2024m. March 29d. 13:35:11

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 4

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Chameleonai - žaliems
AndriusN
Toks pastebėjimas iš mano pusės, o ne per mažai tu jį maitini? Nes po vieną zoofobusą per dieną yra labai mažas kiekis. Frown Kažkaip man atrodo, kad daugiau reiktų jam tų zoofobusų. :shy:
"Šalta!" (P. Coelho)
 
madlinas
Na, aš kai domėjausi, tai daugmaž po porą kas antrą dieną, tai aš paįvairinu. Po vieną į dieną, arba kas antrą po du. Na, duosiu daugiau dabar, po du į dieną. Nenoriu perdaug nutukint, bet jeigu jau sakot, kad kūdoka mano chamkė, tai duosiu daugiau. Man negaila. Smile Beje, ten tikrai žiogas buvo, nes šiandienos fotkė šioje svetainėje yra žiogas, o aš tokį ir buvau pagavęs, tik gal vaizdelyje ten nelabai matyti. Smile
 
Loona
madlinas, o tai, kad pas chamus racionas turi būti kaip įmanoma įvairėsnis tu greičiausiai niekur neskaitei... :naiv: Zoofobusai kaip pagrindinis maistas driežams nėra geriausias variantas...
 
madlinas
Skaičiau, kad ties vienu variantu nereikia apsistoti, bet čia dažniausiai įmanoma nupirkti jų. Ką pavyksta sugauti, tą duodu. O koks driežams geriausias variantas, kaip pagrindinis maistas?
 
Loona
Vilniuje maisto tikrai yra. Neieškojai net normaliai.

O laikant chameleoną geriau turėti savo svirplių koloniją, nei laikyti jį ant dietos. Ir dar tinkamumas maisto labai padidėja, jei duodi valandą prieš šėrimą svirpliams geresnio maisto.
 
madlinas
Loona. O, tai jau pradėsiu įsivedinėt savo svirplių koloniją, rimtai. Bet juk nežinai, kiek aš ieškojau ir kiek ne, o teigi. Labai jau su pasityčiojimais čia bandai „padėt“... :nezin:
 
Loona
madlinas parašė:
Loona. O, tai jau pradėsiu įsivedinėt savo svirplių koloniją, rimtai. Bet juk nežinai, kiek aš ieškojau ir kiek ne, o teigi. Labai jau su pasityčiojimais čia bandai „padėt“... :nezin:


Jokio pasityčiojimo, tik pykta. Aš neturiu chameleono, jais niekada stipriai nesidomėjau, o tu jį nusipirkai ir praėjo jau pakankamai laiko, kad susirasti visą informaciją. Sunku paskirti vieną vakarą ir paskaityti 20-30 straipsnių, forumų dėl savo gyvūno? Dėl maisto visi jau tavęs turėtų klausinėti, o ne tu kitų.

O kiek ieškojai - žinau, pastoviai lankausi zoo parduotuvėse, ir matau, kad visą vasarą maisto yra ir ne vienos rūšies.
 
madlinas
Tikrai man visiškai nesunku perskaityti apie chemelonus, taip ir dariau. Ir lietuviškai rašiau, ir angliškai per paieškas. ką pavyko rasti, tiek perskaičiau, bet labai mažai. Gal ne taip ieškau ar pan... O vis tiek geriausia, tai tiesiog klausti. Ar čia negeras dalykas? Ar jau kad turiu jį nusipirkęs, neturiu teisės klausti ir sulaukti atsakymo, o ne tik kritikos..?
 
Loona
madlinas parašė:
Tikrai man visiškai nesunku perskaityti apie chemelonus, taip ir dariau. Ir lietuviškai rašiau, ir angliškai per paieškas. ką pavyko rasti, tiek perskaičiau, bet labai mažai. Gal ne taip ieškau ar pan... O vis tiek geriausia, tai tiesiog klausti. Ar čia negeras dalykas? Ar jau kad turiu jį nusipirkęs, neturiu teisės klausti ir sulaukti atsakymo, o ne tik kritikos..?


Informacijos apie chameleonus labai labai daug.

Suvesk į google:
chameleon care sheet
yemen chameleon
veiled chameleon
chameleon forum

Klausti yra geras dalykas kai gyvūno dar neturi. Kai jau turi tai yra labai blogas dalykas.

Va dabar tik žmonės iš šalies tau sako, kad tavo chameleonas per plonas. Tam beje gali būti trys pagrindinės priežastys: per mažai šeri. Šeri maistu iš gamtos - dėl to gali būti, kad tavo chamelonas turi helmitų. Helmitai trugdo pasisavinti maisto medžiagas. Dehidratacija. Ir dabar mums pagal filmuką reikėtų pasakyti, kuri priežastis tikroji, ar tu turėtum žinoti pats?

Skaitytum straipsnius tu pamatytum visus požymius pats ir iš anksto, o ne pavėluotai. Iš kur gali žinoti, kad tavo chameleonas sveikas? Iš kur gali žinoti, kad kažkas ne taip tavo laikymo sąlygose? Ar tavo chameleonas nestresuoja?

Ar tu tiesiog tikiesi, kad mokysies iš savo klaidų? Kiekvienais metais vien Vilniuje parduodama dešimtys chameleonų. Kiek jų dabar gyvų? Mano žiniomis 9 iš 10 chameleonų neišgyvena metų, kadangi jų savininkai galvoja, kad žinios ateis savaime.
Redagavo Loona 2009-08-03 23:41
 
herpetologas
dar is praktikos pridursiu kad zoofobusus bet kokios rusies chameleonams patartina duoti katik ar nelabai seniai issinerusius nors pats tinkamiausias laikas jais maitint vistik yra ziema kai sumazeja kitokio maisto pasirinkimas,siekiant isvengt pvz Loonos minimu dehidratacijos problemu patarciau terariume be vandens indo(nors is indo tik jemeno chameleonai ir teastsgeria retsykiais)iaisyt kapsincias girdykleles laselines principu padarytas dar vienas idomus faktas del helmintu ne tik laukines entomofaunos atstovai gali uznest jusu gyvunui nepageidaujamu sveciu taip vadinami pramoniniai vabzdziai ypac jei ju kulturos laikomos ne higieniskai tokiu nepaeidaujamu sveciu taip pat gali pridet Smile
su egzotika idomiau
 
Gelycia
Labai reikia jusu pagalbos :help: ir patarimo - sunegalavo chameleonas. Chameleonui ~ 2.5 m., laikomas 25-30 temperaturos terariume. Maitinamas zoofobais ir svirpliais, karts nuo karto gauna vitaminu.
3 savaites jauciasi nerangus, tingus, paskutinem dienom isvis palieges, labai vangiai valgo. Dazniausiai guli ant sono. Uzvakar suvalge zoofoba ir isspjove. Girdomas su sauksteliu vandeniu su vitaminais. Ka patartumet, kas jam galejo nutikti?

p.s. siandien pakeitem lempa, kuri atstoja saules sviesa, ji buvo nekeista virs 1 metu, ar tai gali buti priezastis - per ilgai nekeista lempa?
 
Loona
Kokios tiksliai buvo naudotos lempos ir kokie vitaminai, kokiais kiekiais?
Įkelk terariumo ir gyvūno nuotraukas.
 
R0K4S
Laba diena Smile Norėčiau jūsų patarimų. Taip jau išėjo, kad namuose visiškai netikėtai atsirado chameleonas. Labai gaila, kad neišėjo tinkamai paruošti jam gyvenamosios aplinkos. Kiek perskaičiau šitame forume (skaičiau praktiškai viską), pas mane yra Jemeno chameleonas (šalmagalvis). Amžius, deja, irgi nėra aiškus. Su uodega, ištiesto sprindžio dydžio (kai visiškai išsitiesia). Gyvena jis dabar maždaug (neturiu niekaip su kuo pamatuoti Smile ) dviejų sprindžių pločio, sprindžio ilgio ir aukščio terariume. Terariumo viršuje yra grotelės. Ant dugno kokie 2 cm kamštinių granulių (taip parašyta ant pakuotės. Viduje yra augaliukas (cycas revoluta). Medžio gabalas (vientisas toks daugmaž), šildantis akmuo (nežinau konkrečiai koks, EKO Terra kažkoks, gal vatažą išeis sužinoti vėliau). Taip pat per groteles šviečia 50 W infraraudonųjų spindulių lepma. Kokiu 30 cm atstumu nuo chameleono. Nakčiai planuoju išjungti ir palikti tik šildantį akmenį. Taip pat įleidau kelis svirplius. Kiti yra ventiliuojamoje dėžutėje, kur įdėta kažkokio kartoninio kiauto ir banano gabaliukas (dėžute tokia, į kokią Maximoj deda salotas). Taip pat yra dangtelis nuo majonezo, kuriame yra vandens (dėl viso pikto). Kol kas terariume yra tik termometras, kuris rodo 29 laipsnių temperatūrą. Kaip jau perskaičiau forume, tokios gyvenimo sąlygos chameleonui yra nepatenkinamos. Purškiau terariumo vidų, granules ir medžio gabalą vandeniu, kad būtų drėgna jam, matosi daug lašiukų ant sienelių. Skaičiau, kad ant chameleono purkšti negalima. Taip pat su švirkštu iš viršaus lašinau vandenį, kad atsigertų, tai kelis lašus guviai pagavo, daugiau nebenorėjo (arba nepavyko suvilioti). Svirpliai kolkas nepaliesti. Įkišus į terariumą ranką, chamis ant jos užlipa, guviai laipo. Akys ar vokai nepatamsėję, kartas nuo karto (berods, pamatęs savo atspindį) patamsėja. Paprastai toks šviesiai žalias arba šviesiai pilkas. Taigi norėčiau jūsų patarimų, kaip galėčiau pagerinti jam gyvenimo sąlygas. Kol kas sugalvojau tik tiek, kad reiktų įsigyti:
*Normalaus dydžio terariumą (galvoju iš karto pirkti didelį)
*Kriokliuką ar fontanėlį, kad būtų tekančio vandens šaltinis
*Šildančio kabelio su termostatu, kad lengviau būtų palaikyti temperatūrą
*Termometrą ir hidrometrą
*Medžio šaką kokią nors, kad turėtų ant ko karstytis ir laipioti
*Vijoklinį augalą (galbūt kelis, būtų malonu, kad kas nors patartų, kokį pirkti, kad nebūtų nuodingas ar pavojingas)
*Grunto (?) perskaitęs forumą, pradėjau sukti galvą, ar jo tikrai reikia
*Vitaminų
*UV lempą-šviestuvą
Būčiau labai dėkingas už jūsų naudingus patarimus, kaip padaryti chameleonui geresnį gyvenimą. Dar iš kilo toks klausimas, dėl to hidrostato. Kaip supratau, tai kažkoks prietaisas, kuris palaiko tam tikrą drėgmę terariume, bet nelabai įsivaizduoju, kaip jis atrodo ir kaip veikia Smile Šiaip roplio dar neteko auginti niekada. Bet turiu nemažą patirtį augindamas žuveles, tai, manau, kad kažkiek vistiek bus lengviau (bet gal tai tik mano nuomonė).
Dar būtų įdomu sužinoti, kaip praktiškai viską geriausiai sutvarkyti, kad sąlygos optimaliausios būtų. T.y. kad šildytuvą, drėkintuvą lempas pajungti per kokius nors laikmačius ar yra kažkokios kitokios sistemos? Kad nereiktų lakstyti po to su purkštuvu kas pusvalandį ir purškalioti. Gal galite rekomenduoti kokią parduotuvę Kaune, kur galėčiau įsigyti visą tai ir galėtų man patarti gyvai Smile Dar kartą dėkoju iš anksto ir laukiu jūsų pasisakymų. Prisegu nuotrauką, kad geriau viską įsivaizduoti. Iš karto atsiprašau už kokybę, nes daryta mobiliuoju telefonu.
R0K4S prisegti paveiksliukai:
dsc00026.jpg

Redagavo R0K4S 2010-02-16 23:00
 
Vobleris
Pradėkim nuo to ,kad visų pirma kas reikalinga ir svarbiausia chameleonui, tai"terariumas,UV lempa (exo terra reptiglo 5,0),sildymas.Sildymui galima naudoti šildoma kabelį,kuris atitinkamai šildys terariumą , nes lempa papraščiausiai gali nudeginti chameleoną , nes jie puikiai laipioja ir yra ganetinai "smalsūs.Jūs turite gan jaunąChamaeleo calypratus patiną kogero (labai prasta nuotraukos kokybė,bet lyg pažvelgus į "šalmą" panašu į patiną).Šie chameleonai nėra labai lepūs, bet žinoma ir jiems reikia žinių,įrangos ir priežiūros.Dabartinės jo gyvenimo sąlygos yra labai netinkamos.Visų pirma mažai vietos, visų antra nėra uv lempos ir jam taip reikalingų spindulių.Dėl dregmės, būten šitie chameleonai jos nereikalauja dauk :no: todėl kaškokių papildomų drėkinimo prietaisų ar purškinėjimų normaliomis sąlygomis jiems nereikia.Užtenka vandens indo,kriokliuko iš kurio šios rūšies chameleonai noriai geria.Chamelonams yra labai svarbu turėti dauk laipiojimui skirtų dekorecijų,šakų,augalų ir t.t jie beveik visą laika praleidžia kaškur laipiodami ir slėpdamiesi tarp augalų.Maitinimas taipogi turi būti dažnas kas dvi-tris dienas:tarakonai,zoofobusai pagrinde-svirpliai (pagal gyvūno dydi-apetitą) ir žinoma papildomai su jais vitaminai.Sveikas chameleonas, turi dideli apetitą ir noriai medžioja.Pirmiausiai suteikite chameleonui tinkamas sąlygas,šilumą,šviesą....Jai gyvūnas tik,tik atsirado jūsų namuose nenorekite ,kad jis iškarto pultų maitintis.Tačiau dėl terariumo patarčiau paskubėti, kad ir kai bebūtų chameleonas ilgai tokių sąlygų nepakes.Kaune yra parduotuvė http://www.scorpe... ten galite rasti: maisto,augalų (exo terros dibtinių) terariumą,maisto,lempą.Nevisada visko būna ,bet šio to yra ir http://www.minizo...lapiai.lt/ taipogi pasiskambinus šitą galima gauti.Skaitykite straipsnius netik retus ir nelabai išsamius lietuvių kalba ,bet ir užsienio portaluose ir tada nekils tiek dauk klausimų.Žinoma negerai kai gyvūnui yra nepasiruošta, mažai pasidomėta ir t.t ,bet kaip sakoma: " po mūšio , kumščiais jau nepamojuosi".Skaitykite,domėkitės, padarykite tinkamas sąlygas ir tada gal ir viskas bus gerai.Pabaigai įkeliu nuorodą į būten šios rūšies chameleonui įrengta terariumą- http://www.egzoti...to_id=5576 nebūtina padaryti šitaip ,bet chameleonas turi jaustis gerai ir patogiai.Tada jis puikiai augs ir jus džiugins.Tiesa šie chameleonai yra trumpaamžiai gyvenimo trukmė iki 6m ir-.Šiek tiek nuorodų pasiskaitymui http://petshop.lt...63688b1158 Lietuviškai (šikokia tokia info)http://www.adcham...ratus.html ir t.t www.google.lt (Chameleo calyptratus) sekmės.Jie patamsėja ir "pučiasi" kaip pyksta "šiuo atveju ant savo atvaizdo,"nepažysta".Taipogi galima padaryti gertuvėlę iš "lašelinės" ,kad kas kaškiek laiko lašėtų Wink .bet jau kaip ir minėjau Jemeniukai geria ir iš "indų".
Redagavo Vobleris 2010-02-16 22:44
 
www.egzotika.info
xsas
o gal kas fikusą benjamina terariume auginat? kiek skaičiau žmonėms jis kenkia, o kaip chameleonui?
 
donatas_s
Na čia ne į temą, bet kuo jis pavyzdžiui kenkia žmonėms?
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
xsas
draugė žurnale skaitė, kad fikusai labai stipriai alergizuoja ir gali sukelti bronchinę astmą. o baltos fikuso sultys garuojančios gali sukelti alergiją, dusinti. Tai įdomu kaip su chameleonu, šiaip youtube klipuose tai mačiau, kad pas chameleonus fikusus augina, bet ar jie kenkia gyvūnui neaišku.
 
UnTrigeX
Turiu toki idomu klausima . Chemelijonai miega ant dugno ar kur nors auksciau terariume ant saku ? Kitas klausimas - Kur deti gertuve geriau ? Kur nors auksciau prilipdyt terariume ar ant dugno ja padeti ??
 
siames131
Gertuve ... chameleonai negeria is gertuviu geria is tekancio vandens kaip kriokliuku ir t.t. Wink aisku yra kelios isimtis kaip salmagalvis Wink
Atsiprasau uz LT srifto nenauduojama tesiog mano loptopas jo neturi.


Psalmopoeus irminia L8
Psalmopoeus Cambridgei Male
Gromphadorhina portentosa
Mantis Religiosa
Marmurinis Vezys
Nauphoeta Cinerea
Blaberus giganteus
Blatta lateralis
Shelfordella tartara
Tenebrio molitor
Zophobas morio
 
UnTrigeX
Paskaityk visus sios temos puslapius - kalba ir eina tik apie salmagalvi :laugh: nes kitokiu rusiu kazin ar kas turi lietuvoje Grinisap: Tai vat , islieka tas pats klausimas .
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36151785 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma