2024m. April 19d. 16:03:51

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
 Spausdinti temą
Naminių svirplių liga
donatas_s
Ką tik padariau skrodimą savo kritusiems keliems svirpliams. Paaiškėjo, kad jų pilvelis yra smarkiai padidėjęs, išsipūtęs, pripildytas gelsvo — balsvo skysčio, pajuodavęs. Viduriai atsiduoda specifiniu nemaloniu kvapu. Pilveliai yra padidėję ir patamsėją ir visų kitų svirplių. Kiek pasiskaičiau forumus, įtariu jog tai nozematozė. Manau jog terra arba parsivežė užkrėstą partija skėrių arba epidemija apėmė ir plinta pačioje terros parduotuvėje, kadangi skaičiau jog yra ir daugiau žmonių su tuo susidūrusių. Realiai, kaip supratau vaistų nėra ( nors atrodo yra, bet jie skirti bitėms, ir neaišku ar svirpliams tinka ).
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
greit svirpliai krenta susirge ar ilgai dar neshioja?
 
giriniss
mestelk info kaip plinta ir kaip kovoja su ja, visiem nauda bus (as su ta pacia info susiduriau beskaitinedamas uzsienio saitus, po to kai mano visa ferma isgriuvo per kelias dienas)
 
Loona
Jau kazkada diskutavome apie tai:
http://egzotika.i...post_15536
 
giriniss
ale abida ta kakaja, per situos turejau pereit prie zoofobusu auginimo :/
 
donatas_s
Taip ten buvo trumpai apie tai užsiminta, tačiau manau yra naudinga sukurti atskirą temą apie svirplių ligas, kadangi pastebėjau, kad jie dažniausiai iš vabzdžių suserga.
Nozematozės sporos gyvibingos išbūna nuo 2 mėn, iki 2 metų. Užskrečiama nuo vabzdžio vabzdžiui, per inventoriu arba pats žmogus perneša.
Štai vaistai gyditi šią liga ( tačiau tai išbandyta ir skirta bitėms, todėl net neįsivaizduoju ar įmanoma gydyti ir svirplius ): Nozematozei gydyti ruoašiamas jonažolių, pelyno nuoviras. Ruošiant jonažolės nuovirą imama apie 30 g džiovintos jonažolės ir verdama dviejuose litruose vandens ant silpnos liepsnos 15 - 30 min. Po to nuoviras laikomas apie 3 val., nukošiamas ir duodamas bitėms su cukraus sirupu tą pačią dieną (10 l cukraus sirupo - minėtas kiekis jonažolės nuoviro). cukraus sirupui iamama 3 dalys cukraus ir 2 dalys vandens. Supylus jonažolės nuovirą į cukraus sirupą, šis įgauna rausvą atspalvį jaučiamas malonus kvapas. Pelyno nuovyras gaminamas panašiai.
Nustatyta, kad nozematozė lėčiau dauginasi rūgščioje terpėje, todėl tikslinga į litrą cukraus sirupo įpilti 0,3 g citrinos arba koncentruotos acto rūgšties (75% - 85% koncentracijos).
Nozematozei gydyti tinka vaistai: nozematas ir fumagilinas.
Gal galite kas nors nufotografuoti sveiką naminį svirplį ( kad matytusi pilvelis )?
Štai čia maniškių sergančių foto: http://www.egzotika.info/photogallery.php?photo_id=2510
matosi pajuodavę ir padidėję pilveliai.
Redagavo donatas_s 2007-11-06 22:49
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
but gerai nuotraukos ir serganciu ir sveiku, palyginimui

is visko ka perskaiciau isvada - jai gavai nozematoze fermoj - chana visiems ir viskam, su napalmu valyt viska is eiles ir pamirsti apie svirplius 2 metam minimum

man rods serganciu nuotraukas gelesiu parupint, kaip nzn ka vel ta zaraza ysimetus yra ir papildomai negeras ytarimas kad vienas is milciu indu pasigavo
Redagavo giriniss 2007-11-07 11:15
 
donatas_s
Kad abejoju, jog milčiai gali paisgauti šią ligą, kiek radau informacijos ją serga daugiausia bitės, svirpliai ir kiti bitiniai ( vapsvos, širšės ). Tai va būtu gerai jei kas įmestu foto savo svirplių, kad gerai matytusi pilvelis.
Štai kelios foto nuorodos: http://www.biologie.de/w/images/8/86/Acheta-domestica-1.jpg
http://gallery.insect.cz/data/media/11/jd3e0027.jpg
Šios pagal įdėja su sveikais svirpliais, BET, pirmoje nmuotraukoje matomas patamsėjęs smarkiai pilvelis, o antroje šviesus.
http://eublepharus.4bb.ru/viewtopic.php?id=228
Šiame forume yra foto su akivaizdžiai sergančiais svirpliais. Bet maniškiai panašiausi į tuos kur anoje pirmojer nuotraukoje. Tai dabar visai susipainiojau Angry:geek:
Gal kas galite įdėti savo svirplių foto, kad viskas paaiškėtų, arba kas nors labiau išmanantis pakomentuotu.
Redagavo donatas_s 2007-11-07 11:45
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
sunku ir man kazkaip patiket jog milciai pasigautu zaraza, bet kazko viena is koloniju pradejo dvesti be aiskios priezasties, krenta jauni ir seni kirminai.
 
donatas_s
Gal kartais pas juos pradėjo pelėti, per didelė drėgmė ar per sausa? Gali būti daug priežasčių, bet čia jau kita tema. Abejoju, kad šis sukelėjas gali užkrėsti kitus vabzdžius, nors reiktų žinovo atsakymo, manau čia galėtu padėti tie kas studijuoja kokia veterinarija ar pan.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
gal seip koks random faktorius, bo salygos tos pacios (per pastaruosius 20 metu bent jau), nesvarbu, svarbiau sumastyt ka su nozematoze daryt, logishkiausia butu viska meshti lauk, bet tai nauja ferma pakuriau ir jau matau pozymius zarazos is naujo, vadinas neina visiskai svariai atsikratyt sporu, ir sunaikinimas bedos neissprendzia, jai sporos gyvena iki 2 metu tai 2 metus svirpliu nelaikyt ir tiketis kad isnyks? kazkaip abejoju kad ce gera mintis, jonazholio antpiliukai irgi vargu ar pades jai jau antibiotikai tik stabdo vystymasi bet nesunaikina parazitu., o nuolat sheriant kazkokias preparatasi labai abejotinos vertes maistu pataps tokie svirpliai, nutrauksi davima - nozematoze vel suveshes is naujo, zodziu uzdaras ratas gaunas, neveltui globali problema tampa augintojams.
 
donatas_s
O gali nufotkinti savo sergančius ir sveikus svirplius, man tiesiog labai būtu tai reikalinga palyginimui. O kaip taviškiai sergantys elgiasi? Maniškiai tai ir poruojasi ir kiaušinius deda ir svirpia patinai, atrodytu iš elgsenos lyg ir viskas gerai, tik tas pilvelis taip keistai atrodo, šiandien dar nė viena nenumirė...
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
butent kad elgiasi ir gyvena normaliai, kiek paskaitinejau pas kolegas uzsieny irgi tas pats bet is kokiu 5 simtu issiritusiu iki suaugusio uzauga 4-5, anksciau kai turejau tai dvese visa ferma per 2-3 dienas, vaizdelis pokraupis kai dugnas indo nusetas lavoneliais juoduojanciais pilvais ir tuntai maziuku isdziuvusiu, dabar naujai ykurti irgi gyvena normaly gyvenima, eda, dauginasi, jau ir maziukai ristis pradejo bet va uzvakar istraukiau 1, priesh savaitele dar kelis, matyt dar nespejo kritines mases pasiekt, bet manau greit vel pasikartos istorija, bo pilvai svirpliu padideje ir abejoju jog nuo maisto, forma ne ta. o kol nepradeda dvesti tai vienintelis pozimis kad parazituotas vabzdys. kai dvesia tada jau krenta ant nugaros arba ysispiria vietoj, kratosi, juoduoja ir tt. kai gryziu namo nufotkinsiu.

vienas is straipsniuku ta linkime:
http://maarec.cas...osema.html

heh va dar ka uztikau:
http://www.epa.go...117001.htm
http://www.garden...erbait.asp
tokiu maistu savo skeriu/svirpliu nieks nesheret? :
http://www.bicone.../nolo.html
Smile he hehehe
Redagavo giriniss 2007-11-07 14:30
 
donatas_s
Pas mane tie du mirė tai neapsiverte ant nugaros, tai yra stovint ant kojų, jie tiesiog sustingo. Pajudinus jį jis vos pajudėjo, dar taip paralyžuotas kokia valandą buvo gyvas po to mirė. O kaip sakiau išskrodus pilvo ertmė prisipildžius tokio gelsvo skysčio nemalonaus kvapo. Dabar tik galvoju, kad nepereitų ši liga ant kitų mano vabzdžių: tarakonų, gyvalazdžių, juodvabalių, nors, kaip sakau manau tai ,mažai tikėtina. Odėl to gydimo tai net nežinau, realiai galima būtu padaryti eksperimentą: veterinarijos vaistinėse turi būti pirkti vaistų bitėms nuo šios ligos, bet neaišku, kaip jie paveiks svirplius.
O dėl to masto, tai aš svirplius, kaip ir kitus vabzdžius šeriu tik paprastu maistu: obuoliu, salotomis, kačių ėdalu ir pan., jokio specialaus maisto neduodu.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
ten kur linka daviau del maisto, paskaityk atidziau Wink ka ten siulo
del gydimo antibiotikais - kol duodi tol gerai, nutrauki - truba, bites ce geriau nei svirpliai tuo klausimu, nes vasara tustinasi lauke, dvesia irgi lauke daznia unedaskridusios iki avilio, taip palaipsniui apsivalo, ypac pavasari kaigreiciau daugintis pradeda, ligotos bites ishtumiamos po truputi, po avilio dezinfekcijos pavasarines ir tt, sporu lieka bet nepasiekia epidemijos lygio, o svirpliai pernelyg uzdara sistema- jai jau prasidejo tai amen.
 
donatas_s
Perskaičiau dabar supratau, bet iš kur tu tokio maisto gausi ir kaina jo tokia jau nebloga. Realiai, kaip rašo šia liga serga svirpliai, skėriai, žiogai, bitės, širšės, kitiems ko gero nepersiduoda.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
ten naujos kartos insekticidai ;P Nosema locustae sporos included taip sakant Smile)
na o antibiotikai Fumidil-B berods kainuoja kazkur 18 baksu uz dezute (bent jau vienoj vietoj ww buvo tiek) bet tai bitem per ziema paserei tokiais ir ok, o svirpliam netiks toks metodas :/
 
donatas_s
Realiai tuomet gaunasi toks variantas, jog mūsų sąlygomis jiems padėti ko gero nepavyks :no:.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
giriniss
matyt, nebent salygos leidzia galinga dezinfekcija visos patalpos/yrankiu/drabuziu/substrato , 100% neinfekuotu vabzdziu gavimas ir tt, ciut ne pelesio naikinimas gaunas, ir jai sporos 2 metus gali kiurksot, vadinas reik min 2 metus nelaikyt svirpliu ir paskiau megint kartot is naujo
 
giriniss
visi akivaizdus paliegeliai kazkur nulinde, suradau nepasislepusia tik apyslube ytartina patele viena
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9862/img4478we0.th.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8290
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36246540 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma