2024m. March 28d. 16:55:25

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Žalčiai
 Spausdinti temą
Žalčio basic
Markizas Barabasas
Sveiki, užsidegiau žalčio. Perskaičiau kiek pavyko apie kukuruznikus ir mėlinuosius. Bet turiu pastebėti,kad informacija gan netiksli visuose forumuose, tiksliau gal ne kiek netiksli, kiek neišsami. Tad neviską pavyko man susirasti. O ką radau, rasiu ar neradau rašysiu čia Smile. So..
Ką man pavyko išsiaiškinti:
1. Pradinukui labiausiai tinka corn snake - "kukuruznikas" (auga iki 150cm)
2. Rekomenduojamas terrariumas yra 100*50*50 [bet gal galite pasidalinti patirtimi kokio dydžio terrariumus naudojate žalčiams jūs ?]
3. Mažylius reikia maitinti 2kart per savaitę, paaugusius 1kartą. [bet likau nesupratęs, kas geraiu gyvas ar negyvas maistas, būt gerai , kad pasakytumėt tiek vieno tiek kito + ir -]
4. 1/3 terrariumo turi būti padengtas šildomuoju kilimėliu. Temperatūra diena iki 31'C , nakti 28'C.
5. Nerimasis nevisada būna periodiškas. Bet prieš neriantis gyvatė pabala, pabala akys. Šiuo laikotarpiu reikai padidinti drėgmę. Po nerimosi ir prieš jį gyvatei gali nebūti apetito. [3savaitės dietos joms kaip suprantu nėra neįprasta]
6. Nuo mažens reikia pratinti prie rankų, bet tik nusipirkus reiktu jos neliesti, kad apsiprastu.
7. Jai nelenda į dienos šviesą dar nereiškia, kad jai kažkas negerai, toks jau jos gyvenimo būdas, kaip ir daugumos paauglių - naktinis Grin [puikiai ją suprantu]
8. Reikalingos dvi slėptuvės, viena karštajame , kita vėsiajame kampe.


O dbr ko nesuvokiu.
1. Ar jos jautrios garsams ? nes aš mėgėjas muziką garsiai paklausyti [na pas mane s90 nėra, bet jai ji jautri kaip ir mano tėvai tai norėčiau žinoti]
2. Kaip jau minėjau, kokie gyvo maisto pranašumai ir minusai prieš negyvą, ar galima pripratinti gyvūną maitintis negyva mėsa, kaip pvz. šerniena stirniena, kiauliena ir t.t. ar kiaušinius reikia duoti "cielus" ar kaip apdoroti ? Kokiais kiekiais reitku dozuoti maistą.
3. Terro valymas, kas kiek laiko, ar tai daug laiko užimanti procedūra [nes turėjau daug bėdų su akvariumu Sad] ir kas kiek laiko reiktu keisti žamę ?
4. Ar žalčiai pyksta už augalyją ? išvis, kokios patartinos dekoracijos ? man asmeniškai labai augalai patinak ir aš norėčiau gan "žalio" terro, tad ar jis tuo būtu patenkintas ar nelabai ?
5. Gyvenimo trukmė. Teko kažkur skaityti, kad "kukuruznikas" gyvena iki 20m. Kiek esu girdėjęs, tai Jie gyvena ilgiau už Jas [bent tarp driežų ir vorų] . Bet kažkaip nesu girdėjęs, kad būtu GYVATINAI :nezin: . Gal galima čia mane paprotinti.
6. Ir paskutinis klausimas kuris manau svarbiausias daugumai pradedančiųjų. Kainos. Kiek kainuoja įranga 100*50*50 terrariumo įrengimui ? Kokios kilimėlių, akmenų, temperatūros reguliuoklių ir t.t. kainos ? kokios topačio kukurūzo ar kitų mėgėjiškų žalčiukų kainos ?
 
titana
1. Tikiuosi tu gyvačiuko nelaikysi prie kolonėlių,jei ne tada viskas šaunu.
2. Gyvą maistą duodant didelė rizika,kad gyvačiukas bus sužalotas savo maisto,tad patartina prieš duodant žiurkiuką apsvaiginti.Esant mažam gyvačiukui ir duodant vos gimusius peliukus ar žiurkiukus galima duoti gyvus.Užšaldytame maiste mažiau vitaminų,tad reiktų kas kiek laiko jų dar papildomai duot. Kukurūzinis žaltys ir taivanas nėra mėsėdžiai ir kiaušinėdžiai.Mažam gyvačiukui užtenka vieno ar keliu vos gimusių peliukų,didesnio poreikia didesni,juk paetitas didesnis.
3. Savo terariume generalinę tvarką darau kas pusę metų,aišku žymiai dažniau nublizginu stiklus,kad nebūtų murzini.O šiaip kai gyvačiukas išsituština išrenki išmatas ir visas darbas.
4. Gyvų augalų nepatariu,nes bus išlaužyti,geriau rinkis dirbtinius augalus.Čia juk ne vaikas,kuris rodys kaprizus ar nori augalo ar ne.
5. Gyvatės gyvenimo trukmė priklauso nuo laikymo sąlygų.Jei priežiūra bus gera tai jis laisvai išgyvens nurodytą amžių.
6. Patarčiau nusipirkti šildymo laidą,kurio kainos yra prie skelbimų pateiktos,tai priklauso nuo galingumo.Bet kažkur 50-70 LT.O šiaip tau nebūtina tokių didelių išmatavymų terą pirkt,užtenka per pus mažesnio.Kukurūzo kainos eina 30 LT iki didelės sumos,tai priklauso kokios spalvos imsi ir ant kiek ji bus reta.
Redagavo titana 2008-01-20 11:18
 
AndriusN
1. Taip
2. maniškio tero ilgis 80 cm, plotis 40cm, aukštis 45cm.
3. Šeriant mažais, plikais peliukais juos galima duoti gyvus, kai jau peliukas būna paaugęs tada jį reikia pritrenkt arba užmušt, kad žalčiukui negalėtų įkąst. Jei yra galimybės gaut šaldytų peliukų, tai geriausiai jais ir šert (prieš tai atšildžius).
4. Taip turi būti padaryta, kad būtų šiltoji ir vėsesnė terariumo zonos.
5. Na jei gyvačiukas labai mažas, tai tris savaites nebadaus. šeip maniškis apie pora savaitėlių pabadauja. Jam dabar virš 1 metų.
6. Derėtų leist apsiprast bent tris - keturias dienas. bet tai nereiškia, kad po to jį bus galima tampyti ant rankų. Gyvatės ne tampymam.


O dabar atsakau ko nesuvoki:

1. Muzika tikrai nepaskatins jos augimo. Gal net šiek tiek trikdys roplį.
2. Pripratint galima maitintis mėsa tik gal geriau nereikia.... ir ypač šerniena, kiauliena... Grinead: Tokią mėsą geriau pats valgyk, o žalčiukui galima pasiūlyt vištos krūtinėlės ar jautienos gabaliuką. Tik nemanau, kad jis jį valgis.
Beja, šaldyti ar negyvi peliukai geriau tuo, kad negali įkąst. Po graužikų įkandimų ropliai ima bijoti maisto. prasideda badavimas ir miršta. Grinead:
3. Teras valyt reikia kai užsiteršia. Pakokoja ir išvalai. :shy:
4. Būtų patenkintas.... Tik juos greit nulaužytų, nes kukurūziniai žalčiai mėgsta palaipiot. Smile
5. Nuo lyties amžius nepriklauso.
6. Apie kainas kas nors kitas atsakis. :shy:

P.S. Užpildyk savo anketą, nes norisi žinoti kam čia patarinėju. :shy:
Redagavo AndriusN 2008-01-20 11:30
"Šalta!" (P. Coelho)
 
Markizas Barabasas
Tai jai gerai suvokiu, tai gyvas ar negvas , et tai turi būti pacukas, taip Smile ?

O tai tokio didelio tikrai nereiks ? nes jis gi didelis begalo... visgi 150.. Shock.

O kokie prietaisai dar reikalingi terrariume ? kilimėlis , sleptuvė, termometrai du , "kūdra" ir dar konors reiks ?

Ir jai jis auga iki 150 ar tikrai nereiks jam didelio tero ? nes jai gerai pastebiu tai 7mėn jis jau būna ~70cm, tai poros metų jau turėtu siekti ir minėtuosius didelius matmenis Smile.
Andriau patarinėji šauniam 10tokui :laugh: :geras:
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
AndriusN
Dabar apibendrintai:
Turėtų būt šilumos šaltinis. Geriausiai termokabelis. Kilimėlis šiam reikalui nelabai tiks. Lemputė reikalinga tik tam, kad būtų diena/naktis. Tero didelio tikrai nereiks. 150cm ne tiek ir daug. Pamatysi, kai suaugs jis toks pats mažas atrodis. Slėptuvių geriau daugiau padaryt (3-4). reikės vandens indo. termometrais išmatuoji temperatūrą dienos ir nakties ir gali juos mest lauk, nes panaši ji bus visą laiką.
"Šalta!" (P. Coelho)
 
Mariezas
Šiaip jis ilgas,bet nestambus,todel labai erdvaus tero nereikia,o šiaip manyčiau geriausia šert ne šaldytų,o šviežiai užmuštu maistu,o pusantrų metų gal dar nesieks 150cm,nes jie kuo toliau tuo lečiau auga.O šiaip terui užteks vandens indo,šildymo,sleptuves.
 
ezhiukas_ruke
Andrelis parašė:
Dabar apibendrintai:
Turėtų būt šilumos šaltinis. Geriausiai termokabelis. Kilimėlis šiam reikalui nelabai tiks. Lemputė reikalinga tik tam, kad būtų diena/naktis.


Aš asmeniškai naudoju reflektorinę kaitrinę lemputę, nereik nei kabelio nei kilimėlio, tiesa pas mane teras 120x50x50 tai 60w lemputė jau per kaitri.
Kažkas panašaus, kaina +-5lt
www2.senukai.lt/katscan/G/GE_012.JPG
www.audiopulsas.lt

0.0.1 Epicrates angulifer
0.0.1 Acrantophis dumerili
0.0.1 Elaphe Teaniura Friesei
0.1.0 Boa Constrictor
1.0.0 Melopsittacus undulatus
0.0.1 Pandinus imperator
0.0.X Tenebrio molitor
 
Markizas Barabasas
štai grįžau iš vietinio zoo shopo. Jie Kukuruznikų neturi, bet pasiūlė man kitokį, vis užmirštu tik jo pavadinima [kažkaip iš "T"]. Išesmės sakė jis yra taspats tik netoks margas. Turi jis du mažylius , už kekvieną prašo po 200lt, sakė dbr jie kaiptik ruošiasi jau nertis. [kažkaip lyginant jūsų ir jo kainas man ten brangu atrodo Sad].

Kitas dalykas- įranga. Kiek vat su juo pabendravau tai jis nesiūlė man kurti karštesnio ir vėsenio kampų, sakydamas , kad tai daugiau išsikalinėjimas. Patarė ne kabelį, o šildomą akmenį. Nzn ar iš geros valios ar dėl puikiai suprantamų priežaščių [kaina skiriasi 70lt Smile]. Kaip, kad čia jau minėjot, tai ir jis siūlė lemputę, bet nzn... noriu gyviui įrengti modernius namus Smile, tad manau , kad lemputę atmesiu tik dėl estetinės vertės Smile.
Terą manau gaminsiu pats, nes senas akvariumas 30*24*20 mažokas,o naujas didelis nepigus.Sakyčiau reikia iškarto didelį meistrauti, kad pacanas turėtu erdvės normaliai. tai būtu 110*60*70.

Jai kas turit kukurūzų pardavimui ar žinote kur jų nusipirktį , tai rašykit čia, artimiausią mėnesį turbūt dar nepirksiu. Tarpkitko, ar yra kokių taippat nelepių žalčių, kurie yra raudoni arba mėlini Smile ? [violetinė tai išvis fantastika] ir kokios tokių margučių kainos ?Nes ukmergėje žalčių pasiūlos nėra, vat tik tas vienintelis zoo ir teturi Smile o kika manau gali užsikelti kainą jai užsakinėčiau :/ (nors ir taip, tas žmogus iš zoo kestučio aikštėje bent supranta kas tas žaltys, nes pats nevieną auginęs yra, o kikoi žmonės nlb nusimano kokios prekės pas juos, o apie gyvūnus nekalbu Smile.)
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
Mariezas
Šiaip kaitrinei akmenys nera geriausias variantas,ir tai geresnis driežams,nes žalčiui geriau šildyti didžiają dalį tera ta isu kabeliu.O del pirkimo pas Saulių lyg dar yra nemažai žalčiukų,kaina +- 100lt.
 
Markizas Barabasas
Na nzn, aš pats tikrai jokios patirties neturiu,o jis man išvartė taip, kad žaltys tiesiog kai jam reikia šilumos nueian ir susirango ant akmens. Sakyti kuris geriau negaliu, nors man realiai ar šjp ar taip reik ilgo šildomo kabelio. Tad gausis pnš kaip ir akmuo. Jo koks čia Saulius ? iš kur ? ir kokie pas jį žalčiukai Smile ?
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
Neonaz
o Smile ponulis iš ukmergės... Wink tikrai pagirtina kad iš pradžių pasidomėjai apie visą šitą reikalą. Dėl žalčio tai kitriausia taivano arba laibauodegis žaltys? nes tikriausiai mano iš tos pačios vados... Smile zoo shop, tai antrame aukšte buvai?
Brachypelma albopilosum
Brachypelma smithi
Elaphe taeniura friesei
www.streetracing.by/forum/images/smiles/spider.gif
 
Mariezas
O nuo akmenų teko girdet,kad sugenda ir nudega gyvūnai,ir šiaip akmuo labiau skirtas driežams.O sauliu iš šito forumo nick'as herpetologas.
 
Neonaz
Dėl akmenų hm.... žiūrit kokia firma... Markizas Barabasas pas tą žmogų akmenys geros firmos...bent jau as taip manau. Aš tokį turiu ir esu patenkintas Wink
Brachypelma albopilosum
Brachypelma smithi
Elaphe taeniura friesei
www.streetracing.by/forum/images/smiles/spider.gif
 
Markizas Barabasas
Neonaz, na šitas šopas ukmergėje mano akimis yra vienintelis patikimas ir ten yra vienintelis žmogus ukmergėje kuris tokiai dalykais prekiauja ir gali tikrai patarti naudingai Smile.
Pasidomėjimas pasidomėjimui nelygu... man vis dar yra daug neaiškumų, dėl maitinimo, terrariumo ventiliacijos, pačių žalčių rūšių. Galų gale net nzn ką su dekoru reik daryti, nes noriu tikrai gražaus terro,o gražaus , ne gražiomis 3 detalėmis ,o gražia džiungline imitacija Smile. Na bet dbr man netas galvoi, vėliau klausiu kam patinka laipioti medžiais kam ne, dbr reikia susivesti kokie varijantai yra patys atspariausi naujoko klaidoms. nes bijau , kad nusvilsiu taip kaip ir su akvariumu. [pasibaigė tuo , kad žuvys pas sese , o akvariumas tvarte, supykau aš ant jo xD].

Kolkas klausimų regis nturiu , nebent taspats liečiantis žalčių spalvas ir atsparumą. kainas.
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
ezhiukas_ruke
Vietoj šildomo akmens 100x geriau kabelis.
www.audiopulsas.lt

0.0.1 Epicrates angulifer
0.0.1 Acrantophis dumerili
0.0.1 Elaphe Teaniura Friesei
0.1.0 Boa Constrictor
1.0.0 Melopsittacus undulatus
0.0.1 Pandinus imperator
0.0.X Tenebrio molitor
 
Markizas Barabasas
elaphe teaniura štai tikslus žalčiuko kurį man siūlė pavadinimas , prašo 200lt.

Ezhiukas rūke ir visiems kitiems. Daugiau info apie akmenis ar laidus nebereikia. Maždaug jau supratau, tad manau nereikai floodinti temos Smile.
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
Mariezas
Šiaip del kainos jei nemaži nera didele,bet šiaip vasarą būna pas slučką pigių žalčiukų kiek girdejau Smile O šiaip taivano laibauodegems manau reiktų truputį didesnį terą nei kukuruzams,nes jie visgi ilgesni.. vos ne dvigubai Smile
 
Markizas Barabasas
Mariezas, kaip suprantu, tai laibauodegė ir yra mano minėtas žaltys. Taip ? Na jis nedidukas , mano akymis tai net labai nedidukas Smile
Sry. jai parašiau ne į temą, man patinka kalbėti :]
 
Richardas
Laibauodegis ,,nedidukas'' 2,5 metro Cool Vienas didžiausių žalčių pasaulyje.Šiaip idialu kai teras ira nemažesnis nei gyvatės ilgisWink.bet ne visi siekia to idialo.Gyvte ištisa neguli---visada isiraito i koki kampa.
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
Ernestielis
Jap, maniškis Taivanis irgi neguli išsitiesęs. Visad kur įsiraito.Smile Tad jam tero,pagal visą ilgį nereik.
Redagavo Ernestielis 2008-01-21 11:45
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8239
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148420 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma