2024m. March 28d. 13:58:15

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 4

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Žalčiai
 Spausdinti temą
Žalčio basic
Markizas Barabasas
O ką tu žinai kaip jiems sušvies. Bet mano nuomonė panaši.

Čia forume skaičiau. Vieni rašo tepti silikonu, kiti sako, 5kart nulakuot, treti jachtų laką siūlo. Ir žinai.. biški nedrasu, o jai poto supus, bus nesmagu Sad. Bet turbūt, kad medinis bus. Iš vidaus nutepsiu tepalu, tada nudažysiu ir tada nulakuosiu kokius 3kartus vandeniui atspariu laku, manau turėtu padėti. Nors kaikurie sakė, kad man lakas atsilups, nes perdidelė dregmė. O dėl jachtų lako manau bus brangus. O dėl tepalo irgi abejoju, neaišku kokia reikšmė bus poto terrui.
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
Richardas
Grin.Dėl akmens aš nesutinku :no: būna jų ivirių.Ir naudoti,žinau du būdus išoriškai(jai patikimas) ir ikasant i substrata(taip sumažėja pavojus gyvūnui nudegti)Kad būtu diena naktis naudoju laiko rėles (vienos kaina13--15 Litų ir šildau kompleksiškai.Nesutinku kad netinka ir šildimo kilimėlis jų būna irgi ivairių dydžių ir galingumų(turiu viena metro ilgio).Dėl augalų irgi nesutinku ira gi būdai (gal tėsiog nematėte tokių terų).To M.Barabasas kam tau amžinas terasGrin Medinius terus LT gamina firma ,, SINSILA,, eksportui i anglija (Sako anglams patinka.Cool.)vidutinio kaina 200-lt .Visai neblogi su grudinto stiklo slakojančiais stiklais ten ir gyvačių ira.:yes:.(ivairių).Ira teru ir pas Vilmanta Kaune (stikliniai net su Fonu).Šiaip tera padarau greitai iš senu sekcijų,vitrinu...........tik šiek tiek patobulinus.kartais net nelabai ka rekia tobulinti pažiuri i kokia vitrina,sekcija-grynas teras:laugh:Arba tik dadėk skilų:laugh:Gerai pagalvojus mūsų būstai ira terai:laugh:Kažkada Ukmergėje buvau pardaves Paragvajinę anakonda CoolTam kur zooparduotuve turi:laugh:Tik jis tada buvo apie roplius žaliasFrown Gal jau išpruso per 10 metųGrin
Redagavo Richardas 2008-01-23 01:23
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
neo
Markizas Barabasas parašė:
Vic. Dabar jau šitos bėdos mane nebekankina, dbr mąstau aš apie terrą, nes planuotos dvi medinės sienelės, bet čia matau žmonės sako, jog medis net ir lakuotas greit man supus Sad.

Bet didžiausia žemiška problema yra tėvas, o tiksliau jo gan senas požiūris į gyvūnus, jam jai namie, tai katinas... Prisimąsto visokių prikolų, tai jam tas žaltys pabėgs tai dar nunuodis ką :laugh::laugh::laugh:


na netaip greit medis supuva...jei dar ji gerai paruosi manau greiciau jis tau pabos ir pirksi kita nei supus...pas mano drauga medinis tera jau kokie 10 metu yra ir nieko...gerai paruosus medi ir ji nulakavus su geru laku jis neatsilups...jachtinis lakas nera brangus...pasidomek...
 
Markizas Barabasas
Richardai, dabar jis manau apsišvietes, aš pas jį vaikštau konsultuotis Smile. Jo laibauodegis 2m+ [šnd žiūrėjom]. Jo, mūsų namai tai dideli terrariumai, tik niekas mums jų neįrenginėja ir mes netiek gluši,kad ant radijatorių miegotume Grin.... Na kai rengsiu elektrą jame tai kreipsiuos su AŽ į tave, nes matau tu čia kažką prichimičinęs įdomaus esi. Bėja 200lt už terą man kolkas nepagal kišenę Smile, na turėčiau, bet dabar pirmam gyvulėliui užteks ir paprasto naminio terro. Na amžinas ar ne, būt gerai, jai atlaikys 4metus, tada jau kai būsiu studentas galėsiu ir naują įsigyti Smile.
Neo, o pas tavo draugą savadarbis ? aš manau nulakuosiu kokius 4 kartus saunoms skirtu laku ir bus LEDAS Smile.

P.s. Richardai, db nlb pamenu, bet man regis sakė tavo gyvačiukė kaput. Nors gal ir ne, nes kaip supratau jis jų turėjau jau daugiau nei 10 ir pora užsilenkė Smile.

Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
smailas
Sveiki, norejau paklausti ar uztektu kukuruznikui pradziai tero 40x40x80 (aukstis, plotis, ilgis) ir jei uztektu tai iki kokio ilgio galima ji tokiame augint?:shy:
 
Richardas
smailas parašė:
Sveiki, norejau paklausti ar uztektu kukuruznikui pradziai tero 40x40x80 (aukstis, plotis, ilgis) ir jei uztektu tai iki kokio ilgio galima ji tokiame augint?:shy:
Laikyk :yes:kai mažas pamatysi pats.Kam klausti:nezin:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
tomkin
dar tere reikalingas hidrometras
 
Richardas
tomkin parašė:
dar tere reikalingas hidrometras
Oho kas tas toks Grin O Higrometras netinka ?
Redagavo Richardas 2008-08-28 20:13
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
deivuks 12
kaip reikia elgtis kad tevai leistu laikyti laibauodegiFrown.:help:.tetis sutinka o vat mama ne.
 
paurok89
Niekaip jei neleidžia tai džiaukis neužsikrėsi baisia egzotinių gyvūnų liga... Grin
 
deivuks 12
mano mamai gyvačių išvaizda nepatinka,o taip tai leistu laikytFrown
 
paurok89
Nu tai bandyk ką kitą iš viso nerekomenduoju pradėti nuo žalčių, gyvačių ar pitonų pradėk nuo kokių gyvalazdžių, voro, skorpiono ar tarakonų Wink
 
deivuks 12
o ką
tu laikai:?
 
paurok89
Du skorpionai P.Imperator, voras B.Smithi, Du vėžliai, du Aksolotliai, dvi fermos tarakonų na ir ferma zoofobusų
 
Embay
Kodel siulai nepradeti nuo gyvaciu? cia kiekvienas gyvunas skirtingas, tu laikydamas vorus nieko nesuzinosi apie gyvates. tegu laiko ka nori.
 
Skarota
Sveiki,
Prieš 2.5 savaites įsigijau 1 metukų kukurūziukę. Jau du kartus maitinau, bet dar nė karto nepakakojo... Girdėjau kad geriau tuštinasi jei pasimaudo. Gal pamaudyt ar čia nieko blogo kad po dviejų peliukų dar nesituštino? (Nu bent jau nerandam niekur išmatų).
Beje gyvenu Airijoj. Čia parduoda tik šaldytus peliukus, parduotuvėje sakė, kad jokių maisto priedų jam nereikės. Ką manot?

PAPILDYMAS:
Palaikiau drėgnose rankose, tai ir apkakojo ir vakare pradėjo nertis. Va kame reikalas buvo Smile
Redagavo Skarota 2011-12-28 11:10
Turiu gražuolę Pantherophis guttatus. Jos vardas Ginger Morka Smile
 
ukmerge
nebezinau ka daryti? ar ruosiasi nertis ar dar kas....
Kai tik isigijau zaltena, pele imdavo is karto, nespedavai net mirktelti. Serdavau kas savaite po viena. Paskui pradejo ne taip entuziastingai valgyti. kol galu gale pele pasmauge, pabande valgyti, bet paskui isspjove, net dorai neprarijes. Paskui lyg norejo bandyti vel valgyti, bet galu gale mete ta reikala. praejo jau 2 savaites. buvo net is naktinio virtes dieniniu, diena sliauziodavo, duodavosi, dabar jau aprimo, ir tik sleptuveje slepiasi, ryta tik randi gulinti saltoj zonoj.

Nezuprasi pabales ar ne, vienu metu lyg ir atrodo balstelejusios akys, kitu - lyg ir normalios. Blogiausia kad 4 dienas nebuvau namie ir nemaciau jo padeties, gal jau buvo pabalusios, o dabar jau baigesi tas pabalimas. {Plius ir ramus kazkoks pasidares, is sleptuves istraukiau ne visa ji, o tik galva paemiau kad paziuret i akis, tai net nesipriesino, ramiai sau laikesi, tik kai pabosdavo jau kuna judinti pradedavo ne per daug. (na gal jis priprato prie mano tu ranku ir nesipriesina, nes bent jau man pasirode, kad jam patinka kai jam glostai pasmakre arba galva, tada jis visada ramiai guledavo).

TAi dabar nezinau ka daryti: jau laikas serti, bet gaila veltui pele ismesti, aisku, jei jsi jos nevalgo, ir ji lieka gyva, as ja bandau dar laikyti, bert labai bjauru, nes smarve nuo tos peles didele ir siaip, kazkaip fu. bet biojau ir dar laukti, kad jis neuzsilenktu nuo bado... jis dar visgi ne suauges.

pas mane ziurkinis zaltys (svarstem tarp juodojo ir ziurkinio, bet man panasiau kad cia ziurkinis).

Pirmoje nuotraukoje fotkinta vakare su blicu, tai gal nuo blico gavosi tas balsvumas:
[img]http://img534.imageshack.us/img534/905/zalt.th.jpg[/img] is not a valid Image.

Cia fotkinta ryte be blico, bet akys jau atrodo lyg ir normalios.
[img]http://img151.imageshack.us/img151/144/zalt1.th.jpg[/img] is not a valid Image.

Šiek tiek info apie salygas, gal kas yra lemtingo dėlto kad nevalgo.

Terariume yra dvi si.umos zonos, dega viena balta lempa (UV). nakti degha melyna lempa (ale menulis).

Yra vandens. Temperatura diena man ten mirksi 23 laipsniai, bet daviklis gal kiek aukstokai, tai temperatura prie pat dugno kur guli zaltenas, manau visteik sieks 25-26. [pas mane max nustatyta 26. nakti kai uzkuriame namie peciu, termometras pakyla ijki 26. na zalciui gal nesalta, jei jis rytais po nakties ir pan., eina guleti i salta zona. gal sakau jam diena mazoka temperaturos? arba blogai darau kad nekeitaliojyu nakties dienos temperaturu, pas mane ji visada ale vienoda... nors to termometro parodymai labai priklauso nuo to ar kurenome namie peciu ar ne... nes jei tik nekurenta, temperatyura is kart krenta terariume.

Drėgnumas 50 proc. būna nukrenta uiki 40 proc., bet tada greit stengiuosi pakelti.

Dėl nėrimosi tai dar nė karto bent pas mane nesinėrė, nors jau praktiškai visas mėnuo kaip turiu.

Darykit ką norit, bet namuose kokį gyvį vistiek laikysiu.....
 
Giedriusss
Kaip supratau tai ji seri gyvom pelm tai gal ta pele suzalojo zalti? o kam jam nakti laikai ijunta lempa?jei del silumos tai labiau tiktu koks sildimo kabelis
 
ukmerge
peles tikrai nesuzalojo, nes visada ziuriu kaip jis jas gaudo, tai pelei ten be sansu ikasti, taip ja ten iskart suspaudzia.... jai tik ziopcioti belieka...

o lempa tai ne dienine nakti, o naktine, tokia silpna melyna spalva skleidzia, na kaip menulis nakti. aisku, gal nebutina, bet kazkaip na negi aklinoj tamsoj laikysi, tegu mato kur sliauzineja...

siaip pasirodo jis nertis ruosesi. siandien issinere.... Smile dabar vandens vonias priimineja Smile

[img]http://img263.imageshack.us/img263/9184/p1140758.th.jpg[/img] is not a valid Image.

Uploaded with ImageShack.us

I vonele nekreipkit demesio, cia laikina. ieskau geresnes ir gal kiek didesnes.

na galv iskas ok bus. ryt bandysiu pele serti.
Redagavo ukmerge 2012-01-07 15:42
Darykit ką norit, bet namuose kokį gyvį vistiek laikysiu.....
 
vasare
Taigi.. Sekmadienį pasiimsiu du žalčiukus, tai bus pirmi gyvačiukai pas mane namie. Kažkada laikėm porą skorpionų, prieš kokius 16metų, bet čia daugiau tėtės buvo tuometinis užsiėmimas, taip kad patirties su šaltakraujais turiu tik teorines, kiek skaičiau jūsų ir angliškus puslapius..
Klausimas būtų apie transportavimą, temų apie tai nepastebėjau. Taigi ar reikia kaip nors papildomai apšiltinti terariume transportuojamus žalčiukus šiuo metų laiku? Planuojama kelionė automobilyje ~1,5h.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8239
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148120 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma