2024m. April 20d. 18:00:53

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie gyvates (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie gyvates (nuolat papildoma)
 



Indas 10 valandų iškentė kobrą ant kaklo

Kobra net dešimt valandų išbuvo apsivijusi aplink vyro kaklą ir vėliau paleido jį visiškai nesužalotą. Gyvatė apsivijo apie Indijos gyventojo Biswajito Sawaino kaklą, kai jis miegojo savo namuose Bubanešvaro mieste.
Nuodingoji gyvatė atlyžo tik tada, kai išsigandęs vyras su rikša nuvažiavo į vietos šventyklą pasimelsti Šivai, kuris meno kūriniuose dažnai vaizduojamas su aplink kaklą apsivijusia gyvate.
Atsibudęs 23 metų vyras, pajutęs ant savo kaklo kobrą, ėmė šauktis pagalbos, tačiau kaimynai jo negirdėjo. Galiausiai gyvatė pati atsivijo nuo jo kaklo ir ramiai sau nušliaužė į gretimą mišką.

Bankininko planus sujaukė mašinoje susirangiusi angis

Bosnis, į kurio automobilį įsirangė ilgesnė nei metro angis, atsisakė vykti į darbą. Bosnijos Sanski Mosto mieste gyvenantis Refikas Besirevičius važiuodamas į Šveicariją, kur dirba viename Liucernoje įsikūrusiame banke, išvydo iš variklio skyriaus iššliaužiančią gyvatę.
48 metų vyras su visais šeimynykščiais staigiai iššoko iš automobilio, bet, pasak jo, angis vėl dingo po variklio dangčiu.
R.Besirevičius sakė nesėsiąs į mašiną tol, kol iš jos nebus iškrapštyta gyvatė, tačiau policininkams ir veterinarams roplio nepavyko rasti.
"Veterinaras liepė man po mašina sudeginti seną virtuvinę šluostę, tada esą gyvatė išlįs, bet aš sudeginau, ir nieko neįvyko, tad bijau, kad gyvatė vis dar ten tūno, - sakė jis Bosnijos dienraščiui "Nezavisne Novine". - Paskambinau viršininkams į Liucerną ir pasakiau, kad nepasirodysiu darbe dar kelias dienas. Deginsiu po mašina šluostes, kol galutinai neįsitikinsiu, kad gyvatė išsinešdino".
"Man prieš akis vis dar stovi vaizdas, kaip per variklio dangtį šliaužia metro ilgio gyvatė", - teigė R.Besirevičius.

Lietuvos restoranai gyvatienos dar nesiūlo

Didžkukulius ir bulvinius blynus lietuviai kartais pakeičia gyvatiena. Gyvačių mėsą ypač pamėgo vilniečiai, nes ten Lietuvoje jų parduodama daugiausiai. “Jau baigiame parduoti visas, gruodžio mėnesį atvežtas šaldytas gyvates iš Olandijos”, - “Kauno dienai” teigė “VP Market” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė.
“VP Market” bene pirmieji Lietuvoje atvežė šaldytų gyvačių, kurios didžiuosiuose prekybos centruose siūlomos šaldytos mėsos skyriuose greta kengūrienos ir krokodilienos.
Kilogramas barškuolės kainuoja 359 litus
“Kas tai?” - iš pradžių stebėjosi daugelis žmonių, pamačiusių neaišku ką primenantį rausvą mėsos raizginį. Po to reakcijos būdavo skirtingos: nuo “O, siaube!” iki “Kaip puiku!” Tačiau po egzotiškas šalis keliaujantys lietuviai jau nesistebi tokia preke, o gurmanai bei smalsuoliai perka gyvatieną Ir šv.Kalėdų dienomis ant kai kurių žmonių namuose ant stalų puikavosi ne tik silkė, žuvis, vištiena, kiauliena, bet ir gyvatiena.
Kilogramas šaldytos barškuolės, atvežtos iš Olandijos, kainuoja 359 litus. Vienoje pakuotėje dažniausiai - 600-700 gramų. Šaldytos gyvatės galiojimo laikas - iki 2007 metų. “Ne, ne! Atšildyta gyvatė neatgis”, - nusijuokė V.Jakubauskaitė, išsakius kai kurių lietuvių nuogąstavimus.
Tačiau apsilankius “Hyper Maxima” parduotuvėje ir “Kauno dienos” fotografui paprašius čia pat sutiktų moterų ir merginų papozuoti su gyvate, ne viena dailiosios lyties atstovė šypsodavosi, bet bijojo pakuotę paimti net į rankas.
“Gyvačių bijau, bet paragauti norėčiau”, - šyptelėjo pirma nepabijojusi pozuoti 22 metų kaunietė Lina Žanauskaitė.
Valgomos yra beveik visos gyvačių rūšys. Net ir kai kurios nuodingos, išskyrus jūrines gyvates. Vienos skaniausių mūsų miškuose sutinkamų gyvačių - angys. Jei nori pagauti gyvatę, surask ilgą lazdą ragatkės formos galu ir eik pasižvalgyti į mėgstamas gyvačių vietas - saulės apšviestą laukymę, kur auga žemuogės bei avietės. Jei nepasiseks medžioklėje, bent uogų prisivalgysi.
Pabaksnojęs su lazda po krūmų šaknimis pamatysi, kaip išlenda gyvatės. Iš pasirodžiusio “asortimento” išsirink riebiausią ir staigiu judesiu prispausk jos galvą prie žemės. Po to kirvuku nukirsk galvą - ši gyvatės kūno dalis nevalgoma. Gyvatę perpjauk išilgai. Ištrauk žarną primenančią stemplę, po to likusias gerklės dalis, nes jose gali būti nuodų. Tiesa, gyvatės nuodai pavojingi tik tuomet, kai patenka į kraują, o žmogaus skrandžio sultys ir seilės juos sunaikina.
Po to nunerk odą: ją tempti reikia nuo nukirstos kūno dalies uodegos link. Nuplauk upelyje, jei norėsi pasigaminti patiekalą miške, ir supjaustyk 2-3 cm dydžio gabaliukais. Mėsą virk šiek tiek pasūdytame vandenyje, kol ji pabals. Po to, jei turi keptuvėlę, joje pakaitink augalinio aliejaus, o gyvatės gabaliukus įtrink juodųjų pipirų ir sultinio kubelio mišiniu. Kepk, kol susidarys plutelė. Šio patiekalo skonis primins švelnų kiaulienos skonį.
Kinas giria gyvatės kepenis, inkstus ir tulžį
Paragauti gyvatienos kol kas nesiūlo nė vienas restoranas. Priežastis, kaip prisipažino vadovai, paprasta, - patiekalas kainuotų labai brangiai.
Restorano “Pompėja” virtuvės gamybos vadovas Dalius Dzenkauskas neslėpė, kad patiekalo iš reto produkto dar negamino, bet mano įtraukti į savo siūlomą meniu: “Gaminti reikėtų panašiai kaip krokodilieną. Nemanau, kad bus juntamas specifinis kvapas, kaip, pavyzdžiui, ėrienos, ar dumblo kvapą turinčių kai kurių žuvų. Tuomet reikia marinuoti, kad patiekalas įgautų naują, malonų kvapą”.
“Pompėjos” gamybos vadovas mano, kad šaldytą gyvatieną geriausia gaminti natūraliai: “Pakepti, troškinti arba išvirti, nes norisi pajusti tikrąjį gyvatės skonį. Galima supjaustyti gabaliukais. Patiekti švelniame, pavyzdžiui, vyno padaže. Ir su karštomis arba garuose virtomis daržovėmis”.
Kinų restorano “Ilgoji upė” virėjas Vei Changrong prisipažino, kad jau matė parduotuvių lentynuose barškuolių mėsos.
“Ne, jos dar neragavau, bet gyvatienos valgiau ne kartą. Ji turi kauliukų, skonis primena ne žuvį, o greičiau krokodilieną, - dalijosi įspūdžiais kinas. - Kinijoje dideliu delikatesu laikoma gyvatės inkstai, kepenys, tulžis. Gyvatės mėsą labai sveika valgyti, ypač ji reikalinga kraujui”.
Paklaustas, kaip pačiam pasigaminti patiekalą iš gyvatienos, Vei Changrong sakė, kad yra daug įvairių būdų: “Geriausia iš pradžių gyvatę išvirti sultinyje su prieskoniais, kad jos mėsa suminkštėtų. Po to galima ir supjaustyti gabaliukais arba patiekti visą, nes tokia efektingiau atrodo. Gyvatieną galima ir troškinti, ir kepti. Naudoti galima įvairius prieskonius - pipirus, druską, cukrų, aštrius ir saldžiarūgščius padažus”.
Vietnamas. Gyvačių medžiotojų kaimelis netoli Hanojaus. Vietnamiečiai, kaip ir kinai, valgo beveik viską, kas juda. Kaimelio pakraštyje - keli restoranėliai. Vestibiulyje - terariumai, kuriuose rangosi smaugliai, kobros ir įvairių rūšių gyvatės. Nedideliuose, taip pat 5, 7 litrų induose, pripiltuose naminukės, taip pat puikuojasi, tiesa, jau negyvos, gyvatės, skorpionai, širšės bei kiti vabzdžiai.
“Tai - labai sveika. Tokie gėrimai ir patiekalai iš gyvačių ar vabzdžių gerina organizmo funkcijas, gydo sąnarius, stuburą ir...” - vietnamietis pasisuka į vyrus ir mįslingai šypsodamasis sulenktą rankos pirštą pakelia aukštyn.
Gyvačių pateikimas restoranuose - tarsi nedidelis šou: iš maišo ištrauktą gyvatę primina koja, po to apsvaigina staigiu, stipriu rankos smūgiu. Čia pat, ant kėdutės, stovi kelios taurelės su 30-40 gramų naminukės. Pietauti atvykusių turistų akivaizdoje gyvatę apvalo ir čirkšt - perpjauna aštriu skustuvu. Kraujas nuleidžiamas tiesiai į taureles.
“Gerkite, greičiau!” - ragina vietnamiečiai ir šiek tiek pavydžiai, bet šypsodamiesi žiūri, kaip įveikiamas “karštas” gėrimas. Po to dar kraupiau: kitoje vietoje prapjovęs gyvatę medžioklis ištraukia tulžį ir įmeta ją į kitą taurelę su keliasdešimt gramų degtinės. Išmaišo ir žalios spalvos kokteilį vėl paragina išgerti. Vėl pjūvis, šį kartą dar kraupiau: į taurelę įkrenta mažutė, nago dydžio vis dar plakanti kobros širdis.
“Širdies galite nekramtyti, bet greičiau, greičiau”, - vėl paragina vietnamietis. O vis dar besirangančią gyvatę skubiai nuneša į virtuvę ir gamina patiekalus. Po 15-20 minučių ant stalo atkeliauja vienas po kito patiekalai: sriuba, salotos, kelių rūšių karšti patiekalai su garnyru - ryžiais, blyneliais, kopūstiena. Visi jie - gyvatienos...

Ūkininko įkandimas kobrai buvo mirtinas

Vienas indas iš keršto mirtinai įkando gyvatei už tai, kad prieš tai ši įkandusi jam. Piktoji ūkininkui įkando šiam dirbant ryžių lauke Ailsoje, kiek šiauriau nuo Kalkutos.
Jis gyvatę persekiojo ir pasigavęs du kartus jai įkando. Leidinys “The Hindustan Times” praneša, kad vėliau gyvatė nuo įkandimų pastipusi.
45 metų nukentėjusysis dėl gyvatės įkandimo buvo paguldytas į ligoninę, tačiau jam pavyko išgyventi. “Šis įkandis buvo mirtinai pavojingas ir labai išsigandęs, pratrūkęs pykčiu, dar sugebėjau gyvatę pasigauti. Iš kaklo jai iškandau gerus du kąsnius mėsos”.
Kai indas buvo nuvežtas į ligoninę, jo žmona sudėjusi į puodą atnešė ir visą sužeistą gyvatę, kad gydytojams būtų lengviau parinkti priešnuodį. “Tokie atvejai, kad žmogus pats sektų, pagautų ir įkastų gyvatei iš keršto – labai reti”, - sako vienas iš gydytojų.
Gydytojai sako, kad gyvatė numirė todėl, kad žmogus perkando jai nugarkaulį ir pažeidė kvėpavimo gerklę.

Miegmaišyje - su šimtu šliaužiojančių padarų

Vyras, sėdėjęs vonioje su 35 ir miegojęs miegmaišyje su daugiau kaip 100 gyvačių, ketina pagerinti savo pasiektus pasaulio rekordus. Jackie Bibby iš Teksaso valstijos taip pat į burną buvo susidėjęs 8 gyvates barškuoles.
Vyras miegojimo miegmaišyje su 107-iomis gyvatėmis rekordą ketina pagerinti tik keliais ropliais. Anot jo, paskutinį kartą, kai jam teko miegoti su daugiau kaip 100 gyvačių, miegmaišyje beveik nebuvo likę laisvos vietos.
Tarp 50-mečio Bibby planų – sėdėjimas duobėje, pilnoje gyvačių, ir kobros galvos pabučiavimas.
Vyriškio teigimu, per 32 metus gyvatė jam įgėlė tik vieną kartą.
"Gyvatės iš tikrųjų nėra tokios protingos, kad jas būtų galima dresiruoti. Viskas, ką galima padaryti, tai išmokti sužinti, ko galima iš jų tikėtis kiekvienu momentu,” sakė Bibby. "Gyvatės kanda tik tada, kai yra išalkę ir išsigandusios. Aš joms per didelis grobis, todėl jei jų neišgąsdinsiu, jos man neįgels."

Tęsinys--->

 
 
Komentarai
#1 | Natrix · 2006 March 24 22:29:35
O my goodShock
#2 | Mariezas · 2006 September 06 20:08:43
ir tikiuos mana bratke nesues koks pitons
#3 | spyglyx · 2007 February 08 17:52:38
na man visai patiktu siurprizas,pitonas is unitazo:jeee:
#4 | Natrix · 2007 June 13 22:25:41
Nu bet šitie straipsniai (bent jau dalis jų) - visiškas pravalas...Apgailėtina...
Labiausiai man patiko šita vieta ''Utenos rajone sodyboje poilsiavusiai vilnietei šeštadienį įkando angis, dar vadinama gyvate marguole. Moteris nepajuto, kaip kieme paslydo ir kaip jai staiga į kulną kažkas skaudžiai įkirto. Atsigręžusi ji pamatė storą, juodą maždaug dviejų (!) metrų ilgio gyvatę.''

Norėčiau aš pamatyt tą dvimetrinę angį...nu ir skiedalai
 
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8291
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36248986 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma