2025m. February 10d. 05:02:33

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

Atsitiktinė foto

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 4

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda

Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Iguanos
 Spausdinti temą
Kvarcinis smėlis iguanų terariumui?
donceka
Žinau, jog UAB "Anykščių kvarcas" Anykščiuose kasa kvarcinį smėlį ir pardavinėja 25kg maišus po 0,8-1,2mm frakcija. Ty smėlio akmenėlių smulkumas. Paprastai įmonės kvarcinį smėlį naudoja stiklo gamybai arba smėlio filtrams pvz baseinų/fontanų vandeniui filtruoti.

Mano klausimas yra toks, ar tinkamas toks kvarcinis smėlis iguanų terariumui iškloti? Ar jis pernelyg neįkais nuo aukštos temperatūros? Ar nepradės sproginėti? Ar nesuraižys iguanoms pėdučių?

Labai prašau atsakyti profesionalų, koks apskritai rekomenduojamas smėlis, jei juo siekiama iškloti iguanos terariumą?? Žinau apie kitus "įklotus" terariumams, bet konkrečiai šiuo metu įdomu dėl to kvarcinio smėlio.

civillis
Kiekžinau, tai iguanoms išvis nereikia smėlio... Laižydamosis pasigaut infekciją jos nuo jo gali.

Tikiuosi kitą kartą perskaitysite, ką pats parašote.
Redagavo donatas_s 2008-11-24 21:34

Vladas
donceka parašė:
Žinau, jog UAB "Anykščių kvarcas" Anykščiuose kasa kvarcinį smėlį ir pardavinėja 25kg maišus po 0,8-1,2mm frakcija. Ty smėlio akmenėlių smulkumas. Paprastai įmonės kvarcinį smėlį naudoja stiklo gamybai arba smėlio filtrams pvz baseinų/fontanų vandeniui filtruoti.

Mano klausimas yra toks, ar tinkamas toks kvarcinis smėlis iguanų terariumui iškloti? Ar jis pernelyg neįkais nuo aukštos temperatūros? Ar nepradės sproginėti? Ar nesuraižys iguanoms pėdučių?

Labai prašau atsakyti profesionalų, koks apskritai rekomenduojamas smėlis, jei juo siekiama iškloti iguanos terariumą?? Žinau apie kitus "įklotus" terariumams, bet konkrečiai šiuo metu įdomu dėl to kvarcinio smėlio.

Na asmeniškai aš kritiškai žiūriu į tokį terariumo "kraiką" iguanom. Visų pirma tai labai nepatogus ir ne higieniškas kraikas, nes iguanų terariumas turi būti greitai ir patogiai valomas. Todėl siūlyčiau kažkokią medžiagą, kilimėlį, žolės imitaciją ar ką nors panašaus, ką būtų galima greitai išsimti iš terariumo ir išvalyti. Na ir šiaip smėlis tai hmm.. visgi iguana ne dykumų roplys. Nors aišku kaip daryti spręsk pats. Tačiau, jei visgi atsisakys smėlio idėjos, tai nepamiršk, kad smėlis reikalingas iguanų virškinimui, todėl būtinai turėtų būti indelis su smeliu (geriausiai tinka parduotuvinis smėliukas skirtas paukščiams).

civillis parašė:
Kiekžinau, tai iguanoms išvis nereikia smėlio... Laižydamosis pasigaut infekciją jos nuo jo gali.

Tikiuosi kitą kartą perskaitysite, ką pats parašote.

Visiška nesąmonę. Iguanom smėlis reikalingas, jisai joms padeda virškinti maistą. O kad nepasigautų infekcijos, tai prieš duodant smėlį reik gerai pakaitint, kad visos bakterios žūtų... (aišku prieš duodant tą emėlį jį reik atvėsinti)
Redagavo Vladas 2008-11-25 11:09
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas

neo
donceka parašė:

Smelis ikais tiek kiek ji sildysi. Nesprogines ir nesuraizys peduciu.
False Water Cobra CB15 female + CB16 male

civillis
vladai, aš kalbu apie tai, kad iguanoms nereikia terariume pripilti smėlio pilna ir laikyt... Duot aišku kartais reik, bet ne, kad gyventu ji ant to smėlio.
Redagavo donatas_s 2008-11-25 17:46

Jovita1
Civillis,o iš kur pas tave tokios žinios,kad iguanoms blogai terariume smėlis,ar tik iš kitų girdėjęs esi?Maniškis iguanas 2,5 metų išgyveno tere su smėliu ir ketvirti metai laisvėje-ant židinio kambaryje.Nereikia tinginiui būti ir tankiau terariumą valyti :yes: ir viskas gerai su smėliu bus Smile

civillis
Na taip, esu girdejęs... pats dar neturiu iguanos, bet ruošiuos pirkt, kaupiu informaciją pradžiaiSmile Šiaip saviškei pakloto is smėlio manau ir nedarysiu... O girdėjęs sakant taip dėl to, kad jos vistiek kaišioja liežuvį ir t.t. Ir gali pakliūti infekcija, ypač ,jei jauniklisSmile Aš nieko nesakau, kad neugint ant smėlio ir panašiai.. turbūt didžioji dauguma tai ir daro, tai valio, jei jums tik gerai:thumb: Aš manau, kad jai kažkokio labai didelio komforto tai nesudaro, nebent pačiam gražiau žiūrisSmile
Redagavo donatas_s 2008-11-25 20:58

Vygis
Savo iguanai naudoju:
Vygis prisegti paveiksliukai:
p1210610.jpg

Redagavo Vygis 2008-11-27 22:14

Peršokti į forumą:

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis

Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.

Shoutbox
You must login to post a message.

2025-01-31 17:40
Po 15+ metų sugalvojau vėl pradėt augint gyvūnėlius... Smile)) grįžtu į forumą

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

Jau yra:
Narių: 8945
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232