2024m. May 11d. 06:26:58

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 7

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Maistas
 Spausdinti temą
Peliukų šaldymas?
Rats
Verta paskaityti: http://www.ratz.co.uk/rodentfarm.html
Redagavo Rats 2010-12-19 00:41
 
http://ubg.vov.ru/
zippo1
man tai atrodo nesamone su tom dujom ir t.t. paimi sudedi i dezute,idedi i kamera ir viskas.Paprasta labai ir greit nusibaigia,nei jos ten spardos nei cypia :thumb:
Brachypelma smithi
Brachypelma vagans
Pantherophis guttatus
 
vic
na cia neblogai pasiulei kolega automobilio ismetamomis dujomis dusint peles,o poto tokiu slamstu apnuodytu siulai musu augintinius sert.jau geriau toliau ziurkes su pagaliu dauzysiu,bet savo slieku jokiu budu nesersiu taip green peas'iskai uzmygdytais grauzikais Grinead:
 
AndriusN
Rats rašo:
Šiaip jas reikia užmygdyti. 2 būdai: gamtinėmis dujomis arba išmetamomis dujomis (iš automobilio).


Ir spėju, kad prekiauji taip "užmigdytais" graužikais. :tdown: Rats, žinai kiek visokio š yra išmetamosiose dujose? Manau, kad po tokio tavo pareiškimo pirkėjų bus mažiau.
 
vic
kitas dalykas su gamtinemis dujomis taipogi grynas briedas.Yra teke pildyt duju balionus gamtinemis dujomis.tai gryzdavau namo taip prasmirdes,kad turedavau rubus garaze palikt.O cia peles smardint,poto ir buna ,kad koks zaltys streikuoja ir nebeeda nors iki to laiko viskas buvo gerai
 
Pagan
Automobilio išmetamose dujose yra daug suodžių, anglies junginių, sieros junginių(labai kensmingas daiktas), sunkiųjų metalų ir šiaip daug brudo. Gamtinės dujos tikrai nemanau, kad yra humaniškos, nes negirdėjau, kad jos turėtų "migdantį" efektą. Plius jos yra labai užterštos, nes yra skirtos kurui, beje į jas deda specialių medžiagų, kad atsirastų "dujų" kvapas. Kiek tai sveika tai lieka tik patiem spręst. Jei jau naudoti dujas tai jau naudokit maistinį CO2. Turbūt tobuliausia būtų CO, kurios geriausiai į kapus neša, bet jų niekur nenaudoja ir neprekiauja kiek žinau, o pačiam gamint tai čia žaidimas gaunas.
Oh rly?
 
Pagan
CO veikia tokiu principu: jos patenka per plaučius į kraują, jungiasi prie hemoglobino. Kadangi prisijungus prie hemoglobino susidaro gan stabilus junginys, tai CO nebeatsijungia nuo hemoglobino ir iš šis nebedalyvauja deguonies pernešime. Kai pakankamai hemoglobino yra taip "neutralizuojama" gyvūnas galima sakyt uždusta. Taigi CO nėra nuodas, kaip paprastai suprantama, todėl nusinuodyt nėra tinkamas žodis. Antra kažkaip sunku patikėt, kad virškinant pelę tas CO iš suvirškinto kraujo nudifunduos ir atsidurs gyvatės kraujyje sveikas ir taip pat blokuos hemoglobiną. Aišku aš neesu biologas, o fizikas, todėl nežinau ar virškinimo metu taip gali atsitikt. Jei kur suklydau tai pataisykite.

P.S. CO kiek žinau yra gan nestabilus junginys junginys, stengiasi su kažkuo susijungti, ir ore stengiasi pavirst CO2, todėl manau, kad virškinant mažai galimybių, kad skaidant hemoglobiną susijungusį su CO atsiskirs būtent CO.

P.S.S. Smalkės ir CO nėra tas pats, nes smalkėse būna daug ir kitų junginių(paprastai anglies junginių, taip pat sieros junginių), Smalkės susidaro degant kurui, kai nėra pakankamas deguonies kiekis. Aš čia kalbu apie gryną CO, gaunama tam tikromis reakcijomis, be priemaišų.
Redagavo Pagan 2010-12-18 21:13
Oh rly?
 
neo
Nematau problemu, peles i dezute ir i saldykli. Humaniska tai ar ne, bet nesadistiska. Kiek zinau, nuo deguonies trukumo ir staigaus salcio grauzikas tiesiog uzmiega su visam ir tiek. Nemaniau, jog kai kurie "tobulesnius receptus" naudoja.
False Water Cobra CB15 female + CB16 male
 
Pagan
Na mano pamąstymai tai čia grynai teoriniai. Gyvenime nebandžiau. Staigi galvos trauma manau didelės kančios nekelia, taip pat šaltis irgi gerai atbukina receptorius, tai neturėtų būt didelė kančia.
Oh rly?
 
Pagan
Na vardan teisybės ir aiškybės pasidomėjau truputį apie CO. Paaiškėjo, kad jis naudojamas mėsai, žuviai pakuoti, kad ši išliktų ar bent atrodytų šviežia. CO jungiasi su mioglobinu ir sudaro karboksimioglobiną, kuris suteikia mėsai gražią rausvą spalvą. Tai vadinama pakavimu naudojant pakavimo dujas. Tokį pakavimą galite rasti kiekvienoje maksimoje. Taigi nemanau, kad CO gavusi pelė tampa tiek nuodinga, kad gyvatė paliktų šį pasaulį. Pagal viską tai neturėtų turėt jokios įtakos gyvūno sveikatai.

Oh rly?
 
Rats
Mirtina įkvepiamo anestetiko dozė

Smulkiems gyvūnams (graužikams, mažiems paukščiams) numarinti naudojami ir dujiniai anestetikai (izofluranas, sevofluranas). Gyvūnai įdedami į hermetišką kamerą, į kurią įleidžia didelį kieki dujinio anestetiko. Kartais anestetiku užmigdytą gyvūną numarina anglies dioksidu.
informacija paimta iš: http://lt.wikipedia.org/wiki/Gyv%C5%ABn%C5%B3_eutanazija#Mirtina_.C4.AFkvepiamo_anestetiko_doz.C4.97

Angliarūgštė (cheminis pavadinimas anglies dioksidas) yra plačiai gamtoje paplitusios bespalvės, bekvapės ir beskonės dujos. Esant standartinei temperatūrai ir normaliam atmosferos slėgiui, anglies dvideginio tankis yra apie 1,98 kg/m3, tai yra angliarūgštė yra apie 1,5 karto sunkesnė už orą. Anglies dvideginio molekulė (O=i7;=O) susideda iš vieno anglies ir dviejų deguonies atomų, susietų linijine jungtimi. Ji neturi elektros krūvio, o kai iki galo oksiduojasi, tampa vidutiniškai reaktyvi ir nedegi, bet palaiko metalų, pvz., magnio, degimą.

Prie -78,51 °C anglies dioksidas keičia savo formą: iš kietosios fazės jis pereina į dujinę arba iš dujinės į kietą, praleisdamas tarpinę skystą būseną (esant normaliam atmosferos slėgiui, angliarūgštė negali būti skysta). Angliarūgštė tampa skysta tik veikiant aukštesniam nei 5,1 atmosferos slėgiui (prekinė skysta angliarūgštė yra slegiama 65-70 atmosferų slėgiu). Angliarūgštės trigubas taškas (triple point), kai produktas gali būti tiek dujinėje, tiek skystoje, tiek ir kietoje fazėje yra prie 518 kPa ir -56,6°C, kritinis jos taškas yra 7,38 MPa prie 31,1 °C.
http://www.gaschema.lt/lt/anglies_dioksidas
Redagavo Rats 2010-12-19 00:42
 
http://ubg.vov.ru/
Pagan
Anestetikas smarkiai slopina centrinę nervų sistemą, bet nežinau tiksliai kaip, bet jeigu jie nėra aktyvūs, o slopina blokuodami nervų jungtis, neleisdami praeiti signalams, tai nepatekę anestetikai iki smegenų gali likt gyvūne ir GALBŪT pereiti į gyvatę po maitinimosi. Aišku tai maža tikimybė, nes anestetikai turėtų po tam tikro laiko skilti į paprastesnius ir saugius junginius, bet čia tik spėjimas. Dabar kas dėl angliarūgštės.... Tavo pateikti duomenys nieko per daug nesako apie jos panaudojimą marinimui, taigi ji bevertė. Antra CO2 yra viena, bet automobilio išmetamos dujos susideda ne tik iš CO2 ( tą jau minėjau). Ten labai daug anglies ir sieros junginių, yra grynos anglies, daugumoje kuro yra gausu sunkiųjų metalų, kurie taip pat lieka dūmuose ir yra labai nuodingi bet kokiam organizmui. Kaip minėjai tu naudoji automobilio dūmus - labai daug toksiškų medžiagų turintį kietų smulkių dalelių (dulkių) skysčio lašelių ir dujų mišinį. Jei naudotum maistinį CO2 - kitas reikalas.
Redagavo Pagan 2010-12-18 23:01
Oh rly?
 
Rats
Verta pažiūrėti: http://www.youtube.com/watch?v=nau-4wwfk8g&feature=related
Redagavo Rats 2010-12-19 00:43
 
http://ubg.vov.ru/
Pagan
Galiu paklausti kokio tūrio yra tavo ta vakuuminė kamera ir iki kiek krenta slėgis toje kameroje per tas kelias sekundes? Pats dirbu su vakuuminėmis kameromis labaratorijoje tai neblogai išmanau tas technologijas. Per kelias sekundes neturėtų ten baisiai smarkiai slėgis krist, nes tikrai nemanau, kad naudoji tokio našumo siurblius kaip labaratorijos (jie kainuoja nuo keliolikos iki dešimčių tūkstančių). Taigi jei tik vos praretini orą tai lygu uždusinimui maišeliu, tik ilgiau, nes iš emės turėtų subliukšti plaučiai, mažesnis oro slėgis sąlygotų mažesnį deguonies patekimą į kraują, nes deguonis lėčiau difunduotų į kraują ir pelė iš lėto uždustų. Jei ištikro ten "ištrauktų orą" taip per kelias sekundes tai tos pelės turėtų būt minimum nusėtos kraujosrūvom ir visokiu velniu, nes kritus smarkiai slėgiui dujų esančių kūno viduje slėgis sudrąskytų viską iš vidaus taigi turėtų sugadinti audinius, turėtų suniokoti kraujagyslių sieneles. Aišku abejoju ar galima taip staigiai išvakuumuot kamerą nesvarbu koks būtų siurblys...

P.S. Pasidomėjau truputį giliau. Dėl audinių klydau, jie neturėtų būt sudrąskyti, nes juose ištirpusių dujų slėgis yra per mažas. Bet plaučiai gali būt visiškai sudrąskyti, taip pat yra nemažas pavojus žarnynui, kuriame taip pat esti nemažai dujų.
Redagavo Pagan 2010-12-19 00:38
Oh rly?
 
Rats
Visas savo žinutes ištrinu, nes manau nėra prasmės tą temą plėsti ir kalbėtis su siena. Tiesiog neturiu ūpo...
Redagavo Rats 2010-12-19 00:45
 
http://ubg.vov.ru/
Pagan
Čia kalbu ne apie kažkokį smurtą ar ką, paprasčiausiai man atrodo keista turėt "vakuuminę kamerą" tam, ką taip pat sėkmingai padaro maišelis ir paprastas namų siurblys. Antra labai jau įtartina atrodo kai žmogus pareiškia "Njooooo, atrodo bučiuliai, sadizmu užiimate." ir kalba apie žudimą dujomis, kuris ale neskausmingas, o po to greit pakeičia kalbą ir kalba apie vakuuminę kamerą, kuri "nehumaniška, bet ekologiška". Kažkaip prieštarauji pats sau.
Oh rly?
 
AndriusN
Man juokingiausia yra tai, kad ką beparašytų žmogus, visada atsiras vienas kitas, kuris sukurs savo teoriją apie kenksmingumą.


Todėl reikia rašyt aiškiai ir konkrečiai, o ne apie "žvaigždynus" pezėt.


 
donatas_s
Rats, kita kart jei žadėsit vėl trynt savo žinutes, tai nevarkit ir jų išvis nerašykit. Nes dabar moderatoriams reiks tvarkyt temą.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
velniaz
saldikliai vakumas Smile paimi dviem pirstais ties galvos pagrindu ir paspaudi . Veiksminga tiek su pelem , tiek su ziurkem . Kaip rusai sako dela tecniki Grin Luzta sprandas
 
wwc_gang
mano manimu geriausia mirtis tokia butu

http://www.youtube.com/watch?v=M1mIBYj5q8w

co2 tik akd jis cia per greit atsuko ir jos pradejo lakstyti issigandusios.bet visas procesas trunka labai trumpai .o del sudejimo i maisa ir i saldikly.patys pagalvokit jei pacius kas ikistu i maisa ir i saldikli ar labai greitai mirtumete?
reall deall
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8330
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39614
 
 
  
  36278917 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma