje. Jei estetinis vaizdas tau nerūpi, tai nusipirk paprastą vonią Smile Bent jau vandens keitimas bus patogus Smile
 
bigghostcool
Taigi nupirktas akvariumas 170x50x45. Dabar ten gyvena mano vėžlys, tačiau draugė nori man atiduoti raudonausio vėžlio patelę. Klausimas toks: ar gali susiporuoti raudonausio vėžlio patelė su geltonausiu patinu? :nezin:
 
paurok89
Kiek žinau taip, bet galbūt klystu laukiu pataisymų Smile Nepatariu laikyti porelės Smile
 
bigghostcool
Tuomet reiks atmesti jos pasiūlymą.Grinisap: Pakolkas nenoriu vėžliukų sulaukti, bet žinoma norisi pabandyti sulaukti kažko Smile Nebent kada ateity.:aciu:
Redagavo bigghostcool 2012-02-24 21:47
 
paurok89
Nieko tu nesulauktum sulauktum tiktai kiaušinių kurie vėliau supūtų ir leisgyvę patelę ( jeigu sakom, kad labai sunku juos išperinti tai nemeluojam Smile )
 
bigghostcool
O pati bandei poruot ar tik teorinės žinios? Nes kartais susidaro toks vaizdas, kad apie gyvūnų veisimą būna apipinta tiek daug legendų. Jei jau taip labai sunku veist, tai jau seniai nebūtų tų naujų veisėjų, bet jų vis atsiranda... Užtikrinus geras sąlygas padėti kiaušinius, juos inkubuoti viskas įmanoma.
 
paurok89
Visų pirmą aš pats, o ne pati Smile Visų antra Lietuvoje dar nemačiau šių vėžliukų veisėjų(gal koks Vilmantas juos ir išveisęs, bet jo lygį pasiekti dar toli šaukia) Smile Galbūt ir išsaugotum kelis kiaušinius su priemonėm GEROM(gerom tai minimum 500lt ) Bet tik į minusą išeitum, nebent labai įdomu pamatyti kaip gimsta ir auga mažyliai, bet ir kartu nusilpusią patelę Smile
 
bigghostcool
Atsiprašau už sumaišymąAngry Na bet vis dėl to ko reikia veisiant šiuos vėžlius? Didelio akvariumo, baseino, etc. Stiprių ir sveikų reproduktorių. Patelei ramybės, kol išdės kiaušinius. Paskuj sustiprinti jos imunitetą duoti papildomai vitaminų. Silpnumas juk atstatomas Smile Kiaušiniams inkubatoriaus, tinkamos temperatūros, substrato, ko daugiau? Skaičiau angliškų straipsnių, tai aprašoma, kad ne taip jau ir sunku. Tik būna kartais patelei komplikacijų, kai kiaušinis užstringa ar dar kas. Bet tokių atvejų vienetai. Galbūt tas veisimo sunkumas tik išpūstas burbulas.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8298
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36252026 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma