2024m. March 29d. 00:06:42

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 4

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
 Spausdinti temą
Minimalizmas ar maksimalizmas terariumuose?
Loona
http://egzotika.i...to_id=6334

Paskaičiau komentarus ir vėl pradėjau galvoti, kad šis forumas nuėjo netinkama linkme. Vorus mes laikome dėžutėse nuo salotų, iguanas palaidas namie, driežus ir gyvates vos minimalius reikalavimus atitinkančiuose terariumuose. O žmonėms, kurie stengiasi suteikti normalias laikymo sąlygas įrodinėjame, kad jie daro kažką blogai. Tik vienas kitas forumo narys stengiasi užtikrinti normalias laikymo sąlygas savo augintiniams.

Nesenai buvau užklydusi į rusų iguanų forumą:

http://forum.igua...=0&start=0

Į rusų chameleonų forumą:
http://chamaeleon...tartpage=1

Mintis paprasta - rusai galvoja teisingai, stengiasi duoti maksimaliai kiek gali, o mes kažkodėl ne. Lietuvoje dažnai matau sąlygas prastesnias nei minimalias. Dažnai matau pigių sprendimų ieškojimą, daugiabučius ar gyvūnus trimis aukštais...

Manau, kad tai bloga "forumo politika". Turėtumėme siekti kuo geresnių laikymo sąlygų, o ne tenkinti minimalias. Ką jūs galvojate šiuo klausimu.
Redagavo Loona 2010-12-20 01:37
 
kitaniux
Puikiai suprantu jūsų nerimą Loona, tačiau mes ne Rusija, Vokietija ir t.t. Deja negalime pasigirti dideliais finansais. Jokiu būdu nesakau, kad reikia taupyti ir gyvūnui skirti tik indą, šildymą, apšvietimą ir maistą. Reikia stengtis bent priartėti prie natūralių jo gyvenimo sąlygų, tačiau ne visada pavyksta. Ne kiekvienas galime skirti savo gyvūnams atskirą kambarį ir spintos dydžio terariumus. Aišku nuomonei, kad aš noriu gyvūną matyti, aš noriu jį glostyti, aš aš aš, nepritariu, toks požiūris nėra super sveikintinas. Manau pirmiausia reikia pagalvoti, jog ir žmogui neužtenka vien minimalių gyvenimo sąlygų todėl galvojant apie save reikia pagalvoti ir apie gyvūną. Aš asmeniškai esu ne už kiekybę, bet kokybę. Geriau jau suteikti maksimalias sąlygas vienam gyvūnui, nei minimalias dešimčiai. Todėl trūkstant finansų geriau jau juos investuoti viena kryptimi ir tikslingai, o ne mėtytis visur. Aišku norisi ir to ir to tačiau, jei nėra galimybių tenka rinktis. Manau, kad būtent tai reikia akcentuoti ir tokia politika vadovautis, tačiau kaip jau sakiau tai mano nuomonė.
Niekada nesakyk niekada.
 
Mo-o
Dėl vorų laikymo klausimas iškilo. Kodėl negerai nedidelį išsinėrimų skaičių turintį vorą laikyti plastikiniame indelyje? Atsižvelgiant į jo dydį, jei jam ten pakanka vietos, suteikiama jam reikalinga šiluma ir drėgmė, kur tuomet problema?
Jei nekalbant apie konkrečius mišrainių indukus, prastikinių indų įvairių būna, kuriuos galima pritaikyti tiek antžeminio tipo vorams, tiek medžių. Tai problema būtų tame, kad padaryta iš netinkamos medžiagos?
 
Vobleris
Kaip ir didžiąją minčių išsakiau kometaruose.Elementariai toli pavizdžių ješkoti nereikia, praverskime terariumų galeriją,"terariumų konkursą" ir kokiu tempu dedamos nuotraukos - pademonstravimui.Terariumų ant vienos rankos pirštų ,bet "kritikų" karts nuo karto astiranda labai nemažai ,bet pazvizdžių nelabai matosi ir priežastis paprastai jų nelabai yra.O ko labiausiai trūksta ,tai fantazijos.Kitą karta nereikia važiuoti į parodas ,siųstis iš užsienio.Šio to jau yra mūsų parduotuvėse apsilankai "Senukuose", "Baukofe" ir pan jau gali rasti nuo "Budos" riešuto , akmenukų,visokiausių indelių ir t.t ,kad gyvūnui įrengti terariumą su visa reikiama įranga kainuoja daugiau nei nusipirkti patį gyvūną yra faktas pvz: pateiksiu vieno iš paskutinio mano įrengto terariumo Chameleonui kaina be gyvūno - 1000 LT (įrengimas skonio reikalas ,bet toks yra faktas) dekoracijos terariumams yra tirkai brangios,patikekite esu buves ne vienoje mugeje ir besiburiuojančių tuntų super -duper žmonių ir eilių kaip prie gyvūnų nemačiau, bet žinoma paklausa yra ir žmonės perka įrenginėja,bet kaip minėjau ankščiau galima įsiversti ir su kitomis priemonėmis.Veniem nepatinka "plastmasė" ,kitiem dar kaškas ,bet turbūt žmonės sunkiai įsivaizduoja kiek kainuoja firminės pritaikytos "plastmasiukės".Pritaikyti gyvūs augalus yra sudėtinga ,beto jos reikia ir prižiūrėti ,kaip ir pačius gyvūnus,pasirinkti tinkamus.Asmeniškai tokios prabangos ir pinigų mėtimo "kompostui" sau nel;eidžiu ,nes turiu ne vieną ir ne du terariumus ,kurie gal ir su dirbtiniais augalais atrodo ir netaip įspūdingai ,bet akiai patraukliai ir gyvūnui jaukiai.Jaigu žmogus įrenginėja pluduariumą viskas įmanoma ir padaroma.O ,kad pas mus dar trūksta elementaraus supratingumo ,kad nusipirkti gyvūna dar ne viskas faktas.Viskam reikia laiko ir rankų prisilietimo ir neviskam super pinigų tik fantazijos ir noro.Kekvienas grožį supranta savaip ,bet jai ,bent kekvienas paistengtų padaryti "savaip ir savitai" manau būtų geriau ir gyvūnams ir patiems.Nepdarysi "gamtos" ir idealiai ,bet galima pasistengti Smile
Redagavo Vobleris 2010-12-20 11:16
 
www.egzotika.info
AndriusN


Šiuo atveju, tai jaučiu, kad žmonės norėjo pasirodyt, kokie jie vis dėl to "išmanantys".

Vorus mes laikome dėžutėse nuo salotų, iguanas palaidas namie, driežus ir gyvates vos minimalius reikalavimus atitinkančiuose terariumuose.


O taip yra todėl, kad pigiau. (Bet ar geriau?) Pastebėjau tokį dalyką, kad patariant žmogui kaip normaliai įsirengt terariumą, jis dažnai nepaklauso ir daro savaip tikindamas, kad tai gyvūnui bus gerai, nes kažkas juk taip augina ir ten gyvūnas auga ir gyvena kuo puikiausiai. Eublefaram pripila smėlio, smulkių akmenų ir pan. Ir tai tik vienas iš pavyzdžių.
Mano nuomone, nereikia augint gyvūno, jei nesugebi suteikt normalių/saugių sąlygų. Aišku, gal atsirastų ir tokių, kurie man sakytų, jog nesugebu suteikt normalių sąlygų voram ar eublefarui.
Ech...tiek daug norėjau parašyt ir taip mažai parašiau. Papildysiu vėliau, jei ateis tos pačios mintys, kurios buvo vakar atėję. Wink
 
neo
As isvis nekomentuosiu sios temos.
False Water Cobra CB15 female + CB16 male
 
Loona
kitaniux parašė:
Puikiai suprantu jūsų nerimą Loona, tačiau mes ne Rusija, Vokietija ir t.t. Deja negalime pasigirti dideliais finansais. Jokiu būdu nesakau, kad reikia taupyti ir gyvūnui skirti tik indą, šildymą, apšvietimą ir maistą. Reikia stengtis bent priartėti prie natūralių jo gyvenimo sąlygų, tačiau ne visada pavyksta. Ne kiekvienas galime skirti savo gyvūnams atskirą kambarį ir spintos dydžio terariumus.


Pavizdį daviau Rusijos dėl paprastos priežasties. Tai yra artima mums šalis ir kalbėti, kad jie turi daugiau pinigų kvaila. Pasižiūrėkit ne tik į terariumus, bet ir tapetus, baldus nuotraukose... Nesat tokių Lietuvoje matę Smile? Retai kuris terariumas pirktinis - daug kas padaryta pačių žmonių jėgomis. Kaip ir pas mus, ten terariumistikos prekių pasirinkimas nera begalinis, daug ką reikia pasidaryti patiems, improvizuoti. Medžegos parduotuvėse pas juos tokios pat, o finansai daugeliu atveju maži.

Nebūtina skirti kambarį, bet bent jau gyvūnas turėtų turėti ir kur pasislėpti ir kur apsisukti. O kartais reikia ir patiems šeimininkams šiek tiek pagalvoti.

Pažiūrėkit šitą temą :
http://eublephari....php?t=946

Šią:
http://eublephari...php?t=1815

Labai sunku kažką panašaus pasiekti su minimaliomis investicijomis ? Norintis ras 100 būdų, o nenorintis 100 pasiteisinimų.

P.S. Man kartais keista kaip Vobleris būdamas žvejas, šakas perka, o ne iš ežero traukia Smile Bet jo terariumams priekaištų neturiu Smile
 
Gulok
Na manau ir aš šiek tiek išreikšiu savo nuomone, kadangi esu dar tik moksleivis negaliu begales lėšų skirti terariumams, jų dekoracijoms, tačiau savo gyvūnams stengiuosi suteikti kuo geresnes sąlygas. Pavyzdžiui šiame tinklapyje yra straipsnis apie paprastuosius smaugliu ten parašyta kad smaugliui užtenka 0,3-0,5Kv m terariumo, mano galva tai yra nesąmonė! mano smauglys auga 120x80x60 tere, kol kas jam to užtenka, bet manau kai jis pasieks 2,5m. ilgį teks terariumą bent jau dvigubint, nes negalėčiau žiūrėti į gyvūna kuris vos gali apsisukti terariume ir jame nelabai ir betelpa, kadangi iš nuotraukų ir komantarų suprantu jog daugeliui voras mažoje dėžutėje yra blogai tai galiu pasakyti kad ne kiekvienas gali sau leisti L1-L2 vorui pirkti ar darytis terariumus 2x1x2 ar pns. taigi daug parašiau, gal ir ne į tema, bet esmė tame kad pirma turi būti gerai gyvūnui, o tik paskui reikia atsižvelgti į tai kiek gali skirti gyvūnui, jei nesugebi suteikti gyvūnui reikiamų salygų tiesiog neaugink jo, nusipirk šuniuką ar kačiuką kuri reikės tik pašerti ir išvesti į lauką, jokių didesniu išlaidų neturėsit.
Štai tas straipsnis.
http://egzotika.i...icle_id=12
Redagavo Gulok 2010-12-20 22:07
Elaphe taeniura friesei (male)
Boa constrictor (female)

Grammostola Acteon L6 (parduodamas)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Gaminu terariumus pagal užsakymą, kainos mažos: 1 litras - 1Lt. Užsakant 20 litru ir mažesni kaina 20Lt. didesniu kaina skaičiuojama litrais. Wink Tero pavyzdys:http://img413.ima...002rxw.jpg
Susisiekti su manimi galite 8-633 89 287, tik prisistatykite kas esate Wink
 
Mo-o
Nu čia tai puiki rekomendacija nusipirkti šuniuką. Tuolab nesugebančiam elementariausiam voragyviui reikiamų sąlygų suteikti.
Redagavo Mo-o 2010-12-20 22:16
 
Mo-o
Gix, berods mane ne taip supratęs būsi. Sarkastiškai rašyta mano žinutė. Arba aš tave ne taip supratau.
 
Mo-o
Turiu omeny tai, kad pastarasis narys rekomendavo vietoj kokio voro, nusipirkti šunį. Tokį gyvūną, kuriam priežiūra yra žymiai sudėtingesnė ir išlaidos yra nesulyginamai didesnės, kaip ir normaliam auginimui skiriama teritorija. Jo akivaizdžiai kvailas pasiūlymas iš manosios pusės buvo pašieptas. Puikiai žinau, ką aš norėjau pasakyti, tiesiog tu nesupratai mano minties, kuri buvo rašyta su ironija.
 
Gulok
Nu šeip pažiūrėčiau ar labai daug skirtūsi kokia egzodo operacija nuo tavo šuns? Ir tikrai manau kad šuniuką ar kačiuką yra daug paparaščiau auginti nei pvz chameleoną ar kokią iguaną, nes apie šunis ir kates mes iš aplinkinių daug žinome, yra veterinarai kurie ligos atveju gali padėti, o egzotu laikymas reikalauja visiško supratimo apie šį gyvį. o jei pradėtume savo augintiniams skirti tiek išlaidų kiek šuniui tai nemanau kad sugebėtume suteikti visas reikiamas salygas, nes kasdieninė šuns ir roplių suma nelabai skiriasi viską sudėjus, nu gal šiek tiek nes daugelis savo augintiniams maistą augina patys, o šunims jį reikia pirkti, taigi, manau jog išlaikymas gyvūno niekuo nesiskiria, tik va ligų atveju yra daug papraščiau, nes turime veterinarus kurie gali padėti šuniukui ar kačiukui, o va savo ropliais turime pasirūpinti patys, gal aš ir klystu, dar nėra nei pusmečio kai auginu roplius, bet tai tik mano nuomonė.:aciu:
Elaphe taeniura friesei (male)
Boa constrictor (female)

Grammostola Acteon L6 (parduodamas)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Gaminu terariumus pagal užsakymą, kainos mažos: 1 litras - 1Lt. Užsakant 20 litru ir mažesni kaina 20Lt. didesniu kaina skaičiuojama litrais. Wink Tero pavyzdys:http://img413.ima...002rxw.jpg
Susisiekti su manimi galite 8-633 89 287, tik prisistatykite kas esate Wink
 
AndriusN
Gulok, užteks čia nesąmones kalbėt. Palygino gi mat šunį su iguanom. Šuniui per mėnesį vien maistui virš 100lt reikia (normaliam, o ne tom atliekom nuo stalo). Tai kiek mes išleidžiam tuntui egzotinių gyvių, to tikrai nepakaktų išlaikyt šuniui. Aš nekalbu apie tuos atvejus, kai šuo kaime pririšamas prie būdos, kaip jau anksčiau minėta.
Prieš šventes, linkiu tau Gulok SUSIPRASTI. Wink
 
kitaniux
Na nereikia taip drastiškai kritikuoti, tiesiog Gulok matyt namie neturi šuns. Nes jiems, jau nekalbu apie veislinius, tikrai reikia priežiūros, o kur dar laikas pavedžiojimui, šukavimui. Laikyti šunį uždarytą bute tas pats, kas jau minėtą iguaną 60l terariume. Bet mes jau nuklydom į lankas.
Niekada nesakyk niekada.
 
titana
Gulok parašė:
Nu šeip pažiūrėčiau ar labai daug skirtūsi kokia egzodo operacija nuo tavo šuns? Ir tikrai manau kad šuniuką ar kačiuką yra daug paparaščiau auginti nei pvz chameleoną ar kokią iguaną, nes apie šunis ir kates mes iš aplinkinių daug žinome, yra veterinarai kurie ligos atveju gali padėti, o egzotu laikymas reikalauja visiško supratimo apie šį gyvį. o jei pradėtume savo augintiniams skirti tiek išlaidų kiek šuniui tai nemanau kad sugebėtume suteikti visas reikiamas salygas, nes kasdieninė šuns ir roplių suma nelabai skiriasi viską sudėjus, nu gal šiek tiek nes daugelis savo augintiniams maistą augina patys, o šunims jį reikia pirkti, taigi, manau jog išlaikymas gyvūno niekuo nesiskiria, tik va ligų atveju yra daug papraščiau, nes turime veterinarus kurie gali padėti šuniukui ar kačiukui, o va savo ropliais turime pasirūpinti patys, gal aš ir klystu, dar nėra nei pusmečio kai auginu roplius, bet tai tik mano nuomonė.:aciu:


Labai nevykusiai bandai lyginti egzotinio gyvūno ir šuns operacijų kainas. Matau, kad su tuo nesi susidūręs. Kuo didesnis gyvūnas, tuo aukštesnė kaina už operaciją ir tuo labiau viskas priklauso nuo operacijos sudėtingumo.
Kalbant apie šuns išlaikymą irgi ryškiai nusikalbėjai. Patariu šiose srityse su manim nesiginčyti, nes apie šiuos dalykus geriau žinau, nei tu.
Loona sorry, kad nukrypta nuo tavo sukurtos temos truputį į lankas.
 
Gulok
Visų labai atsiprašau tiesiog aš kaip palyginima emiau savo šunį(Nykštukinį pinčerį) kurio maistas menesiui atsieina +- 30Lt tiek kiek iškeidžiu dviems savo gyvatėms, nepamasčiau kažkaip apie truputį didesnius šunis, Visų labai atsiprašau už savo durna galvą, visus su artėjančiom šventėm:alus:
Elaphe taeniura friesei (male)
Boa constrictor (female)

Grammostola Acteon L6 (parduodamas)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Gaminu terariumus pagal užsakymą, kainos mažos: 1 litras - 1Lt. Užsakant 20 litru ir mažesni kaina 20Lt. didesniu kaina skaičiuojama litrais. Wink Tero pavyzdys:http://img413.ima...002rxw.jpg
Susisiekti su manimi galite 8-633 89 287, tik prisistatykite kas esate Wink
 
Vobleris
Gerbemieji labai norėčiau ,visų paprašyti diskutuotį į temą :conf: aš irgi auginu šunį ir kates ir t.t ,bet tema ir puslapis ne apie tai.Visais gyvūnais reikia rūpintis,visiem reikia ir išlaidų ir priežiūros ir t.t.Diskutuokime į temą arba nediskutuokime išvis.Atsiprašau tų, kurių komentarai "gali dingti".Nuo šios žinutės, prašyčiau nenuklysti nuo temos :evil:
Redagavo Vobleris 2010-12-21 20:46
 
www.egzotika.info
Alvydas
(nera lt klaveturos) pradejom auginti barzdotaja agama.,susiduriau su ta pacia problema-dekoracijosGrinisap: .,netgi pirkti nelabai didelis pasirinkimas,o paskaicius apie visokiu medziagu galima neigiama poveiki-noras paciam gaminti kazka praejo....atrasiu as jam koki akmeni kad galetu sienom lipti,bet ...kolkas minimalizmas:clap:
 
EraLazdis
Aš asmeniškai auginu gyvalazdes ir joms suteikiau 60x30x40 terariumą nes joms buvo nepatogu 7,5 litrų talpos plastiko terariume, o žiūrint kas sau tą leidžia tai galima viską spręsti. Aišku, žiūrint pagal gyvūną galima jam sukurti dekoracijas iš namų aplinkos, pvz.: akmuo, medžio šaka ir šakelės, slėptuvės iš kokosų kevalo lukštų, augalai (gyvalazdėm į terariumą įsodinau braškę su lapais - ir maistas ir apdaila), yra keli straipsniai apie galinės sienelės gaminimą. Galų gale tai yra priklausoma nuo finansų ir fantazijos. Mano draugas pirmają savo gyvalazdę augino dideliame stiklainyje, tai spręsti jums :alus:
Vietnaminės gyvalazdės (Medauroidea extradentata)
Amerikiniai skydvėžiai (Triops longicaudatus)
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36149638 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma