Sveiki, mane jau seniai kamuoja sis klausimas, kaip atskirti ar tai patele ar patinas? As manau, kad mano smaugkys yra patele, taciau nesu garantuotas tuo. Gal kas zinote kaip tiksliai tai nustatyti?:uhoh:
Šį trečiadienį vežiau saviškiu boa pas poną Antaną Slučką, kad jis atskirtų kas pas mane yra. Paaiškėjo, kad dvi patelės
Pirmiausia apžiūrėjo išoriškai ar yra prie išeinamosios angos "dantukai" pas tateles jie prigludę ir neryškūs, o pas patinus atseit ryškūs atšokę..
O po to kišo zondą (bukos, neaštrios vielos galą, pateptą aliejumi) Pas pateles tas zondas ilenda nedaugiau 1 - 1,5cm pas patinukus sulenda giliau 2-3cm tai jis man pademonstravo ant savo patinuko.
Na nžn aš čia taip liaudiškai paaiškinau, gal ponas herpetologas aiškiau tau išdėstys
Na taip cia nemokant geriau nelysti prie gyvuno, nes galime sustresuoti pirmas dalykas, kitas dalykas pazeisti kloaka ar dar ka nors. Dar vienas dalyka girdejau, kad galima atskirti nuo uodegos ilgumo, taciau neturiu su kuo ja palyginti nes tik viena boa auginu. Darbar tiksliai nepamenu bet lygtais (negarantuoju) pas pateles uodegos yra ilgesnes uz patinus. Ilgis ziurimas nuo kloakos. Gal kas galetumete patikslinti tai?
zonduot irgi geriausia su tam skirtais zondais,tik igudusi ranka gali tai atlikti su kitu irankiu-nubukintu virbalu ir panasiai,jei iskyls problemu del lities nustatymu kreipkites pabandysim padeti