2024m. May 16d. 10:44:22

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie driežus (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie driežus (nuolat papildoma)
 



Neblaivi anglė švaistėsi iguana

Anglė buvo apkaltinta kūno sužalojimu, kai būdama neblaivi bare iguana (iguana - žolėdis driežas) vanojo šonus baro apsaugos darbuotojams ir policininkams. “The Daily Telegraph” praneša, kad buvusios stiuardesės Susanos Walles bylos svarstymas prasidėjo praėjusių metų gruodžio mėnesį Vaito salos miesto valdyboje.
Pagrindinis incidento herojus šiuo atveju buvo stiuardesės laikoma iguana vardu Igvig.
Kaip rašoma dokumentuose, roplys ilsėjosi ant Susanos pečių, kai ji įėjo į Kouso miestelio “Anchor Inn” barą. Išgėrusi porą bokalų, moteris pradėjo dėlioti 90 centimentrų ilgio driežą kitiems baro lankytojams ant galvų. Jų nepasitenkinimą pastebėjo baro apsaugos darbuotojas Johnas Rosentalis ir paprašė S.Walles iš baro išeiti.
Kaip vėliau policijai papasakojo J.Rosentalis, po jo prašymo moteris netikėtai metė link jo gyvūną ir pataikė jam į galvą. Ji dar pamėgino J.Rosentaliui įspirti, bet vyras pasislėpė už durų. Tada savo pyktį S.Walles nukreipė į baldus ir langus.
Kol nukentėjęs baro saugotojas skambino į policiją, 47 metų viešosios tvarkos pažeidėja pati ten nukeliavo su savo augintiniu. Budintis policininkas Davidas Harry išgirdęs riksmus išėjo į lauką ir siekė racijos norėdamas škviesti pagalbą. Nelauktai iguana stipriai trenkėsi jam į nugarą. D.Harry nejuokais išsigando: “Aš pamaniau, kad driežas gali pradėti kandžiotis arba draskytis”.
Kolegai į pagalbą atbėgo Richardas van Arendockas, bet S.Walles nepasimetė ir vėl šveitė vargšą Igvigą. Šį kartą ropliui nepasisekė - jis įsirėžė į duris ir nukrito ant grindų. Tik netekusią sąjungininko moterį policininkai galėjo sutramdyti ir uždėti antrankius.
Teisme kaltinamoji pareiškė, kad niekada net negalvojo mėtyti savo augintinio ir atmetė visus žiauraus elgesio su gyvūnais kaltinimus. “Jis tiesiog norėjo mane apginti - taip jau yra buvę,” - tvirtino moteris. Galiausiai ji buvo pripažinta kalta dėl J.Rosentalio užpuolimo ir paleista už užstatą iki nuosprendžio paskelbimo.
Bylos tyrimo metu iguaną globojo vietinė gyvūnų mylėtojų draugija. Paskutinį teismo posėdį Igvig stebėjo iš savo stiklinio akvariumo abejingai žiaumodamas lapus. Nepaisant šio incidento, Susanai Walles leista ir toliau laikyti driežą. Išeidama iš teismo salės su iguana ant pečių, ji pasižadėjo daugiau niekada su juo nebeiti į barą.

Bute rasti šeimininko kūną dorojantys driežai

Viename amerikiečio bute rasti mėsėdžiai driežai ir apgraužtas jų šeimininko kūnas. Į Ronaldo Huffo butą Delavere policijos pareigūnus iškvietė vyro giminaitė, sunerimusi po to, kai jis nepasirodė darbe.
Bute pareigūnai rado ant žemės gulintį vyriškio kūną ir jį graužiančius driežus. Valstijos teismo medicinos ekspertai tiria vyriškio mirties priežastį.
Jo bute buvo rasti septyni driežai, didžiausias kurių svėrė apie 12 kilogramų ir buvo 1.8 metro ilgio. Pasak policijos atstovo, driežai turi nedidelius, tačiau labai aštrius dantis ir į botagą panašias uodegas, galinčias rimtai sužeisti žmogų.
Laisvėje gyvenantys driežai minta kiaušiniais, paukščiais ir kitais gyvūnais. Vietos gyvūnų kontrolės pareigūnai ketina perduoti driežus zoologijos sodui. R.Huffui leidimas laikyti egzotinius gyvūnus buvo išduotas prieš kelis metus

Kontrabandininkas driežų porelę paslėpė po apatiniais

Vokietis, kolekcionuojantis roplius, norėdamas išvežti du gekonus iš Naujosios Zelandijos, nusprendė paslėpti juos po apatiniais. Tačiau pasirodė, kad toks sumanymas buvo visiškai netikęs.
Maža to, kad pareigūnai nepasidrovėjo dirstelėti po vokiečio apatiniais, driežai taip pat nebuvo labai patenkinti tokia kelionės forma.
Nevykėlis kontrabandininkas, 38 metų Jorgas Kreuzas iš Frankfurto prie Maino, nubaustas 5300 JAV dolerių bauda. Driežai - patinas ir besilaukianti patelė - dar buvo gyvi, bet netrukus patelė nugaišo.

Vyriškio apatiniuose - nedeklaruoti driežai

Vienas Las Vegaso gyventojas buvo apkaltintas nelegaliai savo apatiniuose į JAV norėjęs įsivežti 10 driežų.
31 metų Donas D Astroga birželio mėnesį buvo areštuotas oro uoste, kai policijos pareigūnai, ieškoję narkotinių medžiagų, pastebėjo neįprastus iškilumus ties jo kirkšnimis.
Vyriškio apatiniuose buvo rasta keletas kojinių, kuriose buvo 9 nugaišę ir 3 gyvi driežai, kurie paprastai gyvena Pietryčių Azijoje ir Afrikoje.
Trečiadienį Astroga buvo pripažintas kaltas dėl Nykstančių gyvūnų rūšių apsaugos akto pažeidimo ir driežų nedeklaravimo muitinėje. Jam gresia laisvės atėmimas iki 6 mėnesių.

Per Atlanto vandenyną driežas keliavo alaus statinėje

Britanijos alaus daryklos darbuotojai iš Jungtinių Valstijų atvežtoje alaus statinėje rado gyvą driežą. Silpno alaus statinėje rastas 20 centimetrų ilgio spygliuotasis driežas buvo vis dar gyvas.
Šis Kolorado valstijoje gyvenantis roplys buvo perduotas Birmingemo roplių globos centrui. Pasak laikraščio “The Sun”, centro darbuotojai, prisiminę kalbančius driežus “Budweiser” alaus reklamoje, iš Jungtinių Valstijų atkeliavusį driežą pavadino Badu.
“Po kelionės Badas buvo nekokios išvaizdos, tačiau manau, jog kiekvienas taip atrodytų, jeigu jam tektų šešias dienas praleisti alaus statinėje, - teigė centro atstovas spaudai Simonas Jarvisas. – Šiuo metus jis vis dar netvirtai laikosi ant kojų, tačiau jo savijauta tikrai pagerės”.
“Manau, jog statinės viršuje buvo pakankamas oro tarpas, kad jis galėtų kvėpuoti”, - sakė centro inspektorius Timas Scottas.

Mokslinių atradimų įkvėpėjas – driežas

Tarp molekulių egzistuojanti traukos jėga, žinoma Van der Waalso vardu, užtikrino gekonams lipniausius pirštus gyvūnijos pasaulyje. Tai teigia Kalifornijos mokslininkai.
Tyrinėtojai ieško būdų, kaip išmokti pasinaudoti šių naktinių padarų savybe prilipti prie lygių paviršių. Tuomet žmonija galbūt galėtų pagaminti tais pačiais principais pagrįstus itin stiprius klijus, kurių vertė būtų matuojama milijonais.
Gekonai dažnai sutinkami Pietų Europoje ir atogrąžose, kur įprasta juos matyti mikliai lakstančius sienomis ir lubomis.
JAV biologų ir inžinierių grupė įrodė, kad gekonai nesinaudoja jokiais klijais, jie neprisisiurbia ar neįsikabina į sieną kokiais nors plaukeliais.
Pasirodo, šie driežai sugeba pasinaudoti tarpmolekulinėmis Van der Waalso jėgomis, kurios atsiranda dėl nesubalansuotų elektros krūvių - paprastai šios jėgos būna silpnos, nes jas gamtoje užgožia kitos jėgos.
Molekulių sąveikos jėgos ima veikti, kai du paviršiai atsiduria itin arti vienas kito - pavyzdžiui, tokia traukos jėga atsiranda tarp dviejų itin lygių grafito sluoksnių.
Gekono pėdų apačioje esama raginių plokštelių su mikroskopiniais plaukeliais, o tų plaukelių galuose - mažytės labai lygios plokštumos, kurių molekulės sugeba labai arti priglusti prie paviršiaus, kuriuo gekonai vaikšto.
Tuomet ir Van der Waalso jėgos tampa galingos. Gekono pėdos liptų prie lygiausio veidrodinio paviršiaus net vakuume, kai jokio siurbimo iš viso negali būti.
Pietryčių Azijoje gyvenantis Takajo gekonas ant kojos pirštų turi apie du milijonus plaukelių arba apie tūkstantį mentelių, kurių kiekvienos plotas tėra tik 10-milijonoji colio dalis.
Šio driežo kojos pirštų apačioje sukuriama traukos jėga būna tūkstantį kartų didesnė negu jam reikėtų, kad išsilaikytų ant sienos. Mat apskaičiuota, kad milijonas plaukelių vidutinio dydžio monetos plote teoriškai galėtų išlaikyti 20 kilogramų masę.
Mokslininkai mėgino plonyte aliuminio viela išmatuoti gekono plaukelių jėgą. Jie nustatė, kad vienintelis plaukelis, sudarantis tik dešimtąją dalį žmogaus plauko skersmens, mėginant vielą ištraukti, net sulenkdavo ją.
Įdomu, kaip gekonai vaikšto - jų kojos turėtų būti visą laiką prilipusios. Pasirodo, eidami gekonai užridena savo plaukelius ant lygaus paviršiaus, paskui juos taip pat ir atplėšia.
Plaukelius būna sunku tiesiai atitraukti nuo paviršiaus, bet jie lengvai nusiplėšia lupami iš šono, kaip būna lupant klijingą juostelę.
Savo pėdomis tokių veiksmų - statymo ir atplėšimo - gekonas atlieka po 15 per sekundę.
Dar viena įdomybė - gekono plaukeliai patys išsivalo. Taip neatsitinka su jokia kita lipnia medžiaga.
Mokslininkai specialiai sutepdavo gekono plaukelius "purvu", bet žengus penketą žingsnių jo kojos jau vėl būdavo švarios. Kodėl taip yra - neaišku.
Gekonus tiriantys mokslininkai susitarė su JAV technologine bendrove "IS Robotics", kuri pagamino gekoną robotą, sugebantį pamėgdžioti gekono lipnią eiseną ant sienos.
Kol kas robotas, tiesa, siena vaikšto "pasitepdamas" padus klijais, tačiau viliamasi, kad pasiseks pagaminti dirbtinius plaukelius, panašius į gekono.

DELFI



Visos teisės saugomos

 
 
Komentarai
Komentarų dar neparašyta.  
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8340
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39614
 
 
  
  36288878 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma