Sveiki! Tai va apturėjau tokią problemą:
Įrengiau genikulatai terą. teras su augaliuku, tj dariau jį su drenažu. dėjau jį ant politileno padegnto al. folija (kad šiluma geriau atmuštų) vienam gale dėjau šildomą kabelį, o kitame (kad teras lygiai stovėtų) pakišau atramėles, praėjo mėnesis laiko ir naktį garsus POKŠT kuris net sesę išgazdino, po kelių sav atidžiau abžiūrėjau, žiūrių kad dar labiau sutrūkinėjo ead:.. įdomu kame čia problema, gal drenažo keramzitiniai akmenukai kalti, ar tarp kabelio ir tero dar ka dėt reikėtų (nors to nemačiau nė pas vieną :svilp: ), gal tada per daug vandens pildavau (nors stiklas trūko nė nedrėkinant o kelios dienos po drėkinimo). ir dar vienas klausimas būtų bandę kas tokius terus naujam gyvenimui prikelt (pvz nauja dugna isėmus sena klijuot ar tiesiog ant senojo nauja uzlipint isap: :geek:?
skilo dėl temperatūrų skirtumo tikriausiai o kaip remontuosi čia jau tavo reikalas, aš pats tiesiog hermetiku skilimą užtepiau ir viskas aisku galima ir nauja dugną įklijuot, senajį nupjovus
100 % perklijuoti.Darbo dauk bet gerai.I cia kaltas netik temperaturu skirtumas bet ir nelygiai padetas ,galbut per didelis svoris ir t.t .Geriausiai dugna deti tokiu atveju is organinio stiklo .
Erudicija - žinojimas apie viską po truputį ir apie truputį – viską, sugebėjimas suprasti žmones, mokėjimas paprastai ir logiškai išaiškinti sudėtingus dalykus.
satan.lt
Mano akimis tai temperatūrų skirtumai + pas tave buvo padėta ant atramų, tai suprantu dalis kabojo ore tero. Nėr blogiau. Gavosi vidiniai įveržimai pastovūs, dar temperatų skirtumai. ir pokšt Gali užhermetinti arba keisti dugną. Aš asmeniškai už Sado-Ingos variantą. Organinis stiklas žymiai elastiškesnis, maži šansai, kad pasikartos vėl toks dalykas. tik nežinau kaip akva-silikonas reaguoja į org. stiklą, ar limpa prie jo. Čia reiktų klaust tų kurie bandė ir džiaugės arba apverkė.)
Skaitau čia jūsų diskusiją ir galvoju...man šiadnien patyrė varlių augintojai pataria, kad dėti po terrariumo šildomą kilimėlį, ne kabelį, 15w, 60cm ilgio, terariumas yra 90cm, apačioje vanduo, tada molio rutuliukai,plevelė, kokoso milteliai, kaip galvojat, irgi skilt gali?
Laba diena, esu labai komunikabilus ir draugiškas žmogus tikiuosi to pačio ir iš jūsų