2024m. April 23d. 17:09:46

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Varliagyviai
 Spausdinti temą
Varlės ir poludariumas
Simute
taigi esu naujokė, ne ką tenusimanau, tai prašau nesudirbkit manęs iš karto :aciu: jau senai mane žavi visokie ropliai ir nusprendėm, kad kažko tokio norim.. galvojau apie karališkąjį pitoną, bet daug domėjaus ir supratau, kad tai pradžiai per rimtas padarėlis :yes: taigi apsistojau ties varlėmis.. ar įmonoma pirmą kartą (niekad nieko panašaus nedarius) padaryti normalų poludariumą? Frown ar tai tik svajuko dramblionės? Grin žinokit daugybę klausimų turiu, net nežinau nuo ko pradėt.. skaičiau, kad yra kas sukomplektuoja terariumus, įrengia juos, bet jaučiu kaina bus kosminė? :tdown: o man pirma išsirinkt konkrečią varlių rūšį ir tada daryti joms namus, ar atvirkščiai - pirma namai, tada varlės? :nezin: beje įmanoma suderint ir padaryt tinkamas sąlygas kelių rūšių varlytėms? man visai patinka Bombina orientalis.. jos nereiklios ir visai gražios.. bet norėtųsi, kad būtų ir kitokių.. ar jei vienoms sąlygos bus geros, kitos nukentės? plius, gal kas aiškiai galėtų (panelei :naiv: ) papasakoti, kaip padaryti baseinėlį, kad pro stiklą matytųsi, kas dedasi po vandeniu (žodžiu, kad ne kažkoks indas būtų, o kad viskas matytųsi).. šiam kartui tiek, jei ką supratot, būčiau dėkinga už patarimus :aciu:
Redagavo Simute 2010-07-26 00:15
 
AndriusN
Pradėkim nuo to, kad varlės ne ropliai, o varliagyviai. Wink
O dabar atsakant į klausimą "Ar įmanoma?", tai galiu pasakyt, kad viskas įmanoma. Ar tai tik svajuko dramblionės? Viskas priklauso nuo tavęs, tavo piniginės storio ir tavo gabumų. Internete nemažai pavyzdžių ir praktinių patarimų kaip įsirengti paludariumą, jį prižiūrėt ir pan.
Visų pirma, siūlau išsirinkti konkrečią varlių rūšį, kuriai ir bus įrenginėjamas "varliariumas". Kelių rūšių auginti nepatarčiau, taip bus pačiai paprasčiau.
"Šalta!" (P. Coelho)
 
Simute
oj, žinau, kad varliagyviai..
ačiū už patarimus ir tiems, kas parašė AŽ :aciu:
taigi teks pavažinėt ir pasidomėt koks pasirinkimas ant Lietuvėlės :read:
 
Simute
taigi manau apsisprendėm.. su vieno gero žmogaus pagalba aišku :yes: bandysim įsigyt amazon mil frogs ir Hyperolius puncticulatus.. kiek pirmosios maždaug kainuoja žinau, tikrai nebrangu. o gal kas galit pasakyt, kokia antrųjų kaina? :aciu: manau poludariumas bus kažkur 60x30x35.. kokį skaičių varlyčių maždaug galėčiau ten apgyvendint, kad gyvenimo sąlygos būtų geros? p.s. mąstau daryt apie 50% gal mažiau vandens.. ar nenusipaistau? Grin
šiandien sumąsčiau užsukti į panevėžio Terrą, deja, kaip supratau bankrotavo :tdown: kitoje parduotuvėje (šiame tinklapyje nurodyta, kaip tokia, kur galima įsigyti egzotų), deja turėjo tik žuvyčių, varlių jau kokį pusmetį neturėjo.. gal ryt dar pavyks ten užlėkt paklaust, gal būtų galima užsisakyt.. beje, ar yra galimybė užsisakyti iš kitų miestų, kad atsiųstų?
 
Arnas
Būna galimybė įsigyt iš narių, kartais skelbimuose būna Smile Pražiūrėk, gal bus kas nors Wink
 
AndriusN
Į tokio dydžio varliariumą tilps nelabai daug varlių, nes dar atkreipk dėmesį į tokį faktą, kad dekoracijos užims tam tikrą erdvę ir kaip ir nieko labai tos vietos jame nebeliks. Smile
Beje, tų kitų varlių kaina taip pat nedidelė (jei gerai pamenu, tai kažkas panašaus kaip ir milk frog'ų, o jei klystu, tai tegul geriau žinantys trenkia man per snukutį Grin )
"Šalta!" (P. Coelho)
 
Simute
varliariumas ne bėda, parduotuvėj žiūrėjau, tai kainos neišgąsdino, tai galiu ir gerokai didesni paimt Wink tik bijau, kad nesugebėsiu tinkamai užpildyt ir dekoruot, nes pirmą kart to imsiuos :shy:
mergaitiškas klausimas :naiv: man sakė, kad baseinėlį daryt iš stiklo ir klijuot silikonu.. tikrai nepraleis vandens? beto, gi gausis toks kampuotas.. o jei noriu kaip nors tarsi banguotą, su įlenkimais padaryt? ar čia jau per daug noriu? :shy:
 
AndriusN
tikrai nepraleis vandens?


Jei sandariai padarysi (arba padarys kažkas kitas), tai tikrai neleis vandens. Smile
"Šalta!" (P. Coelho)
 
steu
dėl kelių skirtingų rūšių tai tikrai galima suderinti.. svarbus du dalykai: panašūs biotopai ir individų dydis.
jei patinka bombina orientalis tai geriau siūlyčiau theloderma. kaina skiriasi neperdaugiausiai o varlė tikrai gražesnė.
dėl baseino su vandeniu nesuprantu kam išvis kašką vargt ir klijuot.. imi terariumą ir pripili vandens iki durelių, vat jum ir baseinas. didelės ir gausios šakos atstos buveinę, beto tikrai nemažai augalų auga kurių šaknys gali būt po vandeniu o lapai sausumoje..

-
 
Simute
na sakykim visai graži ta theloderma.. o ką jai būtų galima į draugiją? nes aš vis linkstu, kad kokias dvi rūšis norėčiau turėt.. plius ar jos užmiega žiemą? ir dar domina, periodas po kurio galima į poludariumą leist varles.. ar augalams reikia laiko prigyti ir pan, ar iš karto įrengus galima leist varles?
 
Simute
ir dar, kaip pakeist tokį kiekį vandens? jau reiktų įrangos specialios?
 
steu
žiema neužmiega, juk terariume nedarai "žiemos"
tačiau varliagyvis nėra "action" gyvūnas, neįzivaizduok kad varlės žais ar kitaip linksmins tave.. jos tiesiog sėdi kampuose, ant dekoracijų ir t.t. nakčia patinai kurkia.. na nebent imtum dienines varles..

-
 
Simute
tai aš puikiai suprantu, kad jos nedarys šou pasirodymų Grin o kurkimas negąsdina.. būdama visiška pyplė laikiau tris kūdrines varles.. turėjo nemažą sakyčiau akvariumą, keletą augaliukų ir jokios šviesos ar šildymo Angry tačiau puikiai maitinosi, peržiemojo, nenumirė.. tik pavasarį iš manęs atėmė akvariumą, o kur dingo varlės nežinau :nezin:
tai va db ir sumąsčiau, kad vėl reikia kažką padaryt, tik su geresnėm sąlygom.. taip kad šiokios tokios patirties turiu Smile
 
Simute
aš ir vėl su klausimais..
taigi gal galėtų protingi žmonės sukomplektuot, kas tiktų gyvent kartu su steu įvardyta theloderma?
o jei pasirinkus Bambina orientalis, kas tiktų kartu gyvent?
:aciu:
 
Simute
taigi mano poludariumas įstrigo taip sakant.. supratau, kad pas mane meninės gyslutės su jokiu apšvietimu nesurasi Grinead: nežinau, ką reiks daryti, nes pripilt vandens ir įsodint vieną kvietką nenoriu.. žodžiu imk ir nusišauk :yes: ieškosim alternatyvų
Redagavo Simute 2010-09-01 09:46
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8296
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36251804 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma