2024m. March 29d. 17:02:22

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Chameleonai - žaliems
Richardas
Todėl ir skiriasi info šaltiniuose:yes: kad kaip sakė Vobleris ne šventa karvė ta rašliava bet + - reikia laikytis:yes: su drėgme tas pats.Ypač šie šalmagalviai jemeno labai atsparus drėgmės ir temperatūros pokičiams.Kadangi Jemene labai sausa ir karšta .Lyja tik žiemą daug ir tai tik kalnuose. O chama imčiau tik su reikalu pvz patikrinti išsinėrimą.Nes negalima kad liktu senos odos.Dėl kurios džiuvimo gali net amputuotis galųnė:aciu:.........ps. Nesižavėk filmukais, kur rodomi nutasyti chamai....reikia džiaugtis kad turi sveika šnipščianti žvalu chama:hap:
Redagavo Richardas 2009-06-07 19:05
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
madlinas
OKi, ačiū už patarimus. Smile Ir palinksminimus... gerai, kad jis šnypščia, kad žvalus. Smile Ir stvėriau šį vakarą, ir pakeičiau truputį terariume aplinką. Na, pakišau vėl šildomą kabelį po substratu ir išėmiau visai tą Night Glo lempą. Žiūrėsiu, kaip bus rytoj, kai reikės šildyti. Nakčiai nieko nejungiu. Ryt parašysiu. Smile Iki
 
madlinas
Tai tokios naujienos. Temperatūra terariume apie 25 laipsnius. Gal reikia daugiau laiko, kol kabelis įšildys terariumą..?
 
madlinas
Nuvažiavau ir nupirkau kilimėlį dar. Priklijavau prie šoninės sienos. Tikiuosi, pakels dar 5 laipsnius...:clap:
 
madlinas
Jau prarandu viltį, kad įmanoma pasiekti norimą temperatūrą be lempos... Sad Termometras rodo apie 26, o reikėtų 30... Ech... :no:
 
Richardas
Tai ir gana tu 26' vasara gi bus dar svyravimų aukštin....žiemą rūpinkis kad tiek būtu.Dabar gi nesiparinkWink Ps. kilimėli,kabelį tvirtinai viduje ar išorėje? nuo šito labai priklauso temperatūra terariume Wink
Redagavo Richardas 2009-06-07 19:15
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
madlinas
Bet chamkė dabar lipa ant šildomo akmens, ko anksčiau nedarydavo. Vis tik jis medžių driežas, o ant akmens tūno, kad šilčiau būtų. :nezin: Kabelis viduje, o kilimėlis išorėje. Kilimėlįtvirtinau prie šoninės sienos. Bet jis kažkaip prastai šildo, nors ir 16 vatų paėmiau. Dar planuoju po substratu, prie kabelio planuoju smėliuko papilti, kad geriau įkaistų, tai gal tada ir geriau bus. Smile Ką manai?
 
Vobleris
Tamsta Wink na neverkite :no: dėl tos temperatūros (ypač vasaros laikotarpiu).Visų antra niekaip nesuprantu kaip šildomas kabelis 25w vasaros laikotarpiu neprišildo terariumo iki "bole menija" reikalingų parametrų.Pirkišai terariumą šildymo prietaisais ir jis tau vis nešyla :geek: ta pati uv lempa skleidžia šokia tokia šilumą(ji irgi įkaista).Matuoji ne ten kur reikia ir ne su tuom kuom reikia WinkDar kartą kartoju tip-top temperatūros kokios tu geidi ant kekvieno kampo nebus (ypač lubose).Aš suprantu ,kad norisi padarti tip-top pagal "biblijas",bet tip-top dažniausiai ir gaunasi tik "rašte".Jeigu jis yra sveikas,žvalus,maitinas,gauna vitaminų turi reikiamas sąlygas ir reikiamus("Bole menija"parametrus) :thumb: Augink,džiaukis rūpinkis Wink ,nes del kevieno laipsnio skiedaliot negalima (aišku jai tai visiškas nukrypimas nup prametrų tai yra blogai,bet nukrypimas dviem laispniais į + ar į minusą tokiam gyvūnui kaip jemeno chameleonas reikšmės tikrai neturės.Karštomis vasaros dienomis kabelius reikia ,net atjungti.Tikrai šitaip nepergyvenk ir iš to didelio noro "neperšildyk" gyvūno ,"peršildymas padaro ne ka mažiau žalos nei peršaldymas. 28-32 ir to pakanka.
 
www.egzotika.info
Richardas
Nu va kaip gerai viską išdėstė Vobleris:yes: Visada kai nepakanka šilumos šildimo elementus kišame į tero vidų.Kai per daug traukiam į išore arba (pvz. karštą vasarą)atjungiamWink.Dar kai teras nelaiko šilumos galima ji apšiltinti apklijavus sieneles pvz.kamštine sienele.Arba įkišus į kokia spintą....
Redagavo Richardas 2009-06-08 20:13
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
Ausraa
Jei tai tavo, chame, piešiniai yra autorinis darbas, iškart galiu pasakyt, kad turi gabumų vaizduojamajai dailei.
šeriant gyvates iš lauko pagautais gyvūnais (o tas galioja VISIEMS lauko gyvūnams, pvz., sliekai, varliagyviai, driežai ir t.t.) yra vienas BET: gyvatė 100% užsikrės parazitinėmis kirmėlėmis (greičiausiai apvaliosiomis)

Iš egzotinių padarų auginu kol kas tik Testudo horsfieldii .

http://2g.lt/
 
Loona
Mane tai labiau stebina tokie dalykai:

madlinas parašė:
Ir dar, ar gerai, kad nustačiau, jog UVB lempa įsijungtų apie 7 kartus per dieną po pusę valandos?


Jei tai yra ta pati UV lempa (10.0), tai čia tas pats kas įdėti vietoj šildomo akmens kuris palaiko pastovią 40 laipsnių temperatūrą tokį kuris svilina 100 laipsniu bet tik retkarčiais. Ir nesvarbu kad gyvūnas neturi kur nuo to pabėgt.
 
madlinas
Ačiū Vobleriui, ačiū Richardui. Smile Vis bandot mane nuramint. Smile Gal šiek tiek ir ramiau. Smile Jo, pabandysiu dar apklijuoti kamštine plėvele ir kitas sieneles, nes su galine taip ir padariau, bet čia buvo tikslas dėl grožio. Smile O Loona tikriausiai, ne viską perskaitė, nes vėl rašai apie 10 UVB. Ne kartą minėjau, kad iš karto pakeičiau į 5 UVB. Su lempa jam viskas gerai. Smile Šiaip ar taip, dar kartą ačiū, chebryte, kad manęs nepaliekat su mano bėdelėm. :alus:
 
madlinas
Ei, sveiki. Smile Norėjau dar paklausti apie nėrimąsi. Per kiek laiko turėtų išsinerti chamkė? Kai nėrėsi pirmą kartą pas mane, tai aš paėmiau ir nuėmiau nenukritusią odą, bet jam gi baisiausias stresas, tai dabar nenoriu jo gąsdinti. Kelios dienos kaip neriasi, gal savaitė ir kai kur jam dar yra senos odos. Gal vis tik padėti jam, ar dar palaukt? Ačiū.
 
Richardas
Odos likučiai gali būti labai pavojingi ropliui.Jiems džiūnant,roplys gali netekti -pirštu, uodegos galiuko ir net akies (gyvatės irgi).Todėl padedame ropliui nertis visais būdais.Didiname drėgme neriantys ropliui leidžiamais būdais (kaikuriems ir drėgmės kameromis).Pasibaigus nėrimuisi ,visada kruopščiai apžiūrime ar nieko neliko ant pirštų, akių ,analo,uodegos galiuko.Likučius šaliname, atmirkydami šiltu vandeniu. Pvz.nuo akies sunkiausia (ypač chamams).Daroma taip - pridedame drėgna vatinį kompresą .Fiksuojame lipnia juosta.Ta pačia lipnia juosta prilipiname atmirkusia odą ir nuplėšiame.Jeigu ne pavykst teks tapti juvelyru :laugh: naudojant pincetuką ir .... ps.Žinoma tai stresas....o ką darysi Wink va kada ėmimas chamo į rankas pateisinamas.:aciu:
Redagavo Richardas 2009-07-08 19:48
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
madlinas
Nu va, normaliai čia... Ech, nenoriu jo gąsdint, bet manau teks. :svilp: Vis tik čia tik jo labui. Smile Ačiū, Richardai. Wink
 
herpetologas
greiciau jusu chameleonas nusiners jei ji pulvizatoriuku apipurksite,o del chameleono ir ginkdie butent ant chameleono nesvarbu kokios rusies bebutu neklijuokit jokiu lipniu juostu:tdown:is kur tokios ale teoremos...apie siu driezu odos jautruma pravartu butu bent jau tikslia literatura pasiskaityt teorinius marazmus skleidziant...pinceto ir tik pinceto pagalba atvejais kai oda pati nenusineria reikia naudotis
su egzotika idomiau
 
Richardas
Herpetologas teisingai sako- su ta lipnia juosta ne chamelionams:conf:.....Visą kitą taip:yes::aciu:
Redagavo Richardas 2009-07-17 11:52
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
madlinas
Nu jo, aš tik pincetą ir naudojau. Kažkaip ir pačiam ta lipni juosta kvailai skamba. O va, dabar tokia problema pas mane... Perkėliau terariumą į kitą vietą tame pačiame kambaryje, tik dabar jis aukščiau stovi. Po šio pasikeitimo, chamke, atrodo, mūsų labiau bijo ir slepiasi tarp lapų, kai pamato. Taip jau virš savaitės daro. Anksčiau to nebuvo. Kas čia galėtų būti. Beje, vis tik įmontavau šildomą lempą, kad temperatūra pakiltų kaip reikiant dieną. Gal jau buvo įpratęs prie žemesnės temperatūros. Būdavo iki 30, apie 28. Ir dar jis kartais labai margai „nusidažo“. Tokiais mažais taškeliais salotiniais. Ir akys ir visas kūnas baveik. Kaip čia būtų galima paaiškinti? Beje, Smile jeigu norite pamatyti, kaip mano chamke susidoroja su laukiniu žiogu, tai nueikit čia: http://www.youtube.com/watch?v=bZKo8Tvk-Ck Tai tiek. Laukiu žinių.
 
Richardas
Nematau problemos dėl to kad slėpėsi :read: Va karštį vasarą padidinai..........Tai dabar kiek po lempa? kiek vėsiausiame kampe ? kiek bendra temperatūrą?....kontroliuok kad atitiktu parametrus.Nors gimtinė jos labai karšta šalisCool. Jeigu sėdės išsižiojusi - tai per karšta :conf: ps vaizdeli mačiau Cool ne žiogas ten:shy: ir kūdoka ji pas tavi....bet manau kad rūpiniesi tai atkus:aciu::alus:
Redagavo Richardas 2009-08-02 13:57
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
madlinas
Na, karščiausioj vietoj 36, o vėsiausioj 29, tai manau, neblogai. Bet dabar lempą išjungiau, kad būtų vėsiau. O kas ten, jei ne žiogas? Smile Šiaip duodu po vieną zoofobusą per dieną, kiekvieną dieną, arba po du kas antrą. Na, visaip būna. Bet žinai, dabar kažkodėl nenori jis to zoofobuso ir radau dar vieną kirmėlę, tikriausiai, atrytą. Šiandien radau. Blyn, gal jos kokios prastos buvo.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36152571 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma