2024m. April 30d. 03:55:27

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie driežus (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie driežus (nuolat papildoma)
 



Vyras miega su krokodilu

Vienas tailandietis tvirtina, kad jo naminis krokodilas yra toks ramus, kad jis lovoje atstoja jam pagalvę. Prekeivis kava Prayoonas Thongjornas šį roplį prieš šešerius metus nusipirko iš vienos krokodilų fermos.
Pasak jo, krokodilas, vardu Ai Khangas, yra puikus "sarginis šuo", tačiau namuose yra visiškai romus, praneša laikraštis "Phuket Gazette".
43 metų P.Thongjornas iš Pičito miesto su krokodilu miega po tuo pačiu tinkleliu nuo mašalų ir net pasinaudoja juo kaip pagalve. Vyras prie krokodilo nebijo paguldyti ir savo sūnaus.
Ai Khangas kiekvieną dieną suėda po 2 kg mėsos. To užtenka, kad jis būtų sveikas ir sotus.

Pacientai turėjo laukti dėl krokodilo

Aukštam Kroatijos gydytojui gresia atleidimas iš darbo, nes jis privertė laukti pacientus tyrimo ultragarso aparatu, nes tikrino savo naminio krokodilo sveikatą. KBC ligoninės Zagrebe pacientai tvirtino negalėję patikėti savo akimis, kai į kabinetą buvo įvežtas ne žmogus, bet krokodilas.
Jie teigė turėję laukti dvi valandas, kol vyko šio roplio tyrimas.
Daktaras Bruno Buljevicius savo pacientams pareiškė, kad jie turės palaukti, kol vyks "svarbi apžiūra".
Kitus ligoninės medikus pribloškė "neetiškas" jų kolegos elgesys, pranešė vietos dienraštis "Jutarnji List".
Krokodilas nieko neėdė, tačiau per tyrimą ultragarsu nebuvo nustatyta jokių rimtesnių sutrikimų, todėl manoma, kad roplys apetitą prarado dėl šalto oro.

Floridos gyventoja garaže susidūrė su krokodilu

Floridoje viena moteris patyrė didelį šoką – atidariusi duris į garažą ji susidūrė su beveik trijų metrų krokodilu. Adrienne Zisk atšoko atgal ir nuskubėjo pranešti apie tai savo vyrui Mortonui.
“Jis ten ramiai sau tysojo dėbsodamas į ją, - paskui pasakojo apie šį įvykį Mortonas. – Žinia, ji mirtinai išsigando”.
Teko kviesti medžiotoją profesionalą Toddą Hardwicką, kuris prie minėtos poros namų Šiaurės Majamyje, Floridoje, sugavo 90 kg patiną, priskirtą nykstančiai amerikinio krokodilo rūšiai (Crocodylus acutus).

Vilniaus oro uoste - krokodilų iškamšos

Vilniaus teritorinės muitinės Oro uosto posto pareigūnai sulaikė 6 krokodilų iškamšas, 1 krokodilo kaukolę ir 1 rankinę iš gyvatės odos, kurios buvo gabenamos pažeidžiant Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) reikalavimus, sakoma Muitinės departamento pranešime spaudai.
Krokodilų iškamšas ir kitas prekes, neturėdami reikalingų leidimų, bandė įsivežti du Šiaulių gyventojai, grįžtantys į Lietuvą iš Tailando per Frankfurtą. Pilietis V. P. ketino parsivežti 1 krokodilo iškamšą bei rankinę iš gyvatės odos, o V. J. - 5 iškamšas bei krokodilo kaukolę.
Vyriškiai muitininkams pasakojo, jog krokodilų iškamšas pirko suvenyrų parduotuvėje, kur jiems tvirtino, jog jos yra plastmasinės, o apie 5 kilogramus sveriančią kaukolę rado netoli viešbučio, kuriame gyveno.
Laukinių gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų įvežimą į Lietuvos Respubliką reglamentuoja įvairūs Lietuvoje galiojantys tarptautiniai teisės aktai bei Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės. Įvežti tam tikrų rūšių laukinių gyvūnų iškamšas ar kitus gaminius galima tik turint šiuose teisės aktuose nurodytus leidimus.
Kiekvienai gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų siuntai turi būti pateikiamas atskiras leidimas, kuriuos išduoda Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija ir Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija.
Tuo atveju, kai gyvūnai, jų dalys ir gaminiai iš jų įvežami pažeidžiant CITES konvencijos bei kitų teisės aktų reikalavimus, jie yra sulaikomi, grąžinami į šalį, iš kurios buvo atvežti, ar konfiskuojami.

Berniukas smogė krokodilui ir išsivadavo iš jo nasrų

Viename ežere krokodilas užpuolė 12 metų berniuką ir nusitempė jį po vandeniu, bet vaikas smogė ropliui ir saugiai grįžo į krantą. Dabar Malcolmas Locke`as (Malkolmas Lokas) gydosi aligatoriaus įkandimus, kurie grėsmės gyvybei nekelia.
Dvylikametis į krokodilo nasrus pateko trečiadienį, plaukiodamas Dianos ežere šalia savo močiutės namų į šiaurę nuo Orlando.
Iš pradžių jaunasis plaukikas pamatė aligatoriaus uodegą. "Jis plaukė tiesiai į mane", - ketvirtadienį per televizijos NBC laidą "Today" pasakojo M.Locke`as.
1 metro ir 60 cm ūgio berniukas mėgino plaukti šonan, bet roplys, kuris buvo nuo 1,2 iki 1,8 metro ilgio, stvėrė jam už galvos ir pradėjo tempti į ežero gilumą, teigė pareigūnai.
"Galvoje nuo krokodilo dantų liko žaizdos, be to, jis nukando didelę dalį mano ausies", - sakė M.Locke`as.
Berniukas trenkė aligatoriui ir "jis tiesiog nuplaukė tolyn". Dvylikametis grįžo į krantą, o vienas kaimynas nuvežė jį į ligoninę.
Sugauti šiame ežere apsigyvenusio plėšriojo roplio pareigūnai pasiuntė vieną medžiotoją.
Užpuolus krokodilui, reikia priešintis, triukšmauti ir stengtis sukelti sumaištį, pažymėjo Floridos žuvų ir laukinių gyvūnų apsaugos komisijos atstovė spaudai Joy Hill (Džoi Hil).
"Malcolmas pasielgė teisingai, - sakė ji. - Berniukas pasipriešino aligatoriui ir jis paleido savo auką".

Krokodilas išgelbėjo Šri Lankos gyventoją nuo cunamio

Vienas Šri Lankos pensininkas tvirtina, kad nuo pražūtingų cunamio bangų jį išgelbėjo krokodilas, kuris parstūmė jį atgal į krantą. Upali Gunasekera teigia, kad upės žiotyse gyvenantis roplys buvo vienas iš tų, kurie dažnai užsuka į jo namo, esančio Mataros mieste, kiemą.
Vyras vaikštinėjo sode, esančiame ant jūros ir į ją įtekančios upės kranto, kai užgriuvęs cunamis nunešė jį į jūrą. U.Gunasekera viena ranka įsikibo į plaukiantį suolą, o antra - į vieną kėdę ir laikėsi už jų tol, kol banga jų neišplėšė. Tada jis pamatė plūduriuojantį rąstą ir, gelbėdamas savo gyvybę, už jo įsitvėrė.
Tačiau greitai jis suvokė, jog laikosi už krokodilo, pranešė "Daily News".
Po septynių valandų, praleistų vandenyje, vyrą apėmė panika, tačiau jis pajuto, kad krokodilas baksnoja jam į pilvą ir stumia upės kranto link.
Aligatorių pagavęs vyras turės mokėti baudą
Floridos valstijos gyventojas, sugebėjęs virve pagauti aligatorių, kuris kėsinosi užpulti moterį, nubaustas pinigine bauda už gyvūno turėjimą. Už medžiojamuosius paukščius ir žvėris atsakingas valstijos pareigūnas, iškviestas į įvykio vietą Tavarese, Michaelui McCormickui (Maiklui Makormikui) skyrė 550 litų baudą.
M.McCormickas sako pamatęs, kaip per kelią tiesiai prie moters, su kuria drauge buvo du kūdikiai ir augėlesni vaikai, artinasi aligatorius, praneša laikraštis "Orlando Sentinel".
"Aš tiesiog sustojau kelkraštyje, pasidariau iš virvės kilpą ir jį sugavau", - aiškino M.McCormickas.
Jis nutempė gyvūną atgal prie tvoros, kuri juosia tvenkinį. Vyras teigia paprašęs draugą iškviesti policiją, o pats tuo tarpu laikė aligatorių.
Atvykę Tavareso policijos pareigūnai M.McCormicką privertė nukirsti virvę. Paskui jie paskambino į Floridos žuvų ir laukinės gyvūnijos apsaugos komisiją.
Atvažiavęs už medžiojamuosius paukščius ir žvėris atsakingas valstijos pareigūnas Monty Hinkle'is (Montis Hinklis) sakė suprantąs M.McCormicko norą padėti, tačiau aiškino neturintis kitos išeities, kaip tik išrašyti baudos kvitą. Vėlau M.Hinkle'as iškvietė medžiotoją, kad šis sugautų prieš kelias minutes išlaisvintą roplį.
Žuvų ir laukinės gyvūnijos išsaugojimo komisijos atstovė Joy Hill (Džoi Hil) teigė, kad M.McCormickui derėjo stengtis iš kelio patraukti ne aligatorių, o moterį su vaikais.
M.McCormickas sako dar nenusprendęs, ar mokėti baudą, ar apskųsti šį pareigūnų sprendimą teismui, tačiau tvirtina, kad dar kartą išvydęs pavojų galintį sukelti aligatorių elgtųsi taip pat.

Niujorko parke sugautas aligatorius

Viename Niujorko parkų sugautas daugiau kaip 120 cm ilgio aligatorius. Policijai paskambino ir apie roplį pranešė sunerimę žmonės, kurie gyvūną pastebėjo Kvinso rajono apylinkėse.
Padedami prityrusio zoologo, miesto parko prižiūrėtojai ir policijos pareigūnai aligatorių sugavo kilpomis.
Pasak policininkų, roplys buvo sugautas ramiai ir žmonių nesužeidė, tačiau dar nežinoma, ar tai kieno nors augintinis, ar nuolatinis parko tvenkinio gyventojas.

Gerai išsilaikęs milžiniško roplio skeletas sukėlė dinozaurų karštligę

Čikagoje prasidėjo dinozaurų karštligė - trečiadienį Čikagos gamtos muziejuje pirmą kartą rodomas geriausiai išsilaikęs dinozauras plėšrūnas Tyranosaurus rex. Ši 12,5 metro ilgio pabaisa terorizavo Didžiąją lygumą prieš 67 milijonus metų.
Paežerėje įsikūrusiame muziejuje minia žmonių, sausakimšai užpildžiusių parodų salę, kai tik nukrito uždanga, plojimais pasitiko dūmų gaubiamą, šviesos sraute mirguliuojančią baisenybę, pavadintą Sue vardu, pritūpusią šuoliui grėsmingai atkištais nasrais.
Jau pirmosiomis darbo valandomis muziejų užplūdę apie 10 tūkstančių žmonių išsižioję spoksojo į tiranozaurą. Manoma, kad žiūrovų netrūks ir vėliau.
Šis įvykis buvo tiesiogiai rodytas per internetą muziejaus svetainėje, naujų žinių apie jį internete galima bus pasižiūrėti visą dieną.
Muziejuje taip pat paskelbta, kad aukcione už 8,4 milijono dolerių įsigytas dinozauras pateikė ir mokslo staigmenų. Tai tapo įmanoma po alinančio darbo - trejus metus po kauliuką surinkinėjus šį gyvūną. Vienas netikėtumų - tiranozauras turi šakutės formos krūtinkaulio atsišakojimą, būdingą paukščiams. Tai dar vienas patvirtinimas, kad dinozaurai daug panašesni į karštakraujus paukščius negu į šaltakraujus driežus.
Iškastame skelete rastas ir dar vienas paukščiams įprastas kauliukas - ausies būgnelio kilpa, padedanti perduoti garsą į vidinę ausį.
Specialistai sakė nustatę, jog Sue eisena buvo gana nerangi ir lėta (per valandą nueidavo apie 10 kilometrų, didžiausias tiranozauro greitis galėjo siekti apie 25 kilometrus per valandą). Vadinasi, jis judėjo gerokai lėčiau, negu anksčiau manyta, bet tikriausiai greičiau už kitų rūšių dinozaurus, slampinėjusius sausumoje.
Pasirodo, šis gyvūnas turėjo labai gerą uoslę - tai įrodo didžiuliai uodžiamieji gumbai. Vadinasi, anot specialistų, tie padarai vaikščiojo atkišę nosis. Tiesa, neaišku, ar jie buvo maitėdos.
Iš visų 20 tiranozaurų skeletų, žinomų pasaulyje, Čikagos dinozauras yra vienintelis, turintis net 90 proc. skeleto kaulų.

Tęsinys--->

 
 
Komentarai
Komentarų dar neparašyta.  
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8308
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36261052 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma