2024m. April 20d. 02:25:07

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
 Spausdinti temą
Patarkit del maldininko...
vovocka
rimga321 parašė:
Butu visai faijną jai surastu jis šitam maldininkui porą kol dar nemirę Grin


Mol, kad mirtų kaip vyras..? :jeee:
 
rimga321
Aha Grin
ir forumiečiai galetu palikuoniais pasidžiaugti Grin
 
Vobleris
Jūs neisivaizduojat Grin ,kokių pastangų reikia tuos "palikuonis" užauginti iki to dydžio kokio yra maldininkas nuotraukose (tai yra suaugusio).Iš Malaizijos perejo kokonas ,su visom pastangom,visom ir netik mano iš viso kokono neišgyveno nei vienas maldininkas(o mes kaio ir ne iš medžių iškritę Grin)O patikėkit žaidimosi su jais (kaip ir rašė Gix) kots vežimu vešk.Bet padaras beproto gražus (visi orchidėjiniai mmm) ,bet tas jų trumpaamžiškumas ir labai didelis lepumas atbaido.Nes, tikrai turi užsijamti iš širdies.Aš jau sakiau prie :alus: kas juos veisia ir augina dideliais kiekias aš nusijamu kepure ir duodu pagarba :evil: Todėl nereikia stebėtis ,kad pas mus jų nedauk ir mažai kas ryžtasi juos auginti.Aišku viskas įmanoma,bet nusipirkti dideli viena (kaip ir su dauguma egzotinių gyvūnų saugėlis yra suagėlis,tik maldininko bėda gyvenimo trukmė ) o va užauginti,išveisti ne vieną mažyli, kita.O šitam tikrai jau nekas liko Wink kaip ir sakiau ankščiau ,kas "skruzdelytę" būtų pamatęs....Sekmės Wink Gal tai bus šiokia tokia, "priverstina" įžanga į egzotinių gyvūnų pasauli.
Redagavo Vobleris 2010-08-09 19:37
 
www.egzotika.info
Daumantas Liekis
Juk čia Europinis maldininkas (Mantis religiosa). Berods prieš metus, panašiu laiku aš irgi radau vieną Vilniuje, visai netoli nuo savo namų. Tada dar kažkas iš draugijos sugebėjo apie tai straipsnį parašyt. Buvo iškeltos dvi teorijos. Viena jų spėja, kad maldininkai čia atkeliauja su kroviniais iš pietų (net ir Lenkijos pietuose šita rūšis įprasta), kita teorija (hipotezė) teigė, kad juos atneša stipresnio vėjo gūsiai. Tai visai realu, atsižvelgiant į tai, kad vasarą vyrauja pietinės oro masės. O nesenai ir škvalas prasiautė... Nors man labiau patinka įvežimo su kroviniais teorija. Tik būtų įdomu išsiaiškint iš kokių regionų ir su kokiais produktais. Nes randami jie tose vietose, kur paprastai stoja vilkikai.
Kai šitas iškeliaus anapylin, būtų smagu, kad nepalaidotum, o perduotum kokiam entomologui.
 
http://www.dliekis.lt
donatas_s
Na su vėjo gūsiais drįsčiau labai abejoti, yapč tokiais vėjais, kokie buvo, vat sunkvežimiai ar šiaip turistai, čia jau kitas realus ir tikras variantas.

P.S. Lenkai jau suspėjo šitą rūšį berods įtraukti į savo raudonąją knygą... Kažkoks absurdas sakyčiau, nei čia jų faunos rūšis, nei ka.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Daumantas Liekis
Vėjo gūsiai nerealus variantas, o beveik delno dydžio prilipęs vabzdys prie turisto, tai realus? Grin
O dėl absurdo su Lenkais, tai nepamiršk, kad gyvūnai sienų nepažįsta. Gal ne už ilgo ir mes raudonojoj knygoj turėsim maldininkus :svilp:
 
http://www.dliekis.lt
donatas_s
Ta prame ne prie turisto, kaip asmens, bet prie turistų transporto priemonių: automobilių, autobusų ir t.t.

O dėl raudonosios knygos, tai nesamonė yra. Tokie vabzdžiai turėtu būti saugomi (man rodos ši rūšis ir yra) pagal konvencijas, bet ne pagal raudonąsias knygas. Raudonosios knygos paskirtis kita, išsaugoti nuo seniau toj vietovėje gyvenančias rūšis nuo išnykimo.

O koks šiuo atveju jam gręsia išnykimas? Jei neišgyvens čia mūsų šalį, reiškias jam netinkamos sąlygos, tai negi imsim draustinius jam steigti, kur suteiksim tinkamas sąlygas jam.
O jei gyvens, tai vėlgi, tai kam saugoti, reiškias plisrūšis. Vat jei po rūšis čia išplis, ir po kažkiek (ne 2 ar 5 metų, gerų dešimtmečių) metų ji pradės nykti, tada vat reik manau ir galvoti apie įtraukinėjimą į šalies raudonąsias knygas.

Čia tas pats, kas įtraukti į knygą kokius nors užklystančius migrantus vabzdžius: kaukolėtąjį sfinksą, ar net skėrį keleivį.

Vat įdomiai pasielgė UK. Pas juos staiga šalyje ėmė plisti kelios gyvalazdžių rūšys, be jau jaų šalyje retos vietinių gyvalazdžių rūšių populiacijos. Jie tas rūšis ne tik kad neįtraukė į saugomas, bet priešingai įtraukė į invazinių rūšių sąrašus. Žinoma, ten kiek kitokios sąlygos ir Lietuvoje tikrai šie maldininkai greitu laiku netaps invaziniais.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
GiX
Jei jau čia išsivystė adekvati diskusija apie maldininkus, kažkie dar paporinsiu, dėl temos brandumo.

Jei juos auginsite ir dar turėsite tikslą poruoti, veisti, turėkite omenį, kad jau kokių l4 turėsite atskirti kur patinas kur patelė, kadangi patinėliai greičiau auga ir jei laikysite vienodomis sąlygomis su patelėmis, patinėlis tirai nesulauks patelės brandumo ir mirs. Aišku likusios vienos patelės jokios naudos jau nebeduos, kaip sakoma - mirs neatlikusios pagrindinės savo funkcijos.
Nimfos L1 beveik visos vienu metu neriasi į L2. O toliau jau patinėliai sparčiai bėga į priekį.
Ką daryti, kad patinėliai lėčiau augtų? Duoti rečiau maisto ir laikyti 2-3 laipsniais žemesnėje temperatūroje nei pateles. Aišku persistengti negalima, nes kaip žinia, šie vabzdžiai labai jautrūs staigioms pasikeitimo sąlygoms.

Šiuo metu turiu porelę Parasphendale agrionina, deja pražiopsojau - patinėlis jau išsinėręs paskutinį kartą, patelė ką tik nėrėsi į priešpaskutinį, taigi mažai šansų, kad sulauks ji patinėlio, nors ją dabar forsuoju. Kai mirs, galėsit kam reikia pasiimti.
Taip pat gražiai auga nepaprasto grožio Rhombodera basalis.

Taip pat turiu parašęs straipsnį didelį apie Spiny flower mantis (Pseudocreobotra wahlbergii. Gan ilgai rinkau info apie šiuos gražuolius, bet tai man nepadėjo - jie ypač jautrūs temperatūros šokinėjimams, todėl jei juos pirksite, pirkite ne mažesnius kaip L4. Turbūt aišku visiems, kodėl jų nimfos kainuoja grašius, o ugtelėję milijonus Grin
Tai tiek.
 
www.scorpions.lt
rimga321
Prieš 3dienas buvo rugsėjo 9d? Shock Grin
 
GiX
edis parašė:
Prieš 3 dienas (rugsėjo 9) prie savanorių Hyper Rimi į 5 aukštą atskrido lygiai toks pat suaugęs rudas maldininkas, kaip ir vartotojo "Vovocka". Vakar šį maldininką mes atidavėm specialistei, kuri moka juos prižiūrėti.
Ar galite nurodyti kokia jūsų rasto maldininko lytis? Patelė ar patinas? Galbūt būtų visai realu juos pradėti veisti, aišku jei lytis atitiktu ir patelė nesuėstų patino.


Prieš poruojant patelei reikia duoti kažką "didelio" ėsti, tuomet bus didelė tikimybė, kad ji nesuės įkelto patino pas ją.
 
www.scorpions.lt
vovocka
O kaip atskirti, kokia ten lytis? :nezin:
 
GiX
vovocka parašė:
O kaip atskirti, kokia ten lytis? :nezin:


O gal jau laikas pačiam norima info susirasti? Negi visai neįdomu apie maldininkus kažką daugiau sužinoti?
 
www.scorpions.lt
donatas_s
Vovocka, suaugusių lyti manau net iš foto nesunku atpažinti:

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Mantis_religiosa_couple.JPG[/img] is not a valid Image.

Kaip matai patinai kur kas smulkesni, plonesni, laibesni, bei turi kur kas ilgesnes antenas nei patelės. O patelės suaugusios būna žymiai apkūnesnės už patinus.
Į spalvą per daug kreipti dėmesio nereikia, nes kiek žinau Mantis religiosa spalva varijuoja nuo žalios iki rudos.
O ir pagal pilvelio galo morfologiją ir anatomiją nesunku atpažinti.

Tad pas tave Vovacka manau yra tikrų tikriausias patinas.

O informacijos ten tamne centre tau suteiks teik teorinės, o praktinio auginimo informacijos yra pilnas internetas, ten tiek inform,acijos, kad per mėnesį visko neįsisavinsi, tik reikia nepatingėti įsijungti google.

Dar šiek tiek foto.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
vovocka
Nevažiuokit ant žmogaus [img]http://www.airguns.lt/images/forum/buttons/evil1.gif[/img] is not a valid Image.

Googlinau jau į valias. Dėl dydžių žinau, bet kaip palyginti, kai turi tik vieną asabą? Lyginti galima tik daugiau nei vieną daiktą ar gyvį. Wink

Šiaip įsivaizdavau, kad pas mane patinas - jo pilvas ne toks išpūstas. Gyvena jis pas mane ramiai, žiogus šlamščia ir vargo nemato - patys gi prognozavot greitą jo galą, tad palikuonimis nemačiau reikalo rūpintis, o ir tikslo veisti neturiu.

O dėl Gamtos tyrimų centru - ar verta kelti bangas? Prie Senukų, kuomet jis buvo rastas, žmonės svarstė, kad jį kartu su tujom atvežė... Tad iš vienos pusės kažkoks a'la karantinas gal ir būtų reikalingas, tik kas tuom užsiimtų? O dėl grėsmių Lietuviškai gamtai - gal kas ir turėtų apie tai pamąstyti... Gi ne vienas atvejis mažne katastrofinis yra buvęs pasaulio istorijoje...
Redagavo vovocka 2010-08-12 15:50
 
GiX
nelabai supratau apie kokį "važiavimą"? Tau info per akis, o tu jautiesi užgautas? Kažko aš čia nesuprantu. Nusiunčia/nurodo žmogui pasinaudoti google, o tas jau rėkia, kad jį muša, juokiasi iš jo :laugh::thumb:

Ten su tuo telefonu irgi prajuokino Grin. nerealus atvejis, kad skambint kažkur :laugh: Atseit maldininką pas mus matė tik keletas žmonių ir tai - tamsoje. Grin


vovocka parašė:
Nevažiuokit ant žmogaus [img]http://www.airguns.lt/images/forum/buttons/evil1.gif[/img] is not a valid Image.

Googlinau jau į valias. Dėl dydžių žinau, bet kaip palyginti, kai turi tik vieną asabą? Lyginti galima tik daugiau nei vieną daiktą ar gyvį. Wink

Šiaip įsivaizdavau, kad pas mane patinas - jo pilvas ne toks išpūstas. Gyvena jis pas mane ramiai, žiogus šlamščia ir vargo nemato - patys gi prognozavot greitą jo galą, tad palikuonimis nemačiau reikalo rūpintis, o ir tikslo veisti neturiu.

O dėl Gamtos tyrimų centru - ar verta kelti bangas? Prie Senukų, kuomet jis buvo rastas, žmonės svarstė, kad jį kartu su tujom atvežė... Tad iš vienos pusės kažkoks a'la karantinas gal ir būtų reikalingas, tik kas tuom užsiimtų? O dėl grėsmių Lietuviškai gamtai - gal kas ir turėtų apie tai pamąstyti... Gi ne vienas atvejis mažne katastrofinis yra buvęs pasaulio istorijoje...
 
www.scorpions.lt
GiX
Tu šią temą geriau paskaityk tuščiai nekalbėjęs ir nereklamavęs to centro. Toks įspūdis, kad jie vieni laikė/laiko maldininkus.

Beje, maldininkai nededa kiaušinių, nereiktų klaidinti žmonių.

Ko jam ankščiau laiko dvėsti? Google ne taip ir blogai - gali pasižiūrėti konkrečius rajonus, kur gyvena maldininkas savo oreale ir pagal tai nustatyti temperatūras. Tai visgi google blogai? Smile
Redagavo GiX 2010-08-12 16:27
 
www.scorpions.lt
donatas_s
Aš bijau dabar suklysti, bet jei rasiu pažiūrėsiu žurnalą apie gamtą, tai tada kai jie buvo jau jį ankščiau gavę, tai tokių perliukų prirašę buvo, o po to ir nuėjo gandai apie lietuvos faunos maldininkus.

Ir reiktu klausyti tų žmonių kurie maldininkus veisia ir užaugina nuo mažens, o ne tik paaugina pora mėneaių suaugusį maldininką.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
GiX
Tai nieks tau nieko ir nesiūlė apart paskaityti šią temą ir sužinoti, kad yra daug daugiau maldininkų augintojų nei pats žinojai.
O šiaip sveikintinas poelgis. Retas žmogus nūdienai paukšteliui padėti norės, nekalbant apie vabzdį:thumb:
 
www.scorpions.lt
vovocka
Vaikai, gyvenkime draugiškai :conf:

Žiūrėsim, kiek maniškis išgyvens, bet šiaip gan malonu jį stebėti. Nežinau, ar kada kils pagunda užsiimti jų veisimu, juolab, kad jie reikalauja daug dėmesio, kaip čia ne vienas teigiate. Kol kas labai įdomu ir faina. :thumb:

Luktersiu, kol klimatas atšils Lietuvoje - užveisčiau jų darže visokiems parazitams gaudyti...:hap::jeee:
Redagavo vovocka 2010-08-12 17:20
 
rimga321
manau žiemos jie Lietuvoje neištemtu.
Blemba kaip jums pasiseke su šitais maldininkai, aš pats labai jų norių, jau pusmetį skaitau visokius forumus, straipsnius ir panašius informacijos šaltinius, laukiu nesulaukiu savo pirmo maldininko Grin
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8290
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36247516 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma