Pasistengsim :aciu:noras geras :thumb:tik nevisada pavyksta :shy:,bet verta mėginti:evil: dar kartą pakartosiu žodzius "Vaikai gyvenkime draugiškai ":conf: ir viskas bus :thumb: santūrumo ,supratingumo,nesipykim.
joooo.. kiek zmoniu tiek nuomoniu, negalvojau, kad siuolaikinis jaunimas toks netolerantiskas kitaip mastantiems.. o juk mokymo istaigose taip skatinama tolerancija kitokiems... kazkas minejo, kad rasymo kultura nusako zmogaus issilavinima....deja ne, o tik galima susidaryti nuomone apie zmogaus erudicija ar mentaliteta, o kaip jis raso tai tik jos paties reikalas, nepatinka neskaitykit, bet forumuose PRIVALOTE leisti kitiems pareiksti savo nuomone, jei tik tai nezeidzia kitu zmoniu...
nu va, pasakiau savo nuomone reagavimas i mano komentara nebutinas
as juk pabreziau - "jeigu neizeidineja kitu zmoniu" (cia palyginimas su slapinimusi), tai privalu. Tam ir yra forumas, kitaip jis nereikalingas arba jo administratoriai visiskai netoleruoja lygybes ir visa si grazi forumo atmintine tera rasliava monitoriaus ekrane, nors lygybe turetu egzistuoti ir virtualiame pasaulyje, bo kitaip gaunasi: kas turi daugiau teisu (pvz. adminai) tas ir muzika uzsako, vienu zodziu - diktatura, o tai jau demokratiniam pasauliui nepriimtina.... spreskit patys, juk jus cia "valdzia"
Matai brangioji ar brangusis Mamba, dar yra viena teisė rinktis, kuri išsprendžia bet kokias problemas, ar nesutarimus, tas pasirinkimas, tai naršyti forume arba jį pamiršti, va demokratija :shy:
taip eziuk, as apie teise ir kalbu: jei nepatinka - juk galima neskaityti tos rasliavos, cia tas pats kas su grafiti ant sienu arba negru (atsiprasau, afroamerikieciu) kalba, nors ir kalba angaliskai, bet istikruju turi labai specifine savo tarme, bet... jei nepatinka... to nepastebi ir nekreipi demesio, tas pats ir cia... visi turi vienoda teise reiksti savo mintis, pasikartosiu, jei neizeidineja kitu. Kitu atveju reikia paskelbti, kad egzotika.info yra uzdaro pobudzio tinklapis (ale klubas), kuris priima i savo narius tik pagal rekomendacijas ir kur visi laikosi vienodu taisykliu, o as manau, kad egzotika.info veikia visuomeniniais pagrindais, kur zmones, besidomintys egzotiniais gyvunais, uzsuka cia pasisemti informacijos ir ziniu,.....ir tu zmoniu visokiu buna... toks jau tas margas pasaulis
P.S. as esu jis jei kam idomu
Mamba parašė:
Kitu atveju reikia paskelbti, kad egzotika.info yra uzdaro pobudzio tinklapis (ale klubas), kuris priima i savo narius tik pagal rekomendacijas ir kur visi laikosi vienodu taisykliu, o as manau, kad egzotika.info veikia visuomeniniais pagrindais, kur zmones, besidomintys egzotiniais gyvunais, uzsuka cia pasisemti informacijos ir ziniu,.....ir tu zmoniu visokiu buna... toks jau tas margas pasaulis
Na čia nustebinai, kokios dar rekomendacijos? Koks uždaras pobūdis? Manau pats apibūdinai egzotika info, tik iš kitos pusės:
Mamba parašė:
egzotika.info veikia visuomeniniais pagrindais, kur zmones, besidomintys egzotiniais gyvunais, uzsuka cia pasisemti informacijos ir ziniu,.....ir tu zmoniu visokiu buna... toks jau tas margas pasaulis
Bent jau daugelis narių ši info puslapį taip ir įsivaizduojam :alus:
tai, kad kaip suprantu visi puola kitaip rasancius (ne pagal standarta - lietuviskai) ir nori ignoruoti ju zinutes, ta prasme, trinti jas ir t.t. na, nebent as ne taip supratau tema.... tada atleiskit....
Mamba parašė:
as juk pabreziau - "jeigu neizeidineja kitu zmoniu" (cia palyginimas su slapinimusi), tai privalu. Tam ir yra forumas, kitaip jis nereikalingas arba jo administratoriai visiskai netoleruoja lygybes ir visa si grazi forumo atmintine tera rasliava monitoriaus ekrane, nors lygybe turetu egzistuoti ir virtualiame pasaulyje, bo kitaip gaunasi: kas turi daugiau teisu (pvz. adminai) tas ir muzika uzsako, vienu zodziu - diktatura, o tai jau demokratiniam pasauliui nepriimtina.... spreskit patys, juk jus cia "valdzia"
palyginimą parašiau ekspomtu kaip niekas nieko neprivalo išskyrus laikytis taisyklių. taip kaip aš neprivalau tau patarimus duoti ar tu neprivalai teisintis už kažkokį poelgį ar pan. bet jei forumo administracija pareiškė jog rašyti reikia lietuviškai reiškias - lietuviškai. ir mes ir jie rašo lietuviškai. geli būti išimčių vienai kitai frazei. juk jie patįs nerašo gezų kalba drausdami tai daryti kitiems.
Mamba parašė:
jei nepatinka - juk galima neskaityti tos rasliavos, cia tas pats kas su grafiti ant sienu visi turi vienoda teise reiksti savo mintis, pasikartosiu, jei neizeidineja kitu. Kitu atveju reikia paskelbti, kad egzotika.info yra uzdaro pobudzio tinklapis (ale klubas), kuris priima i savo narius tik pagal rekomendacijas ir kur visi laikosi vienodu taisykliu, o as manau, kad egzotika.info veikia visuomeniniais pagrindais, kur zmones, besidomintys egzotiniais gyvunais, uzsuka cia pasisemti informacijos ir ziniu,.....ir tu zmoniu visokiu buna... toks jau tas margas pasaulis
jei nemoki rašyti tvarkingai nerašyk nes kenki forumui, aukščiau paaiškinau pagrindinį argumentą kodėl. tai ir su grafiti prašom bet ant savo sienos gali varyt ką nori, man nepatiks -aš neskaitysiu bet pabandyk ateiti papackioti mano sieną suprasi skirtumą iškarto. jei aš nesuprantu ką afroamerikietis kalba aš neklausau, bet jei jis pvz man paskabins ar pristojęs nusišnekinės - bus išjungtas. forumo skelbti nereikia jokiu klubu bet taisyklės seniai yra ir jų laikosi visi. išimčių nėra ir nebus. nesilaikymas taisyklių gresia blokavimu ir čia svarbiausia ne masiškumas o kokybė geriau naudinga ,suprantama ir trumpai nei nesamonės neįskaitomai ir daug.
Redagavo garsas 2007-11-21 12:48
išėjo, bet tu nelabai supranti kas tai yra. reikšti savo nuomonę gali į valias, kalbėk ką nori šaltakraujų gyvūnų tamatika, niekas nieko tau nesakys. valio gal net pagirs. bet taisyklės egzistuoja visur. juk nedemonstruoji saviraiškos rėkaudamas biliotekoje, ar automobiliu važinėdamas šaligatviu. net ir keliu važiuodamas praleidi sunkvežimį važiuojantį padringiniu keliu nes saviraiškos demonstravimas gali būti prnelyg skaudus. arba kino teatre visi garsiai "žvengia", "šūkauja" bet tam tikru momentu. o tu pabandyk kelti triukšmą kada to kiti nedaro - nors ir taisyklėse to neparašyta. tave papraščiausiai po kelių įspėjimų išprašys lauk. taigi, reiškis į valias, bet pasistenk suprantamai. visi aukščiau parašyti tavo pranešimai įskaitomi ir parašyti lietuviškai - puiku vadinasi gali. tai kam rizikuoti ir rašyti gezų kalba?
as tikrai nesu uz gezu kalba, beje tavo visi pavyzdziai yra apie nederama elgesi, o rasyti kitiap negu raso kiti, nera nederamas elgesys. Kodel pvz japonai raso is virsaus i apacia, zydai - is kaires i desine, ir del to ju niekas nesmerkia, be to, reik nepamirsti, kad cia nera kokios nors valstybines institucijos tinklapis, kur viskas formalizuota, o tai tera tik laisvalaiko (kai kam gal ir ne) praleidimo forma. Zmogus rasydamas kitaip negu kiti, tikrai nieko nepazeidzia, jeigu tai vyksta neoficialioj aplinkoje.
P.S. Paskutinis mano pasisakymas sia tema . Truputeli gaila laiko, prie alaus butelio (po kokio 4 bokalo) galima butu apie tai sneketi
kuo toliau, tuo man labiau svieciasi, jog kiekvienas savaip interpretuoja nelietuviska rasyma, vieniems tai noriniu ir pauksciuku nerasymas, kitiems wsh vartojimas, tretiems rasymo maniera ar skirybos zenklu nepaisymas, dar kitiems viskas sumoje. Ir gal galima butu apibrezti gezu kalba? (beveik neabejoju cia taipogi nuomones issiskirs)
Oba visalaik galvojau, kad čia egzotinių gyvūnų augintojų svetainė, o ne lietuvių kalbos gramatikos mokyklėlė :trenk:
Šeip net pirmame puslapyje parašyta: Svetainės idėja - keistis ektoterminių gyvūnų auginimo patirtimi, informacija. žodžiu keistis informacija, o tai daryti reikia taip, kad adresantas ir adresatas suprastų vienas kitą, nesvarbu kokiais būdais. Aš išvis manau, kad faina būtų jei svetainėje bendrautų, bendradarbiautų žmonės iš viso pasaulio ir netgi skirtingom kalbom. O, kad jus čia darot problema, dėl to, kad kaikurie rašo lotyniškom raidėm man tiesiog juokinga... asmeniškai man tenka lankytis ir susirašinėti rusiškuose saituose, o rusų kalboj kaip žinia raidės išvis kitokios, bet aš ten rašau rusiškus žodžiu lotyniškom raidė. Ir ką ? Nieks neūžauja, o mielai paaiškina ko aš klausiau ir net pagiria, kad nors taip moku rusų kalbą. Teisingai būvo čia pasakyta tolerancijos žmogėnai, tolerancijos...
(p.s. bet aš tikrai esu prieš kai visur vaikai prirašo j, w ir kt nereikalingų raidžių, bet kad kažkas nenaudoja ąčęėįšųūž nieko blogo nematau).
Redagavo Vladas 2007-11-21 18:51
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas
Mamba parašė:
beje tavo visi pavyzdziai yra apie nederama elgesi
mano visi pavyzdžiai apie vienokių ar kitokių taisyklių pažeidinėjimą. nesvarbu kokiu būdu, bet pažeidimas yra nederamas elgesys.
Mamba parašė:
Kodel pvz japonai raso is virsaus i apacia, zydai - is kaires i desine, ir del to ju niekas nesmerkia,
garsas parašė:
rašyk angliškai, vokiškai, rusiškai, bet taisyklingai...
nesmerks ir tavęs.
Mamba parašė:
be to, reik nepamirsti, kad cia nera kokios nors valstybines institucijos tinklapis, kur viskas formalizuota, o tai tera tik laisvalaiko (kai kam gal ir ne) praleidimo forma. Zmogus rasydamas kitaip negu kiti, tikrai nieko nepazeidzia, jeigu tai vyksta neoficialioj aplinkoje.
paaiškink tai paieškos ir reitingavimo sistemoms.
giriniss parašė:
vieniems tai noriniu ir pauksciuku nerasymas, kitiems wsh vartojimas,
nosinių ir paukščiukų nerašymas tai tik gramatikos laidos wsh gezų kalba.
Vladas parašė:
žodžiu keistis informacija, o tai daryti reikia taip, kad adresantas ir adresatas suprastų vienas kitą, nesvarbu kokiais būdais.
būtent - kad suprastų. jei autorius ir padarys klaidų jas gali nors ir moderatorius ištaisyti. Juo labiau,kad galima serveryje paleisti klaidų taisymą. o shweploo teksto neišvers niekas ir tai nepanašu i jokią kalbą. tai gezų kalba.
Vladas parašė:
bet aš ten rašau rusiškus žodžiu lotyniškom raidė. Ir ką ? Nieks neūžauja, o mielai paaiškina ko aš klausiau ir net pagiria, kad nors taip moku rusų kalbą.
jei prisijungęs koks prančūzas pakeverzos raštu nors primenančiu lietuvišką pagirsim ir męs. bet tikrai nieko nesuprasim jei jis sąmoningai pavarys savuoju žargonu + naudodamas gezų raštą. joks "translate" tau neišvers net apie ką jis rašė.
P.S. pirmas sakinįs ir forumo taisyklių: Gerbkite kitų forumo dalyvių nuomonę ir laikykitės etikos normų. Ar nors vienas bent kartą skaitėte kalbos etiketą?
Redagavo garsas 2007-11-21 19:38
Prašymas rašyti valstybine lietuvių kalba yra diskriminavimas? Juokaujat? Gal valstybės institucijoms siųskite raštus su šveplais raštmenimis, su visokiais "taj", "kaj", "gyvunaj" ir jei atmes - sakykit, kad Jus diskriminuoja, pažeidžia Jūsų teises?
Formume buvo paprašyta, dėl elementarios pagarbos lietuvių kalbai, pagarbos kitiems diskusijose, bei pokalbiuose dalyvaujantiems nariams, dėl tvarkos pasistengti rašyti lietuviškai. Jei kam nors yra per sudėtinga, niekas Jums nieko nedarys. Nesuprantamos žinutės, ar keverzonės but trinamos kaip ir iki šiol.
P.S. jei per sunku rašyti žinutes lietuvių valstybine kalba - temų pavadinimus ir pirmąsias žinutes prašome rašyti tik lietuviškai, konkrečiai ir aiškiai.
Redagavo Pao 2007-11-21 20:12
Draugų draugai man nedraugai, nes jie man nedraugai...
Tai Pao, kad būtent čia yra ne valstybinė institucija, o egzotų mėgėjų laisvalaikio praleidimo vieta, taigi kam tas toks jau griežtas formalumas ?
na vienu žodžiu, kuo daugiau aš čia diskutuoju, tuo labiau noriu prisijungti prie lotyniškom raidėm besirašinėjančių žmonių :evil: tai per prievartą neįkalsit, tuo labiau internete, prie to reik pačiam prieit Redagavo Vladas 2007-11-21 20:39
Sunkumuose visada slypi galimybės.
Albertas Einšteinas