2024m. April 30d. 10:20:17

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie driežus (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie driežus (nuolat papildoma)
 



Smiltynę pasiekė krokodilai

Lietuvos jūrų muziejus įspėja mėgstančius pasivaikščioti Smiltynėje, kad jie gali susidurti su neįprastais gyvūnais – krokodilais. Bet išsigąsti nevertėtų – ši rūšis yra tikrai neagresyvi.
Pasak muziejaus pranešimo, balandžio pabaigoje tikimasi sulaukti pirmosios Crocodylus cv.norvegicus vados Lietuvos pajūryje. Šiaurinės rūšies krokodilų auginimas ir veisimas - vienas įdomiausių Lietuvos jūrų muziejaus vykdomų projektų. Jis prasidėjo pernai rudenį, kai į Klaipėdą iš Norvegijos Bergeno jūrų muziejaus atkeliavo porelė šiaurinių krokodilų. Jie nedidukai – vos metro ilgio, šeriami žuvimi.
Per žiemą buvo parengtas voljeras atviroje jūroje ties Kopgaliu. Reptilijų porelė, kuriai buvo duoti Kopos ir Galio vardai, sėkmingai poravosi ir šiomis dienomis Kopa padės 15-20 kiaušinių Smiltynės kopose. Balandžio pabaigoje turėtų išsiristi mažiukai, kurie su tėvais ir gyvens naujajame voljere.
Bergeno muziejaus Jūrų faunos skyriaus vadovas sakė, kad Norvegijoje prieš gerą dešimtį metų pradėtas krokodilų, prisitaikiusių gyventi Šiaurės sąlygomis projektas, susilaukė milžiniško susidomėjimo. Juolab, kad paleontologiniai radiniai liudijo, kad prieš 60 mln. metų krokodilų šiose platumose tikrai netrūko. Norvegų mokslininkams pavyko išveisti Crocodylus cv.norvegicus ir jie, padedami Žaliųjų judėjimo, inicijavo tokių krokodilų arealo išplėtimo projektą, prie kurio noriai prisijungė ir Lietuvos jūrų muziejus.
Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, toks projektas – tai tikras iššūkis ir muziejaus galimybių, bei mokslininkų ir darbuotojų profesionalumo išbandymas.

Žmogus įkando krokodilui

Šiaurės Malavyje krokodilo užpultam verslininkui pavyko išnešti sveiką kailį įkandus didžiuliam ropliui į nosį. 43-ejų Macas Bosco Chawinga (Makas Boskas Čavinga) nusprendė paplaukioti Nkhata Bay rajono šiaurėje esančiame ežere, kur jį pastvėrė krokodilas.
"Abi jo rankos papuolė į plačius krokodilo žabtus ir plėšrūnas ėmė tempti jį gilyn, kai vyras nusprendė pakovoti", - sakė minėtosios vietovės aukštas policijos pareigūnas Bobas Mtekama.
M.B.Chawinga suleido dantis į krokodilo nosį - vieną iš nedaugelio minkštų jo kūno vietų, ir roplys žmogų paliko ramybėje.
Sunkiai sužeistas M.B.Chawinga nusikapstė iki kranto, kur jį radę žvejai nugabeno į ligoninę, sakė B.Mtekama. Dabar nukentėjusiojo būklė stabili.

Pasmerktas krokodilų medžiotojo pasirodymas su kūdikiu

Australijoje krokodilų medžiotojui Steve`ui Irwinui (Stivui Ervinui) gresia nemalonumai su teisėsauga, nes jis Kvinslando zoologijos sode laikė savo vieno mėnesio kūdikį vos už vieno metro nuo krokodilo nasrų. Per daug žiūrovų sutraukusį pasirodymą Australijos roplių parke S.Irwinas savo sūnelį Bobą laikė iškėlęs vienoje rankoje, o kita mosavo negyvu viščiuku priešais 4 m ilgio krokodilo snukį.
"Jam suėjo jau vienas mėnuo, tad laikas jam atlikti savo pirmąjį triuką su krokodilais", - miniai nustėrusių smalsuolių entuziazmo kupinu balsu tarė Australijos įžymybė, išgarsėjusi savo televizijos šou.
Tačiau daug kas pasmerkė neapgalvotą Steve`o poelgį.
Australijos šeimos asociacijos atstovas spaudai Billas Muehlenbergas (Bilas Miulenbergas) teigė, kad S.Irwino elgesys buvo tolygus vaiko išnaudojimui.
Steve`as, kuris neseniai buvo išrinktas Kvinslando metų žmogumi, gynė savo pasirodymą tvirtindamas, kad kūdikiui nebuvo iškilusi jokia grėsmė.
Duodamas interviu vienam Australijos laikraščiui S.Irwinas teisinosi: "Šis vaikas užaugs tikru krokodilų žinovu".
"Aš tiesiog stengiuosi, kad jis pažintų šiuos gyvūnus. Niekada negalėčiau į pavojų statyti savo sūnaus", - sakė jis.

Australijoje surengtos kasmetinės krokodilų lenktynės

Kvinslande, Australijos valstijoje, surengtos kasmetinės "Pompuraaw" krokodilų lenktynės. Azartiški varžybų žiūrovai eina lažybų, kuriam krokodilui pavyks pirmam pasiekti finišo liniją.
Renginio metu uždirbti pinigai bus skirti labdaros organizacijai "Royal Flying Doctor Service". Varžybų prezidento Peterio Gottsteino teigimu, renginio organizatoriai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad krokodilai neužpultų ir nesužeistų žiūrovų. "Jų nasrai yra aprišami juostele, kad koks atsitiktinis žiūrovas netikėtai neatsisveikintų su savo pirštais, - sakė jis. - Tada jie įkeliamai į aptvarą ir laikomi už uodegų. Po lenktynių teisėjo signalo krokodilai paleidžiami.
Pagrindinė varžybų idėja yra ta, jog jiems reikia nubėgti iki kito užtvaro galo. Kai kurie tai daro labia noriai, kiti - nelabai. Iš tikrųjų verta lažintis ir įsitikinti, ar tavo pasirinktas krokodilas pasieks finišą".

Gelbėdama sūnėną moteris puolė 3 metrų ilgio krokodilą

Viename retai gyvenamame Australijos rajone viena moteris puolė daužyti ir spardyti trijų metrų ilgio sūriavandenio krokodilo snukį, kad iš šio plėšrūno nasrų išlaisvintų savo sūnėną. 19 metų Manualas Gandigorrtijus (Menualas Gandigortejus) 250 km į rytus nuo Darvino miesto į savo nedidelę valtį pakrantėje krovė laukines žąsis, kai jam už kojos aštriais dantimis griebė krokodilas ir ėmė traukti į upelį.
Vaikino teta ir dėdė atlėkė į pagalbą.
"Jis mėgino mane nusitempti į vandenį, tačiau tuo metu jį puolė mano teta ir dėdė", - ligoninėje pasakojo M.Gandigorrtijus.
53 metų Margaret Rinybuma (Margareta Rinibuma) krokodilą ėmė talžyti kumščiais ir spardyti kojomis.
"Trenkiau kumščiu jam per snukį ir jis paleido mano sūnėną", - teigė M.Rinybuma. Tada giminaičiai suskubo vaikiną traukti iš vandens.
Dabar M.Gandigorrtijus Karališkojoje Darvino ligoninėje gydosi tris gilius įkandimus kairėje kojoje.
Australijoje žmonės į krokodilo nasrus patenka jau ne pirmą kartą. Praėjusiais metais Kakadu nacionaliniame parke žuvo vienas vokiečių turistas, kai jį taip pat užpuolė jūros pakrantėje gyvenantis krokodilas.

Tęsinys--->

 
 
Komentarai
Komentarų dar neparašyta.  
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8309
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36261580 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma