2025m. March 24d. 10:57:38

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

Atsitiktinė foto

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 5

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda

Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Iguanos
 Spausdinti temą
Iguana bijo
Riami
Sveiki, turiu iguana jau apie 2 menesius. Bet ji niekaip nepripranta prie manes, bijo. Kai tik ieinu i kambari, kur stovi jos terariumas ji sustingsta ir valgo kai as nematau. As ja imu i rankas kiekviena diena, mazdaug po pusvalandi, bet ji prabuna visa laika sustingusi, kartais tik biski pasimuisto. Galbut turit kokiu patarimu ar pastabu?

Vobleris
Jaunai Iguanai tai yra visiškai normalu ,nes jos būna "laukinės" praktiškai visos be išimties ir pamatę potencialų "grobuoni" ginas-žiūri-pyksta-saugosi Winktodėl didelės meilės tikėtis naivu.Iguana protingas roplys ,bet tai ne šuniukas ir kačiukas charakteris jos irgi ropliškas Grino charakteris priklauso nuo įvairių faktoriu.Augant gyvūnui jis keisis Wink gyvūnas vis labiau prie taves pripras ir jį maitinančių rankų ,bet būna visaip vienos būna lengvai prisijaukinamos ir draugiškesnės kitos tiesiog iš prigimties laukinukės.Pratintis žinoma reikia ,bet ir labai persistengti ir varyti gyvūnui pastovų stresą nereiktų WinkP.S Ypač "aštriu" charakteriu pasižymi berniukai ...Svarbiausia tinkamos laikymo sąlygos įvairus maistinis racionas ramybė, o visa kita ateis su laiku.
Redagavo Vobleris 2009-06-14 18:50

www.egzotika.info
Riami
:aciu:

coliuke
Mano iguana taipogi jauna ir taip pat elgiasi, tai normalu, nesijaudinkWink su laiku pripras ir pasidarys draugiskenė:yes:

Zimzuma
Sveiki, man iskilo siokia tokia problemele uztai nutariau parasyti. Iguaniukas, atrodo, eme labai nemegti vandens - jau pries pora savaiciu buvau pastebejus, kad kazkaip nenoriai jisai reaguoja i vandeni. O vakar kai paemiau ant ranku jau buvo palyginti ramus, nespurdejo nieko, o tik pamate kad nunesiau i vonia ir iskart eme isteriskai kabintis man i ranka. Vos Smaka atplesiau nuo rubu. Vandenyje jis visalaik atrodo ramus, siek tiek paplaukioja, papluduriuoja uzsimerkes,bet jei tik ikisu ranka ji paglostyt, iskart ima i ja kabintis ir nori lipti lauk. Ar jums taip nebuvo? Gal esate girdeje ka tai galetu reiksti? Beje, vanduo visalaik buna apie 30 laipsniu temperaturos, kiekvienakart pamatuoju su termometru. :help:

owe
mano iguana dar ir iki šiol nepriprato prie vandens, bando lipt, kapstytis iš vandens, būna neramus, taip pat įmerkus ranką į vandenį iškart lipa ant rankos, o tada jau sunku nuimt, nes kai nagais isikimba tai oj oj oj..Vandens temperatūros nematavau dar nė karto, gal kiek ir perkarštas gali būt vanduo..Aišku čia mano žiniomis, iguanai nepatinka karštas vanduo, bando lipt iš jo, tačiau ir iš šaltesnio bando lipt..ramus būna, ir pluduriuoja tai uždarius vonios duris ir užgesinus šviesa, tada "atsirelaxuoja" ;]

www.egzotika.info
Loona
owe parašė:
mano iguana dar ir iki šiol nepriprato prie vandens, bando lipt, kapstytis iš vandens, būna neramus, taip pat įmerkus ranką į vandenį iškart lipa ant rankos, o tada jau sunku nuimt, nes kai nagais isikimba tai oj oj oj..Vandens temperatūros nematavau dar nė karto, gal kiek ir perkarštas gali būt vanduo..Aišku čia mano žiniomis, iguanai nepatinka karštas vanduo, bando lipt iš jo, tačiau ir iš šaltesnio bando lipt..ramus būna, ir pluduriuoja tai uždarius vonios duris ir užgesinus šviesa, tada "atsirelaxuoja" ;]

Gražus pavizdys kaip nereikia elgtis :tdown:

Vandens termometras kainuoja kelis litus, o gali apsaugoti nuo peršalimo sukeltų plaučių ligų arba terminio šoko. Ranka gali indikuoti priklausomai nuo temperatūros kurioje buvo prieš tai ir 20 - ir 45 laipsnių vandenį kaip šiltą. Jei jau matuojat tai bent ne delną, o alkūnę merkit į vandenį. Mažesnė tikimybė, kad su ja prieš tai būsit laikę ką nors vėsaus ar karšto.

Dėl tamsos vonioj, dar viena klaida. Padarykit paprastą eksperimentą ir jei gyvūnas jumis bent šiek tiek pasitiki, uždenkit pirštu jos trečią rudimentinę akį viršugalvyje. Pamatysite kaip gyvūnas staigiai aprims, o galbūt netgi užmigs. Iguanos jautrios šviesos pasikeitimams, kuriuos fiksuoja pasamoniniame lygmenyje ir jei tikrai norite užmigdyti gyvūną ir dar jauną vandenyje - rizikuojate jį paskandinti.

Zimzuma
Labai aciu, bandysiu taip padaryti Smile As tai sviesos neisjungineju, ji relaxuojasi ir prie manes kartais, tiesiog jei noriu paglostyt vandeny ar pan. ima lipt ranka aukstyn. O maniske jau pas mane virs 2men. jai paciai 10men kazkur Smile

fanaRiC
maniske jau apsipratyneja vandenyje, aisku leidziant i vona nonoriai lenda, bet viskas ok apsiramina, issitustina, paplaukioja ir terariuma... terariume yra indas kuriame pilnai visas ilenda... tai teko uzmatyt kad maudosi, ir jau pradeda terariume tustintis i vandeni Smile
2 x Brachypelma albopilisum
P. Irminia
B.boehmei
N.Chromatus
P. Ornata

Zimzuma
Pas mane tai tik pora kartu nusitustino i inda su vandeniu terariume... bet ir tai netycia :laugh: o siaip manau reikia man ja pradet teniruot i vandeni daryt... nes siaip viska daro i viena vieta, bet kai ten pastatau bliuda tada pradeda i kita daryt Grin

Peršokti į forumą:

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis

Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.

Shoutbox
You must login to post a message.

2025-03-11 12:59
ka jus chebra? AndriusN gyvas dar?

2025-02-19 12:32
Same, galvoju ką čia prigriebus.

2025-01-31 17:40
Po 15+ metų sugalvojau vėl pradėt augint gyvūnėlius... Smile)) grįžtu į forumą

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

Jau yra:
Narių: 9013
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232